İETT Otobüslerine 'Panik Butonu'

İETT, yolcuların maruz kalabileceği tehlikelere karşı önlem olarak araçlara 'acil durum butonu' koymaya başladı. Butona basıldığında, acil durum alarmı oluşturularak, araçtaki anlık kamera görüntüleri Kontrol Merkezine gönderilecek.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın, toplu taşıma araçlarında yaşanabilecek şiddet olaylarına karşı, bu araçlara acil durum butonu koymayı zorunlu hale getirmeye hazırlandığını belirtmesinin ardından İETT harekete geçti. Acil durum butonu yolcuların ve şoförlerin güvenli seyahat etmesi ve maruz kalabilecekleri tehlikelere karşı kolayca ulaşabilecekleri noktalara konulmaya başlandı.

Bir tehlike anında yolcu, butona basarak sinyal verecek; GPS üzerinden ilgili aracın konumuna ulaşılacak ve yardım gönderilecek. Ayrıca araçlardaki iç ve dış kameralar acil durumun canlı olarak izlenmesini ve kaydedilmesini sağlayacak. Araçların alarm bilgileri 24 saat geçmişe dönük olarak izlenebilecek. Butona basıldığında ilgili araca ait dört kamera görüntüsü canlı olarak kontrol ekranına gelecek. Ardından gerekirse güvenlik güçleri otobüse müdahale edecek. 

DHA

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Vefatından İki Gün Önce Armağan Çağlayan'ın Programına Konuk Olan Metin Arolat'ın Sözleri Gündem Oldu
YORUMLAR
24.02.2016

amk ulkede siddet olmasa bilimin irfanin geliscegi yok

24.02.2016

ironi her derde devadır, bu yüzden benim önerim artık Ulu Vatanımızda tecavüz okullarının açılma vakti geldi de geçiyor.. bir kadına arkadan sinsice nasıl yaklaşılır, nasıl ağzı kapatılıp çığlık atmaması sağlanır, nasıl usulacık tecavüz edilir buna kafa yormalı...Yoksa pembe taksilerle, panik butonlarıyla bizden öğrenecek çok şeyi olan geri kalmış Avrupalıdan farkımız kalmaz..Bak ortadoğulu hemşerilerimiz bu işi nasıl çözmüşler, haldır huldur kadına tecavüz ediyor 15 kişi ve kimsenin çıtı çıkmıyor..tabi bunda dininde büyük etkisi var..allah (s.a.asdhas) babamız indirmiş ayetleri çatır çutur..

Pasif Kullanıcı
24.02.2016

İbnelik olsun diye butona basıp bunu kim yaptı dersen son şüpheli olursun... :D

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ