Sürücü 'Dur' İhtarına Uymadı: Van'da Mültecileri Taşıyan Midibüse Ateş Açıldı

Van'ın Saray ilçesine bağlı Karahisar Mahallesi'nde mültecileri taşıyan midibüse dur ihtarına uymadığı gerekçesiyle ateş açıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre olayda 1 kişi öldü, 12 kişi yaralandı.

Van Valiliğiden yapılan açıklamaya göre olay, bugün saat 16.00 sıralarında İran sınırındaki Saray ilçesinde meydana geldi. Koçbaşı-Turan Mahalleri istikametinden gelen minibüs, Karahisar Mahallesi girişinde jandarma ekipleri tarafından oluşturulan kontrol noktasında durdurulmak istendi.  Şoförünün ‘dur’ ihtarına uymayıp jandarma personelinin üzerine doğru sürdüğü minibüsün durdurulabilmesi amacıyla aracın lastiklerine ateş açıldı.

Mülteci Medyası isimli sosyal medya hesabı olaya ilişkin görüntü paylaştı👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Van Valiliği açıklamayı sosyal medyadan paylaştı👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Öğretmen Olmak İçin Şartlar Değişiyor: Öğretmenler Artık Üniversiteden Sonra Atanamayacak!
Fabrikada Grup Seks Skandalı: 4 İşçi Kovuldu!
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
YORUMLAR
03.07.2022

Neden durduk yere ateş açılmış gibi bir izlenim vermeye çalışıyorsunuz? Manas Destanı misali konu başlıkları varken bu haberde mi karakter sınırına takıldınız?

03.07.2022

Sizinle ayni fikirdeyim.

03.07.2022

Bu kadar karaktersizce bir yazı stili olabilir mi? Bu otobüse ateş açılmasa ve kontrol noktasın geçip bir köyde boşaltsa tüm mültecileri, kolluk kuvvetlerini yuhlarsanız. Kontrol noktasından kaçan araca "lütfen durun yoksa üzülürüz" demeleri gerekirdi değil mi(?). O ölen çocuğun tek sorumlusu kendi ailesi. Ama polis düşmanlığı terörist kalablıklarca prim yaptığından o kısma da çok güzel yanlamışsınız. Her zaman bir şekilde negatiflik çıkartacaksınız zaten. Böyle küçük hesaplar peşinde milleti birbirine kırdırmaya çalışan herkesin Allah belasını versin.

03.07.2022

sizinle ayni fikirdeyim.

03.07.2022

Türkiye’yi dünyanın mülteci barınağı yapmaya ve demografisini değiştirmeye çalışan dış güçlerle iktidarda onlara yataklık yapan belkide bunun için rüşvet alan vatan hainlerini ipte görmeyi çok istiyorum.

TÜM YORUMLARI OKU (35)