İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TUSAŞ Saldırısına Dair Detayları Paylaştı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) yönelik terör saldırısına dair ayrıntılar belirginleşmeye başladı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, düzenlediği basın toplantısında, saldırının ardından teröristlerin etkisiz hale getirilme sürecini detaylarıyla kamuoyuyla paylaştı.

TUSAŞ'a yapılan saldırının ardından saldırıya dair detayları açıklayan Yerlikaya, çalışanların rehin alınmasını kesin bir dille yalanlarken etkisiz hale getirilen teröristlerle ilgili de bilgi verdi.

Yerlikaya, yaralanmasına rağmen teröristlere müdahale eden şehit Atakan Şahin'den "kahramanımız" diye bahsederken olay anını şu şekilde anlattı:

'Araçtan inen biri kadın, diğeri erkek iki saldırgan masum insanlara ateş açıyor. Olay yerinde şehit düşen güvenlik görevlilerimiz var. Yaralı halde olan kahramanımız Atakan Şahin, şehit olmadan önce saldırganlara karşı koyuyor; yaralanmasına rağmen ateş açarak kadın teröristi etkisiz hale getiriyor.'

Kadın teröristin yaralanmasının ardından kendini patlattığını söyleyen Yerlikaya, diğer teröristin de kendini patlattığını söyledi:

'Panikleyen terörist, ikinci ve üçüncü katlara çıkarak sığınacak bir yer arıyor ve sonunda tuvalete giriyor. Saat 16.40'ta kaçamayacağını anlayınca burada kendini patlatıyor.'

Hiçbir güvenlik gücünde mermi yarası olmadığını söyleyen Ali Yerlikaya, yaralananların da patlamalarda meydana gelen cam kesikleri gibi yaralanmalar olduğunu söyledi.

Ali Yerlikaya, jandarma ve polisi tebrik ederken "15.52 ve o lanet teröristin kendisin patlatmak durumunda kaldığı 16.40'a kadar bizim olabilecek en az zayiatla başardık" açıklamasını yaptı.

İlginizi Çekebilir

AK Partili Osman Gökçek Şikayet Etti: Dilek Ekmekçi Akıl Hastanesine Yatırılacak
Avrupa Yakası'nın Sedef'i Suna Keskin, Gülse Birsel'in Veda Paylaşımına Sessiz Kalmadı
Beşiktaş'ın Eski Genç Yıldızı Lyon Karşısında Eski Takımını Yalnız Bırakmadı

Popüler İçerikler

TUSAŞ'a Terör Saldırısı Sonrası Instagram, YouTube, Twitter, Telegram ve TikTok'a Erişim Kısıtlandı
Gazeteler Devlet Bahçeli’nin Öcalan Çıkışını Nasıl Gördü?
Adalet Bakanı Tunç ve AK Parti'den Yenidoğan Çetesi İçin Açıklama: "Devlet Bebeklerin Ölmesine İzin Vermez"
YORUMLAR
25.10.2024

Saldırıyı önleme detayı paylaşacağına saldırı detayı paylaşan beceriksizler. MIT'in başındaki badem bıyıklıda saz çalıp saldırı günü sonrası kitabını yayınlasın. Bu kadar liyakatsiz yüzü kızarmaz, utanmaz insanlar. Bu ülkeye yaşattığınızı yaşamadan ölmemeniz dileği ile.

25.10.2024

istihbaratımız şöyle iyi savunmamız böyle iyi kuş uçurtmayız. adam elini kolunu sallaya sallaya senin üst seviye koruma yaptığın yere saldırıyor. üstelik tüm bunlar 2 gün önce sidikli kadavranın “meclise gel konuş konulu terorist davetinden ve hükümet tarihinin en skandal sağlık olaylarından sonra. ne bilim belki ben paranoyağımdır,abartıyorumdur.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ