İçtiği Ağrı Kesici Hayatını Kararttı: Yüzü Tanınamaz Hale Gelen Kadın Yoğun Bakıma Alındı

Van'da yaşayan 27 yaşındaki Zeynep Kızıldoğan'ın, aldığı ağrı kesicinin alerjiye yol açmasından dolayı vücudunda yaralar oluşmaya başladı. Kızıldoğan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Nadir görülen ve ölümcül olan bir sendrom yaşadı

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'nde çalışan Zeynep Kızıldoğan, aldığı bir ağrı kesici sonrası vücudunda oluşan yaralardan dolayı hastanelik oldu. Başlarda durumu tam anlamıyla anlayamayan Kızıldoğan, ilk önce özel bir hastaneye başvurdu. Gittiği hastanede tedavisi devam eden Kızıldoğan'ın durumunun gittikçe kötüye gitmesiyle Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Kızıldoğan'ın nadir görülen ve ölümcül olan ‘Steven-Johnson' sendromuna (İlaç reaksiyonu) yakalandığı öğrenildi.

Yüzü gün geçtikçe şişti

İHA'nın aktardığına göre, Kızıldoğan'ın yüzü gün geçtikçe şişerek tanınamaz hale geldi. Sevk edildiği SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan Kızıldoğan, hastanenin yoğun bakım servisine alındı. 

Yaşananlarla ilgili açıklama yapan Yoğun Bakım Ünitesi Doktoru Dr. Buğra Karakaş, ilaç reaksiyonlarının ölümcül sonuçlara yol açabileceğini ve genç kızın vücudundaki derinin su toplayarak yaraya dönüştüğünü belirtti.

"Başarılı bir tedavi sürecine girdik"

Dr. Karakaş, “Hastanemizde ilaç reaksiyonu şeklinde tabir ettiğimiz ‘Stevens Johnson' sendromu tanısı koyduğumuz bir hastamızın tedavisine başladık. İlaç reaksiyonu sonucunda bütün vücudu su toplaması ve enfeksiyona açık cilt bütünlüğü oluştu. Hastayı yoğun bakıma aldıktan sonra bağışıklık sistemini destekleyecek tedavileri yönlendirdik. Hastamızı bütün temaslardan izole etmeye çalıştık. Bunun sonucunda ise başarılı bir tedavi sürecine girdik” diyerek Kızıldoğan'ın durumunun iyiye gittiğini vurguladı.

"Enfeksiyon hastayı ölüme sürükleyebilir"

Dr. Karakaş, yaşanan durumun kişiden kişiye farklılık gösterebileceğini ve enfeksiyon açısından hastaların çok ciddi risk altında olduğunu ifade etti. 

Dr. Karakaş, 'İlaç reaksiyonu sürekli devam edebiliyor. Yeni lezyonlar oluşabilirdi, ancak bu konuda şanslıydık ki yeni lezyonlar oluşmadı ve gerilemeye devam etti. Bu tür ilaç reaksiyonları hastayı ölüme götürebilecek sonuçlar oluşturabilir. Bu kişiden kişiye göre değişiklik gösterdiği gibi ne zaman oluşacağını hiçbirimiz kestiremeyiz” dedi.

Gittiği özel hastanede alerji teşhisi konulmuş

Gittiği özel hastanede alerji teşhisi konularak kendisine alerji ilacı verildiğini ifade eden Kızıldoğan, Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kendisine uygulanan tedaviden son derece memnun olduğunu belirtti. Bu kadar çabuk iyileştiğine şaşırdığını söyleyen Kızıldoğan, tedaviyi sürdüren tüm sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

Kızıldoğan yaşadıklarını böyle anlattı 🎥

Popüler İçerikler

Sosyal Medyada Bu Reklamı Görürseniz Tıklamayın: İletişim Başkanlığı Adını Kullanarak Dolandırıcılık
"Geri Zekâlılar..." Müge Anlı'dan Canlı Yayında Sert Çıkış!
MasterChef Beyza Şiddete Uğradığını İtiraf Etti: "Yüzüm Yanınca Bu Yüzden Üzülmedim!"
YORUMLAR
13.02.2019

En temizi mümkün olduğunca kullanmamak. Ben son raddeye gelmeden almıyorum. Eşim ne zaman ilaç içtiğimi görse "o kadar mı kötüsün?" der. Hele prospektüsleri okursanız adam oraya yazmış da yazmış. Onların sigorta poliçesi nihayetinde. Doktorlar da pek umursamıyor gerçi orada yazanları ama ben pek sıcak bakmıyorum. Bir keresinde doktor eşime bir ilaç önerdi, prospektüse baktım, hipofiz bezinde tümör bulunanların içmesi sakıncalıdır yazıyor. İçirmedim ilacı. Bir sonraki kontrolde eşim doktora benim izin vermediğimi söyledi. Doktor neden diye sorunca ben de "Prospektüsünde böyle böyle yazıyor" dedim. "Kimde tümör var?" diyor. Eşimde?! Tabii önce senin sorman gerekmez miydi diyemedim. Onun yerine doktoru değiştirdik...

13.02.2019

Ağrı kesici de kesmiyo ki anasını satayım. Bana min. 6 aylık koma lazım.

İlaç gıda değildir. Akılcı ilaç kullanımı önemli bir konudur. Geçmiş olsun.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ