İETT'den 65 Yaş Üstü Kartlarla İlgili Yeni Açıklama! Ücretsiz Taşıma Devam Edecek mi?

İETT Genel Müdürü İrfan Demet, özel halk otobüslerinin 65 yaş ve üstü yolcularına ücretsiz taşımama kararının İstanbul’da uygulanmayacağını, ücretsiz taşımanın süreceğini açıkladı.

Bir süredir 65 yaş ve üstü yolcuları ücretsiz taşımamak için çeşitli girişimlerde bulunan Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği'ne bağlı esnaf, son olarak Türkiye genelinde her ayın yalnızca 1’i ile 4’ü arası ücretsiz yolcu taşınacağına yönelik karar aldı.

Bu karar ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İETT Genel Müdürü İrfan Demet, İstanbul'da 65 yaş ve üstü yolcuların ücretsiz taşınmaya devam edeceğini belirtti.

Demet, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı ⬇️

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’nun ulaşım vizyonuyla uygulamaya koyduğumuz, Özel Taşımacılık İşletim Sistemi (ÖTİS) sayesinde, ücretsiz taşınan yolcuların maliyetleri İBB tarafından karşılanmakta olup; yolcularımıza ve halk otobüsü işletmecilerine mağduriyet yaşatılmamaktadır. 

Dolayısıyla; Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliğinin (TÖHOB), 4736 Sayılı Yasa Kapsamında ücretsiz taşınma imtiyazına sahip yolcu guruplarını; tüm illerde faaliyet gösteren halk otobüslerince taşımak istememelerine yönelik açıklama ve uygulamaları İstanbul'da uygulanmayacaktır.”

Popüler İçerikler

İsrail Yuhalandı: Bol Kaoslu Eurovision 2024’ün Birincisi Belli Oldu!
Korkunç İstismar İddiası: 13 Yaşındaki Çocuğa 'Görüntülerin Elimizde' Diyerek Cinsel Saldırıda Bulundular!
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
YORUMLAR
17.10.2023

Hacı en çok ihtiyaç duyulan, kalabalığın anasının ağladığı yerde uygulanması gerekmez miydi?

17.10.2023

65 yaş üstünü anladık bir türlü oyuna getiremediniz ya biraz az biraz öğrencileri düşünün üniversite ve okullarda yemek pahalılıgı nedir ya bu kadar olmaz okulmu ticarethanemi

65 yaş üstü için bir saat aralığı koysaydınız en azından . İşten yorgun argın eve gitmeye çalışırken , ellerinde ecza poşeti içinde terlikleriyle gün dönüşlerin de yer istiyorlar. ayy yazarken bile türkçem yetmedii

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ