İdlibli Enis, Avrupa'ya Gidebilmek İçin Yola Çıktı: 'Burada 4 Milyon Suriyeli Var, Yarın 2 Milyon Geliyor'

Avrupa’ya gidebilmek için Esenler'den otobüsle yola çıkan İdlibli Enis, 'Avrupa’ya gitmek istiyorum. Burada hiçbir şey kalmadı. Burada 4 milyon Suriyeli var, yarın 2 milyon geliyor' dedi.

İhlas Haber Ajansı'na (İHA) açıklamalarda bulunan İdlibli Enis, 4 yıl önce Türkiye'ye geldiğini söylüyor.

“Türkiye’de birçok sektörde çalıştım. Önce Yunanistan’a ardından ise Avrupa’ya gitmek istiyorum. Türkiye’de çok fazla Suriyeli var. Burada hiçbir şey kalmadı. Burada 4 milyon Suriyeli var. 2 milyon kişi daha yolda olduğu konuşuluyor. Bir süre sonra olmuyor. Avrupa neden istemiyor? Avrupa da biraz alsın”

Afganistanlı bir başka mülteci genç ise, “3 senedir Türkiye'de çalıştım. Her işte çalıştım. Türkler bize kucak açtılar. İyi insanlar. Şimdi Yunanistan gitmek istiyoruz. Ülke hedefimiz Almanya ya da Fransa olacak" dedi.

İşte o anlar:

Popüler İçerikler

Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
Kızılcık Şerbeti Kıvılcım'dan Atatürk Portresine "Aksesuar" Denmesine Kapak Gibi Yanıt!
Nagehan Alçı'dan Canlı Yayında Güldüren Rasim Ozan Kütahyalı Göndermesi: "Neler Çektim"
YORUMLAR

İdlib'li Enis ! Bir zahmet Idlib'e gidip göğsünü gere gere burası benim yurdum diyebilir misin ? Türk askerinin şehit olduğu İdlib'de ,Idlib'li biri olarak bulunmak ister misin ? Istemezsin canım niye isteyesin. Sizin keyfiniz beyde yok çünkü. Iş ver,aş ver,yer ver. Giderayak yediği kaba sıçmayı görüyoruz burda. Çok mu suriyeli var burda rahatsız mı oldun gercekten . Kendi insanina tahammül edemiyosun ya biz napalim ? Bize damdan düşer gibi geldiniz biz napalim ? Burda bişey kalmadı! Aa evet kalmadı siz iliğini kemiğini kuruttugunuz için kalmadı. Bin bin beş yüz lira kiralarla bir evde 30 35 kişi üst üste kaldığınız için,insanların iş olanaklarını tıkadiginiz için, sahillerde parklarda yan gelip yatarak insanların nefes alıcak bir yerini bile bırakmadığınız için, yolda caddede sokaklarda tacizlerinizden bakışlarınızdan rahatsız olan kadınlara bu rahatsızlığı yaşattiğınız ve pis pis sırıttığınız için.. Haklisin bişey kalmadı size daha ne kalsın..

28.02.2020

Adamlar kendi milletinin sayısından rahatsız olmuş. Biz ne yapalım kardeşim o zaman? Damdan düşer gibi 4 milyon insanla kaldık. Gidin kardeşim gidin, tüm ailenizle geri gelmemek üzere gidin.

28.02.2020

Geçen yetkili biri açıkladı 9 milyon (Afganı bilmemnesi hariç)

Pasif Kullanıcı
28.02.2020

burada bir şey kalmadı lafa bak amk çocuğu seni. çekirge gibi her yeri kuruttunuz amk evladı seni. buna rağmen bir fiske tokat bile yemediniz şu halktan. anasını siktiniz her yerin buna rağmen insanlar yazıktır, günahtır dedi en fazla ters ters baktı yaptıklarınıza. şimdi siktirin gidin ananızınkini tersten görün avrupa'da. size su veren itfaiyenin hortumunu sikeyim

TÜM YORUMLARI OKU (26)