Dr. Karakaş, yaşanan durumun kişiden kişiye farklılık gösterebileceğini ve enfeksiyon açısından hastaların çok ciddi risk altında olduğunu ifade etti.
Dr. Karakaş, 'İlaç reaksiyonu sürekli devam edebiliyor. Yeni lezyonlar oluşabilirdi, ancak bu konuda şanslıydık ki yeni lezyonlar oluşmadı ve gerilemeye devam etti. Bu tür ilaç reaksiyonları hastayı ölüme götürebilecek sonuçlar oluşturabilir. Bu kişiden kişiye göre değişiklik gösterdiği gibi ne zaman oluşacağını hiçbirimiz kestiremeyiz” dedi.
En temizi mümkün olduğunca kullanmamak. Ben son raddeye gelmeden almıyorum. Eşim ne zaman ilaç içtiğimi görse "o kadar mı kötüsün?" der. Hele prospektüsleri okursanız adam oraya yazmış da yazmış. Onların sigorta poliçesi nihayetinde. Doktorlar da pek umursamıyor gerçi orada yazanları ama ben pek sıcak bakmıyorum. Bir keresinde doktor eşime bir ilaç önerdi, prospektüse baktım, hipofiz bezinde tümör bulunanların içmesi sakıncalıdır yazıyor. İçirmedim ilacı. Bir sonraki kontrolde eşim doktora benim izin vermediğimi söyledi. Doktor neden diye sorunca ben de "Prospektüsünde böyle böyle yazıyor" dedim. "Kimde tümör var?" diyor. Eşimde?! Tabii önce senin sorman gerekmez miydi diyemedim. Onun yerine doktoru değiştirdik...
Ağrı kesici de kesmiyo ki anasını satayım. Bana min. 6 aylık koma lazım.
İlaç gıda değildir. Akılcı ilaç kullanımı önemli bir konudur. Geçmiş olsun.