İflas Eden Firmalara Bir Yenisi Daha Eklendi: Türkiye'nin Ünlü Tekstil Firması Karbel Tekstil İflas Etti

Son dönemde artan ‘iflas eden firmalar’ arasında Karbel Tekstil de katıldı. 50 yıla yakın süredir Avrupa ile Amerika pazarlarına üretimler yapan ve sektörün öncü firmalarından olan Karbel Tekstil iflas etti.

Ekonomik olarak yönetilemeyen ve sonrasında da kaçınılmaz olarak iflas eden şirketlere yarım asır önce kurulan Karbel Tekstil de eklendi.

Girdiği finansal krizin ardından başvurusu üzerine koruma alan şirketin konkordato süreci mahkemeden çıkan kararla son buldu. Geçen hafta görülen davada mahkeme, şirket için daha önce verilen koruma ve tedbir kararlarını kaldırarak iflasına hükmetti. Böylece Karbel de ekonomik darboğaz nedeniyle iflas eden tekstil firmaları arasına girmiş oldu.

Üretiminin neredeyse tamamını ABD ve AB’ye yapıyordu!

Sitesinde yer alan bilgilere göre, Karbel, binin üzerinde çalışanıyla dünya çapında 101'den fazla markaya hizmet veriyor. Şirket aynı zamanda, üretiminin yüzde 93'ünü AB ve ABD pazarlarına ihraç ediyor.

Türkiye’de Sürpriz İl: "Son 10 Yılda En Çok Zenginleşen Kent" Ünvanını Yine Kimseye Kaptırmadı
Reha Muhtar Boğaz’daki Ünlü Yalısını Satışa Çıkardı: Fiyatı 20 Milyon Dolar
Bitcoin Tüm Zamanların Rekorunu Kırdı: Bitcoin Neden Yükseliyor?
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Oytun Erbaş'ın "Hokkabaz" Çıkışına Köpüren İrem Derici Ağzına Geleni Saydı: "Kı*ımın Profesörü!"
Telefonda Ekranın Üstünde Çıkan Yeşil Nokta Ne Anlama Geliyor?
Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sadettin Saran'ın Test Sonucu Pozitif Çıktı
YORUMLAR
06.10.2025

4 emoji var 3 ü gözünden yaş gelerek gülme.adamlar üretimin nerdeyse tamamını yurtdışına yapıyormuş ciddi bir yabancı para girişi sağlıyormuş.böyle bir sürü firma var battı ve batıcak.sonra ne olucak biliyomusun sen işsiz kalıncaksın sen istediğin bişeyi alamayacaksın sen sefil gibi yaşamaya devam ediceksin.zayıf sıska bir koyun olarak yaşamaya devam ediceksin kesileceğin güne kadar

06.10.2025

CEO'nun dediğine göre Scotch&Soda şirketi batıyor, vendorlere ödemesi gereken milyonlarca Euro borcu mahkeme ödememiş. Enteresan gerçekten, bu konuyu cidden incelemek ve sebebini bulmak lazım. Öte yandan koskoca firma sadece bu şirketle çalışıyorsa da sıkıntı. Risk analizi falan hiç yapmamışlar mi?

06.10.2025

Karbel olmus Karbela dnsmdnsa

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ