İddia Ediyoruz: Netflix Hakkındaki Bu Gerçekleri Daha Önce Hiç Duymadınız!

Netflix Türkiye, 2022 yılının Nisan ayında bir istatistik yayımladı ve bu istatistikte 3,5 milyonu aşan abone sayısına sahip olduğunu açıkladı. Netflix 'in Türkiye'de bu kadar popüler olması ise sürekli yeni yayınlara yer vermesi ve özel içerikleri sayesinde. Biz de birçoğumuzun girip saatlerini harcadığı Netflix hakkında daha önce hiç duymadığınız bilgileri sizler için derledik. Keyifli okumalar!

Netflix orijinal içeriklerine 15 milyar dolardan fazla harcama yapıyor.

Netflix ürettiği orijinal içeriklere oldukça büyük bir bütçe ayırıyor. Hatta bu bütçe o kadar büyük ki bazı ülkelerin uzay ajansı harcamalarını ikiye bile katlayabiliyor. Birçok insanın diğer platformlar yerine Netflix'i tercih etme sebepleri de yine bu orijinal içerikler oluyor. Dolayısıyla orijinal içerikler Netflix'in vazgeçilmez bir yapısı haline geliyor.

Netflix istatistiklerine göre bir film ya da diziye beraber başlayan çiftlerin büyük bir çoğunluğu o içeriği aynı anda bitiremiyor.

Çünkü çiftlerden bir tanesi içeriği yalnız başına izleyerek diğer kişinin izlemesinin önüne geçiyor. Netflix istatistikleri bu olayın oranının %50 olduğunu söylerken bu ihanetin çoğu zaman partnerlerden bir tanesi uyuduğunda, seyahate çıktığında ya da işe gittiğinde yaşandığını da ekliyor. En çok ihanet yaşanan diziler arasında ise Black Mirror, Narcos, Orange The New Black, House of Cards yer alıyor. Bu hikaye size de tanıdık geldi mi? 😂

Binge watching izleyicileri.

Binge watching bir dizinin bütün bölümlerini tek seferde izlemeye verilen isim. Yani izleme maratonu da diyebiliriz. Netflix müşterilerinin çoğunu da binge watching izleyicileri oluşturuyor. A bu benim dediğinizi duyar gibiyiz. Evet bu biz, siz hatta herkes! Netflix de binge watching izleyicilerinin çoğunluğunu fark ettiği için uzun diziler yayınlamak yerine tek oturuşta bitebilecek 1 ya da 2 sezonluk diziler yayınlamayı tercih ediyorlar. Böylece izleyiciler bir diziyi bitirdikten sonra hemen yeni bir dizi arayışına giriyorlar. Akıllı bir hamle değil mi?

2015 yılında Texas Üniversitesi binge watching kavramı ile ruhsal hastalıklar arasında bir bağlantı olup olmadığını araştırmışlar.

Bu araştırmada 316 kişi seçilmiş ve seçilen kişiler üzerinde detaylı bir araştırma yapılmış. Araştırmanın sonucunda ise Netflix'te binge watching izleyicisi olan kişilerin  depresyon, oto kontrol sorunları, sosyal iletişim sorunları ve yalnızlık sorunları olan kişiler olduğu ortaya konulmuş. Aynı zamanda araştırmaya göre binge watching izleyicisi olmak saydığımız bu sorunların daha da artmasına neden oluyormuş.

Netflix kullanıcılarının sadakati göz yaşartıyor!

Netflix'in küresel etkisini anlatabilmek için tüm dünyayı ilgilendiren genel istatistiklerden yararlanmak gerekiyor. Çünkü Netflix'in izlenme istatistikleri mükemmel bir tutarlılık içiresinde ilerliyor. Yani Netflix kullanıcıları büyük etkinlikler ve olaylar gerçekleşmediği sürece her zaman aynı içerik izleme bilgilerine sahip oluyorlar. Örneğin Netflix 2017 yılında yalnızca Ağustos ayında izlenme oranı düşüşü yaşamış. Bunun nedeni ise o ayda bir güneş tutulmasının meydana gelmiş olmasıydı.

Netflix, uluslararası alanlarda ismini duyurmaya başladığı ilk zamanlar eleştirmenler tarafından küçümser bir tavır ile eleştiriliyordu.

Netflix ise bu gibi eleştirilere kazandığı film ve dizi ödülleri ile cevap verdi. Alfonso Cuaron'un Roma filmi ile 3 Oscar kazanan platform, toplamda 430 adaylıktan 70 ödül kazanarak tüm eleştirilere en güzel cevabı vermiş oldu.

Netflix kullanıcılarının %23'ü her gün en az bir tane dizi ya da film bitiriyor.

Netflix kullanıcılarının tamamı her hafta toplam 1 milyar saatten fazla içerik izlemesi gerçekleştiriyorlar. Bu durum da Netflix'in tüm dünyadaki internet bant genişliğinin %15'ini kullanan tek yapı hale gelmesini sağlıyor. Elde edilen bu istatistikler Netflix'in YouTube 'un önüne geçmesine neden olarak Netflix'in dünyada en çok kullanılan platform haline gelmesini sağlıyor.

Netflix'in içerik önerilerini hepiniz biliyorsunuz. İşte o öneriler için Netflix yıllık 150 milyonluk bir harcama yapıyor.

Harcadığı bütçe ve algoritmanın çalışması ile Netflix diğer platformlar arasında zirveye ulaşıyor. Algoritmanın başarısı kullanıcıların bir içerikten diğerine geçerken bekleme ve düşünme süreleri ile test ediliyor.

Netflix rekorlar kitabı

Avusturalyalı bir Netflix kullanıcısı 2017 yılında Madagaskar 3: Avrupa'nın En Çok Arananları isimli filmi tam 352 kez izleyerek Netflix rekorlar kitabına girmeyi başarmış. Madagaskar filminin 1 saat 35 dakikadan oluştuğu düşünüldüğünde izleyicinin filme ayırdığı toplam vakit ise tam olarak 557 saat! 

Rekorlar kitabına ismini yazdıran bir başka kullanıcı da İrlanda'dan! İrlanda diğer tüm ülkelerin önüne geçmeyi başararak en kapsamlı Netflix kütüphanesi oluşturan ülke olarak kitaba ismini yazdırıyor.

Bu içerikleri de okumak isteyebilirsiniz;

Ayırdığınız Her Dakikanın Hakkını Sonuna Kadar Verecek Kaliteli Film Önerileri
Cehennem Melekleri Konusu Nedir, Oyuncuları Kimlerdir? Cehennem Melekleri Hakkında Detaylar
Üzerinden Yıllar Geçse de Her Zaman Aklımızın Bir Köşesinde Yer Alan Enfes Film Replikleri

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
21.02.2023

netflix doğal afet yaşan ülkelerde takipçileri çıkmadan baş sağlığı mesajı yayınlamaz... ama en sik sok dizi reklamı için günde 30 tane hikaye atar... bu da herkesin artık bildiği bir bilgi sayın içerik üreticisi...

21.02.2023

başarısının sırrı bence kullanıcı dostu bir ara yüzü olması. ama sadece bana önerilenleri değil bütün içerikleri birlikte görebileceğim bir seçenek sunmalarını isterdim

21.02.2023

Son kullanıcı şartları ve fiyatlandırma politikaları ile çok sayıda müşteri kaybetmesi bekleniyor.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ