İddia: Seçimlerden Sonra Meclis’e Yeni Vergi Yasasının da Olduğu Torba Tasarının Gelmesi Bekleniyor

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in 'artmayacak ancak gözden geçirilecek' diyerek vurguladığı verilerde beklentiler sürüyor. Seçimlerin ardından Meclis'e 500 milyarlık vergi için torba tasarının geleceği iddia edildi.

Bakan Mehmet Şimşek, seçimlerin ardından artacağı ve ek yüklerin oluşacağının iddia edildiği vergilerle ilgili açıklamalarını yapmıştı.

Ancak açıklamalarda 'üst sınırın korunacağı' ve 'indirim, istisna ve muafiyetlerin gözden geçirileceğini' de belirtmesiyle hesaplamalar devam etti.

Detayları burada.

Artacak mı? Mehmet Şimşek'in KDV'de Artışa Yönelik Sözlerindeki Yüzde 20 Üst Sınır Detayı İlgi Çekti

Ekonomi yönetimi, 947 milyar TL tutan, vergi istisna ve muafiyetlerini gözden geçirmesi bir kısmının da iptal edileceğini düşündürürken, KDV ile ÖTV’lerde de artış olabileceği iddia edilmeye devam ediyor.

"Vergilerdeki artış, vatandaşa 500 milyar ek yük olacak."

Sözcü’de Erdoğan Süzer’in aktardığına göre, bütçe giderlerine yönelik kazanımları artması amacıyla seçimlerden sonra KDV, ÖTV öncelikli olmak üzere bazı vergilerde beklenen değişiklikler konuşulmaya devam ediyor.

Daha önce birçok kez Şimşek'in reddettiği artışlara yönelik, konuşmalarında bütçe dengesine ve iç talepte azalışa yönelik yaptığı vurgular, merak konusu olmaya devam ediyor.

Seçim Sonrasına Yönelik Vergi Zamları Projeksiyonları İletişim'den Döndü: Mehmet Şimşek Destek Verdi

Devletin almaktan vazgeçtiği (istisna/muafiyet) ya da iade ettiği (indirim) vergiler nedeniyle, tahsilatları artırmak için seçimlerden sonra Meclis'e vergi için torba yasa sunulması bekleniyor.

2024 yılındaki hesaplamalara göre, devletin almaktan vazgeçeceği vergi gelirlerinin toplamı 947 milyar liranın üzerinde olurken, bu kaynağın yarısı dahi toplansa Hazine'ye kazanç, vatandaşa gider olarak yaklaşık 500 milyar lira yazıyor.

Şimşek'in "üst sınır korunacak" dediği KDV'de de yüzde 1ve 10'luk kısımlardaki oranlar yüzde 20'ye çıktığı takdirde, ÖTV’de de etkili olarak artışlarla ürün ve hizmetlere zamlar kaçınılmaz olacak olarak görülüyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.

İcralarda Borç Artarken, İcralık Kişi Sayısı Yükseldi: Ünlü Ekonomist "Çözümü Kolay Olmayacak" Dedi
Emekliye Zam Yok, Yardım Var: Hükümetin 10 Bin Lira Maaş Alanlara Yönelik "Kart" Planı Ne?
Yoksulluk Daha Pahalı Hale Geldi: Kredi Kartlarında Faizlerin Yükselmesine Ekonomistlerin Yorumu Ne Oldu?

Popüler İçerikler

Yurt Dışında Türk'e Benzetilmemekten Gurur Duyanların 'Eziklik Psikolojisi' Olduğunu Söyleyen Kullanıcı
Ruhi Çenet'in Kurtardığı Hesabının Yine Yeniden Çalınmasına Tepkisiz Kalamayan Kişiler
Doğukan Güngör, "Kızılcık Şerbeti Bitsin" İddialarına Son Noktayı Koydu!
YORUMLAR
19.03.2024

dünya lideri Ekonomist Tayyip Erdoğan çok daha iyi bilir Tabii ki ama bence normal dakikada solunum sayısı 15-20, Normal kalp atış sayısı da 60 80'dir bu değerlerin üzerine çıkanlardan da ekstra vergi talep edilmeli Çünkü vergi dayamadığınız bir tek bu kaldı yaparsa AK partisi yapar

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ