İçe Dönük Bir Sevgiliniz Varsa Mutlaka Bilmeniz Gereken 6 Şey

İçine kapanık bir sevgiliniz varsa onu daha enerjik, daha aktif, daha dışa dönük biri haline getirmeye çalışmadan önce mutlaka bu yazıyı okumalısınız. Çünkü onu değiştirmeye, kendinize uydurmaya çalışmak yerine, daha bilinçli hareket ederseniz çok daha mutlu bir ilişki yaşamanız mümkün.

1. İçe dönük kimseler dışarıdan aldıkları bir uyarıyı beyinlerine çok daha uzun bir yoldan gönderirler.

Bu uzun yol üzerinde uyaran, uzun süreli bellekten ve planlama bölgelerinden geçer, bu da içine kapanık kimselerin bir uyaranı işlerken işin içine duygularını ve düşüncelerini kattığı anlamına gelir. Yani içine kapanık kimseler sağlam, ayağı yere basan ve üzerinde iyice düşünülmüş kararlar verirler ve bu kararları genelde uzun süreli olur.

2. İçe dönük kişilerin uyanık kalması, dikkat kesilmesi, vs. için çevreden gelen çok daha az uyarana ihtiyaçları vardır.

Bu demektir ki içine kapanık kimseler daha kolaylıkla uyarılırlar, daha çabuk heyecanlanır, sıkılır veya panik olur.

3. İçe dönük kimseler mutlu olmak için daha az dopamine ihtiyaç duyarlar.

Yani içine kapanık kimselerin beyinleri enerji tasarrufu modunda çalışır, oysa dışa dönük kimselerde bu tam tersidir yani sürekli enerji tüketim modundadırlar. Ne zaman ki kitap okumaya, derin derin düşünmeye veya kendi dünyalarına dalmaya başlarlar içine kapanık kişilerin beyinleri aktif hale geçer. Yani içine kapanık biri için kitap okuyacak olmak o gece için bir planı olduğu anlamına gelir.

4. Sürpriz yapılması durumunda, tehlikeli durumlarda, risk teşkil eden anlarda içe dönük kimseler daha az heyecanlanırlar.

İçe dönük kimselerin ödül & ceza sistemleri dopamin nörotransmitterleri tarafından tetiklenir, bu da onların heyecanlı, tehlikeli anlarda daha az tepki vermelerinin sebebidir. Bilim insanları dışa dönük kimselerin sürprizlere daha büyük tepkiler verdiğini göstermişlerdir. Yani aldığınız hediyeye, sürpriz partiye çok şaşırmıyorlarsa sorun sizde değil.

5. İçe dönük kimseler çevrelerindeki her şeyle yakından ilgilidirler, beyinleri her detayı itinayla işler ki buna her şey dahildir sadece insanlar değil.

Yani içe dönük bir kimse karşısındaki insana gösterdiği ilginin aynısını bir ağaca da gösterebilir. Sizi dinlemediğini, sizinle ilgilenmediğini düşünmeyin, o sadece her şeyle aynı şekilde ilgileniyor, etkileşim kuruyor.

6. Bir bilgiyi hafızalarına almak için içe dönük kimselerin uzun süreli belleğe gitmesi gerekir.

Bu demektir ki bir bilgiyi işlemeleri yavaştır, karar verirlerken beyinlerindeki bunla ilgili eski ve yeni bilgileri karşılaştırmaları gerekir. Yani bir karar verirken uzun süre düşünmeleri kararsızlıklarından değil, en doğru kararı vermeye çalışmalarından kaynaklanır. Bir konuda karar vermesini istiyorsanız biraz beklemeyi göze alacaksınız.

Şimdi bu bilgiler ışığında birlikte olduğunuz insanı bir kere daha değerlendirin.

Onun hakkında bir yargıya varmadan önce içe dönük biri olup olmadığını irdeleyin. Eğer içe dönük biriyse, bunun farkındaysanız bu küçük bilgileri kullanarak çok daha mutlu, sağlıklı ve uzun süreli bir ilişki yaşamanız gayet de mümkün. Haydi sarılın şimdi.

Popüler İçerikler

Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
YORUMLAR
09.06.2016

dikkatin kolay dağılması, kitap okumanın bir plan olması... baya güzel tespitler :)

Pasif Kullanıcı
09.06.2016

Nasıl da güzel anlatmışssın beni :)

09.06.2016

çok iyi tespitler

TÜM YORUMLARI OKU (8)