İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kürtçe Tiyatro Yasaklamayı Yasakladı!

Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, Şişli’de “Qral û Travîs” adlı Kürtçe tiyatro oyununun yasaklanmasına tepki göstermesinin ardından İçişleri Bakanlığı’nca arandığını yazdı.

Ahmet Hakan'ın aktardığına göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya “Böyle yasak olmaz” diyerek engelleme kararının önüne geçti.

Söz konusu Kürtçe tiyatro oyununun Şişli’de sahneleneceğini belirten Hakan, “Saçma yasağı yasaklayan Yerlikaya’ya bin teşekkür” ifadelerini kullandı.

Söz konusu oyun daha önce 23 Ocak’ta Ağrı’da, 10 Şubat’ta Antep’te, 16 Şubat’ta İstanbul’da, 18 Şubat’ta ise Adana’da yasaklanmıştı.

Kaynak

Attığı Yumrukla Gündemi Sallamıştı: Ege Akersoy İçin İstenen Ceza Belli Oldu
Özgür Özel Konuştu: Lütfü Savaş'tan Vazgeçme Sinyali
Ahmet Hakan'dan Ebru Gündeş'e Olay Yazı: "Bıkmadın mı İş İnsanlarından Ebru Bacım?"

Popüler İçerikler

Hülya Avşar'a Evlenmek İstediğini Söyleyen Murat Boz "Artık Tahammülüm Yok" İtirafıyla Gündem Oldu
Apartmanın Bodrumunda Cinsel İlişkiye Girerken Yakalanan Çift, Ev Sahibini Dövdü!
Arka Sokaklar'a Dönen Şevket Çoruh'tan Kahkaha Attıran Serenay Sarıkaya Göndermesi!
YORUMLAR
19.02.2024

Ne demek bu simdi.Kürtce Tiyatro yasagi kaldirildi dense daha mantikli .Yasaklamak yasak demek yasagi da kaldirmak o an icin yasagi kaldirmak.Bu sadece Yerel secimler icin bir kelime oyunu .22 yildir Referansi bizde olan yerden biliyoruz.Secimler biter o o zamadi diyerek kazik gecti diyceklerdir..

19.02.2024

Bir diyorlardı kurtlar bölücü bundan bir hafta öncede Antalya alanyada 10 ülkenin katildigi yemek yarışında kuzey ırak ta gelen kürt ascilara baskı ve tehditler yapılmıştı

helal olsun

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ