İçişleri Bakanlığı'ndan Açıklama: Furkan Vakfı Başkanı Alparslan Kuytul Gözaltına Alındı

Furkan Vakfı mensubu bir grubun salgın tedbirlerini ihlal ettikleri gerekçesiyle biber gazı müdahalesiyle gözaltına alınmasının ardından vakfın eski başkanı Alparslan Kuytul’un Adana'da gözaltına alındığı öğrenildi.

"Eş zamanlı operasyon ile gözaltına alındılar"

Kuytul’un Twitter hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

'An itibari ile Alparslan Kuytul Hocaefendi, 14 yaşındaki oğlu ve birçok ildeki Furkan Gönüllüsü, itikaf ibadeti için bulundukları camilerde eş zamanlı operasyon ile gözaltına alındılar'

"Arkadaşlara polis resmen işkence yaparak gözaltı yaptı"

Kuytul’un eşi Semra Kuytul da Twitter’dan “Camilere yapılan baskının akabinde evimin önüne gelen arkadaşlara polis resmen işkence yaparak gözaltı yaptı.. Hepsini gördük, kaydettik.. Paylaşacağız” mesajını paylaştı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı'dan açıklama

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Gaziantep'te camide biber gazlı müdahale iddiasıyla ilgili detaylı açıklamalar yaptı. Çataklı, 'Alparslan Kuytul dini istismar eden, 15 Temmuz'u örtmeye çalışan bir kişi. İkazlara rağmen küfürle karşılık verdiler. Dün gece kolluk kuvvetlerimiz provokasyona mani oldu. Alpaslan Kuytul gözaltına alındı' dedi.

Çatak'lı şunları kaydetti:

'Bazı detaylar Gaziantep Valiliği ve EGM tarafından paylaşıldı. Alparslan Kuytul kimdir? Kamuoyu tarafından bilinmesini isteriz. Din kisvesi altında dini istismar eden bir kişi. FETÖ'yü savunan bir kişi. 15 Temmuz'u örtmeye çalışan bir kişi. Türkiye'nin menfaatine ne varsa her fırsatta manipule etmeye çalışan bir kişi. Sürekli güvenlik güçlerimizle karşı karşıya gelmeye çalışan bir kişi.

Diyanet İşleri Başkanlığımız Ramazan'ın son gününde Müslümanların camilerde itikafa girmesiyle ilgili tavsiyede bulundu. İçinde bulunduğumuz süreç ortada. İtikafların evlerde yapılmasıyla ilgili Diyanet'in tavsiyesi oldu. Provokasyon Ramazan ayının başında teravihlerin evde kılınmasıyla ilgili tavsiye ile başladı. Ne oldu Gaziantep'te? Bu kişiler bu süreci işletmeden girdiler, bütün kuralları pandemi kuralları da dahil hepsini ihlal ederek camilere girdiler. Din görevlilerimiz bunları ikaz ettiler. Ancak bunlar mukavemette bulundular. Hele hele camide söylenemeyecek ifadelerle, küfürlerle karşılık verdiler.

İş burada kalmadı. Başta Adana ve Gaziantep olmak üzere 40 ayrı noktada onlarca yandaşıyla birlikte bu kişi provokasyonu sürdürmek istedi. Dün gece kolluk birimlerimiz gerekli işlemleri yaparak bu provokasyona mani oldu, Alparslan Kuytul da gözaltında.'

Popüler İçerikler

Kim Milyoner Olmak İster'de 5 Milyon TL'lik Ödül İlk Kez Kazanıldı!
Adana'da Skandal Görüntüler: Kesilmiş At ve Eşek Kalıntıları Kanalda Bulundu!
Ruslar, Moskova'yı Kana Bulayan Teröristleri Cinsel Organına Elektrik Vererek Sorguladı!
YORUMLAR

Zamanında hacı, hocaları idam etti diye Atatürk'e etmedikleri küfür kalmayan güruh, 10 senedir hacı hoca avında. Ey Atam sen yüz sene öncesinden görmüşsün olacakları ama bizimkiler burnunun ucunu göremiyor. Çok büyük insansın ÇOK!

04.05.2021

Vakiflar cemaatler tarikatlar, ulke b.k cukuruna dondu resmen, fetonun kucagindan inip ( o daha muallakta) diger cemaatlerin kucagina biniyor akp.

Pasif Kullanıcı
04.05.2021

Ortak dinlerinin catisinin altinda bile anlasamiyorlar 😳

04.05.2021

Bence para da anlasamadilar, akp siz bize harac vereceksiniz biz de sizi kollayip gozetecegiz dedi bunlar da fiyati yuksek buldu ya da vermek istemedi sonuc it iti isirir moduna dondu.

TÜM YORUMLARI OKU (31)