İddia Ediyoruz! Bu 14 Beyin Yakan Sorunun Cevabını %99'unuz Bilemeyecek!

İlginç sorular ya da bilmeceler, sıkıcı yolculuklarınızı eğlenceli hale getirmenin ya da arkadaşlarınızdan zeki olduğunuzu göstermenin güzel bir yolu. Buradaki sorulardan bazıları beyninizi yakmaya aday, ama bunları çözdükten sonra kendinizi dünyanın en zeki insanı olarak görebilirsiniz. Çoğunuz bu soruları yardım almadan yanıtlayamayacak. Ve size tavsiyemiz ise hemen yanıtları okumamanız yönünde. 

En çok beyin yoran sorular muhtemelen en basit olanlardır. Belki de bu sayede IQ'nuz bile birkaç sayı artar kim bilir? Hazırsanız soruları sormaya başlıyoruz.😀

1. ''Eğer beni yersen, gönderenim seni yiyecek. Ben neyim?''

Bunu çözmek için gönderilen, atılan, verilen, fırlatılan tüm nesneleri düşünmeniz gerekiyor. Peki cevap nedir merak ettiniz mi? Cevabımız olta olacak.😂 Yani balık, oradaki yemi yediğinde siz de balığı yemiş oluyorsunuz.

2. Bunu yapan adam onu yapmayı severek yapmıyor, onu satın alan adamın ise buna ihtiyacı yok. Bu nedir?

Aynı zamanda ona ihtiyacı olan adam da henüz bunun farkında değil. Bu soru muhtemelen ölümün kaçınılmaz ve oldukça sık yaşandığı bir dönemde ortaya çıktı. Çünkü cevabımız tabut...

3. 10 atı 9 tezgaha nasıl sığdırırsın?

Bu bilmeceyi çözebilmek için aslında görsel zekanızı çalıştırmanız gerekiyor. Çünkü on at kelimesini yazıp, onları yaratıcılığınızla tezgahlar çizip birleştirebilirsiniz. 😀

4. Bu beş harfli kelimeyi her zaman yarın yapacağımızı söyleriz. Ve bunu başardığımızda asla kazanamayız, hep kaybederiz.

Peki bu ne olabilir? Hadi bir düşünelim. Genellikle yarına ertelediğimiz şey nedir? Tabii ki diyet. Ve başarılı bir diyet yaptığımızda kaybettiğimiz tek şey kilolarımızdır.

5. 1870'de 10 yaşında olan Barry, nasıl 1875'te 5 yaşında olur?

Barry, 1880 doğumludur. 1870 yılı da o doğmadan 10 yıl; 1875 ise 5 yıl öncedir.

6. Bacaya çıkabilen ama bacadan aşağı inemeyen nesne nedir?

Cevabımız şemsiye. Kapalı bir şemsiye bacaya çıkabilir ancak açıldığında bacadan aşağı inemez.😀

7. Öldükten sonra, iki kapılı bir odaya girersiniz. Biri cennete, diğeri cehenneme açılır. Her kapının yanında bir kuş var.

Bu kuşların biri her zaman doğruyu, diğeri ise her zaman yanlışı söylemekte. Onlara hangi kapının cennete açılacağını nasıl söyletirsiniz?

Biraz kafa karıştırıcı bir soru olabilir ama cevabı oldukça basit. Temel olarak; doğruyu söyleyen kuşa, doğru cevap alabilmeniz için yalan söyleyen kuş ile ilgili bir soru sorabilirsiniz. 

  • Diğer gardiyana hangi kapıyı cennete açılıyor diye sorsaydım, bana ne söylerdi? Bu tip soruların yanıtları genelde bu şekilde bulunur, unutmayın.

8. Karanlık bir odadasın. Elinde bir kibrit var. Odada da mum, şömine ve bir soba... Odadan çıkmak için ilk olarak hangisini yakarsın?

Yakmanız gereken ilk şey kibrittir. Onu yakmadan diğerlerini zaten yakamazsınız.

9. Cam bir odanın içindesin. Tüm cepheler güneye bakıyor. Karşında da bir ayı var. Peki ya ayı ne renktir?

Ufak bir beyin fırtınasından sonra cevaba ulaşabilirsiniz. Tüm duvarların güneye bakabileceği tek nokta Kuzey Kutbu'dur. Dolayısıyla ayı da beyazdır.

10. Jeff, Portland'da uçuyordu ve sonrasında Stewart'ın hayatını kurtardı. Tuhaf olansa, Stewart, NC'de yaşıyordu ve 10 yıldır kardeşiyle görüşmüyordu. Bu mucize nasıl gerçekleşti?

Maalesef, Jeff uçuş sırasında yaşanan bir kaza sonucu hayatını kaybetti ve bağışlanan organları sayesinde kardeşinin hayatını kurtardı.

11. Bir adam seyahate çıkacağını söyledi. Bense o anda Charleston'dan Houston'a gidiyorum. O, bir gece kaldıktan sonra Richmond'a gidecek, oradan da Georgetown'a...

Orada da iki gece kaldıktan sonra Raleigh'e en sonda da Sacramento'ya gidecek. Peki ya şimdi nerede olabilir?

  • Adam henüz yolculuğuna başlamadı. Bir gece Charleston'da kaldıktan sonra yolculuğuna başlayacak.😌

12. Einstein'dan bilmece

Her birinin farklı renk olduğu 5 ev var ve içinde farklı milletlerden 5 kişi yaşıyor. Hepsi de farklı türden sigara ve içki içiyor. Hepsinin de birer evcil hayvanı var. Aşağıdaki ipuçlarında göre balığı olan kişi hangisidir?

  • İngiliz kırmızı bir evde yaşıyor, İsveç adam bir köpek sahibi. Danimarkalı kişi ise çay içiyor.

  • Yeşil ev, beyaz evin solunda... O evin sahibi kahve içiyor. Pall Mall sigara içen kişi ise bir kuşa sahip.

  • Yeşil evin sahibi Dunmall marka bir sigara içiyor. Ortadaki evde oturan kişi şu an süt içiyor. Norveçli kişi ise ilk evde oturuyor.

  • Blend marka sigara içen kişinin komşusu bir kedi sahibi. Dunhill marka sigara içen kişinin komşusunun ise bir atı var.

  • Bluemaster sigarasını içen kişi aynı zamanda bira içiyor. Alman ise Prince sigarasını... Norveçlinin yan komşusu mavi evde oturuyor. Ve son olarak Blend için kişinin komşusu su içiyor.

Bu bilmeceyi çözebilmeniz için bir tablo çizmeniz gerek. Kafanız oldukça karıştı farkındayız. Eğer biraz uğraşırsanız, yanıta ulaşacağınızdan eminiz. Yine de isteyenlere cevabı yazalım. Cevap: Balığı olan kişi bir Alman

13. Bir kadın annesinin cenazesinde birini görür ve ona aşık olur. Akşamında da kız kardeşini öldürür. Peki ama neden?

Bunun cevabı aslında basit ve bir o kadar da üzücü. Kadının aşık olduğu adam mezarlıkta görevlidir. O anda ise adamın numarasını isteyememiş haliyle. Kardeşini öldürünce, onun cenazesinde adamı tekrar göreceğini düşünmüş. Bunun fikriyle de kardeşini öldürmüştür.

14. Alfred, Betty ve Carl bir bara gidiyor ve hepsi bira içmek istiyor. Ama hiçbiri de birbirinin ne içeceğini bilmiyor.

Garson hepsine alfabetik sırayla bira içip içmeyeceklerini sorar. Peki hepsinin içki içeceği nasıl anlaşılır?

  • İlk olarak soru Alfred'e sorulduğunda kendi için ''Tamam'' yanıtını verir ama Betty ve Carl'dan emin değildir haliyle. Aynı soru Betty'e sorulduğunda o da Carl'ın fikrinden emin değildir. Çünkü onun yanıtını henüz duymamıştır.

  • Bu sorunun cevabı aslında Carl'da çözülüyor. Çünkü sıra kendisine geldiğinde diğer ikisinin fikrini öğrenmiş olacaktır. Onun vereceği ''Evet'' yanıtına göre herkesin içki içeceği anlaşılmış olur.

Popüler İçerikler

İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
Evde de Yapsak Ucuz Değil: Fatih Altaylı Evde Yaptığı Patlıcan Musakkanın Maliyetini Hesapladı
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
13.05.2018

Bilmeceler nerede göremedim?

14.05.2018

5. soru kadar saçma bir soru görmedim. Ya doğmadan nasıl 10 yaşında olabilir. Daha doğmamış lan ne yaşından bahsediyorsun...

Sanırım cevap yalnış... Milattan önce diye cevaplansa olabilirdi..

14.05.2018

bir çok soru saçma...

TÜM YORUMLARI OKU (15)