İçe Dönük Karaktere Sahip Olmanın Aslında Kötü Bir Şey Olmadığını Gösteren 12 Avantajı

İçine kapanık olmak genelde kötü bir şeymiş gibi lanse edilir. Aslında içe dönük insanlar kendi dünyasında mutludur ve dışa dönük insanlara bazı avantajlara da sahiptirler. Bakalım onlar nelermiş?

1. Sevmeyenleri azdır.

Sevenleri çok mudur bilemeyiz. Ama sevmeyenleri azdır bu kesin. Yaptıkları eylemlerin zararı da yararı da kendilerinedir. Diğer insanları etkileyecek, rahatsız edici eylemlerde bulunmazlar. İçe dönükler kendi kişisel alanlarına önem verdiğinden, başkalarının da dünyasına saygı duyma eğilimindedirler. Kimseyi yapmak istemedikleri bir şeyi yaptırmak için zorlamazlar.

2. Yaratıcı ve orijinaldirler.

Dışadönükler dış dünyadan beslendikleri için popüler olanın peşinden giderler. İçe dönükler ise trend olan şeylerden daha az etkilendikleri için kendine has zevkleri vardır. Alışılmadık veya düpedüz garip olan şeylere yönelebilirler. Bu da farklı ve yaratıcı şeyler ortaya çıkarmalarına sebep olur. Hatta bu tezi Albert Einstein'in bir sözüyle destekleyelim; 'Sessiz bir yaşamın tekdüzeliği ve yalnızlığı yaratıcı zihinleri harekete geçirir.'

3. Dünyayı değiştirebilirler.

Dışa dönük insanlar düzene ayak uydurup o düzen içinde başarılı olmaya çalışırlar. İçe dönük insanların en büyük başarıları ise düzeni değiştirme yetenekleridir.

Bir önceki maddede sözünü ettiğimiz Albert Einstein içe dönük bir insandır. Hatta bilim adamları, filozoflar, yazarlar, besteciler genelde içe dönüktür. Bu insanların dünyayı değiştirmediğini söyleyebilir miyiz?

4. Akıllıca seçimler yaparlar.

Aksiyon insanından ziyade düşünce insanı oldukları için karar vermeden önce veya konuşmadan önce düşünürler. Olayları değerlendirme, eleştirel düşünce, gözlemleme yetenekleri dışa dönük insanlara göre daha yüksek olduğu için daha akıllıca seçimler yaparlar.

5. Gözlemcidirler.

Dışa dönük insanların sesi çok çıkar ve olayları hızlı aksiyonlarla halletmeye çalışırlar. Bu esnada ise içe dönük insanlar sessizce oturmuş diğer insanların fark edemeyeceği şeyleri fark etmekle meşguldürler.

Tipik içe dönük bir insan, doğal bir gözlemcidir. Bu onları kişilerarası iletişimde daha başarılı hale getirir.

6. Daha iyi dinleyicidirler.

Diğer insanları dinlerken kendi söyleyeceklerini düşünmek yerine, anlatılanları anlamaya çalışıp zihinsel notlar alırlar. Böylece diğer insanları daha iyi anlarlar. Bu yüzden insanlar içe dönük insanlara daha çok güvenir ve sırlarını onlarla paylaşırlar.

7. Daha çok odaklanırlar.

İçe dönük insanlar sosyalleşmeye dışa dönük insanlara nazaran daha az ilgi gösterdikleri için başka şeylere odaklanabilirler. Konsantre olma yetenekleri yüksektir. Dışa dönük insanların konsantrasyonunu bozan etkenler içe dönük insanları pek etkilemez.

8. Empati yetenekleri yüksektir.

Başkalarını daha dikkatli dinledikleri, daha çok konsantre oldukları için insanlarla empati yapabilme yetenekleri yüksektir. Bu onlara insan ilişkilerinde avantaj sağlar.

9. İnsanlarla daha derin bağlar kurarlar.

Ama gerçekten sevdikleri insanlarla... İçe dönükler ilişkilerinde niceliğin yerine niteliği tercih ederler. Bu yüzden dünyalarına kimin girip girmeyeceğine izin verme konusunda daha ayrımcıdırlar. Sığ etkileşimlere ilgileri çok azdır, bunun yerine anlamlı ve derin ilişkiler kurmayı tercih ederler.

10. Daha bağımsızdırlar.

Dışa dönük insanlar, diğer insanlara ve dış etkenlere daha çok ihtiyaç duyarlar. Bu açıdan bakıldığında dışa bağımlı bir hayat tarzına sahip olduklarını söyleyebiliriz. İçe dönükler kendi dünyalarında mutlu olmayı tercih ettiğinden, özerk ve kendi kendine yeten bir hayat tarzını seçerler. Bu yüzden daha bağımsız karakterdedirler.

11. Sezgileri daha kuvvetlidir.

Daha iyi dinleyen, empati yapabilen, gözlem yeteneği olan insanların sezgilerinin de çok gelişmiş olması pek sürpriz olmadı değil mi?

12. Lider olarak sevilirler.

Liderlik, genelde dışa dönük insanlara yakıştırılır. Ancak karşısındakini dinleme ve gözlem yeteneği yüksek olan, konuşmadan önce düşünmeyi tercih eden içe dönük insanlar uzun vadede çok daha başarılı liderlik yapabilirler. Kibar ve empati yapabilen yapıları nedeniyle de takipçileri tarafından çok sevilirler.

İçe Dönük ve Dışa Dönük İnsanların Ne Denli Farklı Olduklarını Gösteren Karakter Özellikleri
Dışa Dönük Ama Aynı Zamanda İçine Kapanık Olanların Kendini Her An İçinde Bulduğu 18 Durum
Bilinçaltının Derinliklerine İnerek Ne Kadar İçe Dönük Biri Olduğunu Söylüyoruz!

Popüler İçerikler

Yeniden Refah Lideri Fatih Erbakan Rakamları Paylaştı: "MHP'yi Geride Bıraktık"
Merve Taşkın Sevgilisinden Gördüğü Şiddeti Paylaştı: "Cinsel Organıma Tekmeler Atıyordu"
Açıklama Geldi! Hz. Meryem Olduğunu İddia Eden Kadının Görüntüleri Gündem Oldu!
YORUMLAR
22.11.2020

Dünyayı belki değiştirebiliriz ama şu ülkenin önyargılarını degistiremedigimiz için 'başarılı' sayılmıyoruz maalesef...

22.11.2020

Cevremdekiler icedonuk olmanin çok kötü olduğunu söylüyorlar ve benim hayat tarzıma sürekli laf etme hadsizliginde bulunuyorlar. Ben böyle mutluyum desem de inanmıyorlar.

23.11.2020

6.hislerimiz çok kuvvetlidir tehlikeyi önceden hissedebiliriz neyin nerden gelceğini biliriz bilinçli hareket ederiz bi adım atacakken doğrumu yanlışmı diye düşünüp o adımı ona göre atarız genelde ciddiyizdir pek fazla gülmeyiz katı ve sert yapılıyız bazı insanlara itici geliriz bizi piskopat zannederler ama merhametliyizdir hayvan sevgimiz çok yüksektir fazla gezmeyi tozmayı eğlenmeyi sevmeyiz kalabalık bizi boğar sıkılırız canımız gezmek isterse dalgaların vurduğu sessiz sahil kenarı bizim için idealdir genelde tek başımıza kalıp oturup düşünmeyi hayal kurmayı severiz aşka inancımız vardır ama tek bi kişiye bağlı kalırız tek bi kişiyle yola devam ederiz ama bizi yarı yolda bıraktılarmı aşka olan inancımız bir anda biter ama yinede yürümeye devam ederiz olmasada olur deyip şükretmeyi biliriz uzun lafın kısası içe dönük olmaktan mutluyum isteyen istediği kadar ön yargılı davransın hiç umrumda değil

TÜM YORUMLARI OKU (5)