İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’da "Ölürüm Türkiye'm" Savunması: Kürtçe Kelime Sansürlendi

Terör örgütü lideri Abdullah Öcalan’ın yer aldığı şarkı ile halay çeken bir grup genç gözaltına alınmış ve polis aracında “Ölürüm Türkiye’m” şarkısı dinletilmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nda yapılan uygulamayı savundu ve “‘Biji Portekiz' ağzıyla hareket edenlerin hoşlanmadığı bir türkü olmasından üzüntü duymuyorum” dedi. Yerlikaya’nın kullandığı Kürtçe “biji” kelimesi Meclis tutanaklarında sansürlendi.

Terör örgütü PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan bir grup kişiye polis aracında “Ölürüm Türkiye’m” şarkısı dinletilmişti.

Görüntüler 👇

TBMM İnsan Hakları Komisyonu’nda konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Ölürüm Türkiye'm" şarkısının çalınmasıyla ilgili ise şöyle konuştu;

"Ben dinlediğim zaman son derece duygulanıyorum. Yüreğim kıpır kıpır oluyor. Türkiye'm şarkısı bugün hepimizi, bu salonda bulunan herkesi coşkulandırır. Yani bunun kesinlikle ve kesinlikle savcının talimatıyla gözaltına alınan insanları üzmek, kırmak için yapıldığına inanmıyorum. Ama 'Biji Portekiz' ağzıyla hareket eden insanlar aramızda çok az olduğu gibi, bu zihniyette olan insanların da hoşlanmadığı bir türkü olmasından en ufak şekilde üzüntü duymuyorum. Yapmaya çalıştığımız şey şu, ülkemizin içinde, sınırımızın ötesinde hiçbir şekilde bölücü terör örgütü mensubu olmasını istemiyoruz. Böyle bir fikrin olmasını da kabul etmiyoruz. Bunlarla uyumlu sözde bir davranışı da kabul etmiyoruz."

Bakan Yerlikaya’nın kullandığı Kürtçe “Biji” kelimesi, Meclis tutanaklarına “bilinmeyen bir dil” olarak geçti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

HDP’li Ferhat Encu’dan Tepki Çeken Paylaşım: “Bijî Portîkez…”
Cüneyt Özdemir’den Gözaltında Dinletilen "Ölürüm Türkiye’m" Tepkisi: "Bir Yanım Gülüyor Ama Ne Gerek Var"

Popüler İçerikler

Mehmet Ali Erbil'in Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen Hakkındaki Yorumları Fena Ayıplandı!
Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Birinciliğini Öğrenen Bülent Ersoy'un Benzetmeleri Fena Topa Tutuldu
Miss Turkey 2024'te İlk 20'ye Giremeyen İpek Kuşçu'nun "Ben Hep Güzeldim" Açıklaması Tartışma Yarattı!
YORUMLAR
25.07.2024

Ne var ki bunda? Meclis tutanaklarına girmemesi gayet mantıklı. Ölürüm Türkiyem şarkısı dinletilmesi de çok yerinde olmuş, izledikçe gülüyorum :))

25.07.2024

Bunun sansürle hiçbir ilgisi yok. Anayasada belirtilen resmi dile ait olmayan (TDK'nin sözlüğünde bulunmayan) herhangi bir söz meclis tutanaklarına öteden beri "bilinmeyen bir dil" diye geçer. Son düzenlemelerle bu, açılım çabalarının da bir sonucu olarak, "Türkçe olmayan bir dil" olarak değiştirildi, Kürtçe ya da başka bir dilin varlığı reddediliyor gibi anlaşılmasın diye ama özünde, memurlar yasal olarak Türkçe dışında bir dil bilmek zorunda değil, onunla ilgili bir konu. Bakan "selfie" de dese, usulen aynı uygulamanın yapılması gerekiyor.

25.07.2024

Bu teröristlere "Ölürüm Türkiye'm" dinletilmesi kimin bu kadar zoruna gittiyse günlerdir haber yapılıyor. Çok güzel çok keyifli olmuş.

TÜM YORUMLARI OKU (34)