İBB'nin Yeni Taksi Projesi 9. Kez UKOME'ye Geliyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), daha önce 8 kez reddedilen taksi sayısının artırılmasına ilişkin teklifini bugün 9’uncu kez Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısına getirecek. 

Yeni taksi projesini hayata geçirmek isteyen İBB, proje kapsamında kent genelinde hizmet veren 17 bin taksinin sayısının artırılması, ilk etapta 5 bin yeni taksi plakasının İBB tarafından kiraya verilmesini hedefliyor.

Kimler oy kullanıyor?

8. oylamada olduğu gibi bugünkü 9. oylamada da ilçe belediyelerinin temsilcileri de oy kullanacak.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Dünya Basını Derbiyi Nasıl Gördü? Fenerbahçe - Galatasaray Maçının Manşetleri
Polis Memuru Şeyda Yılmaz'ı Şehit Eden Katil, Adliyeye Çöp Poşeti ve Hayvan Taşıma Aracıyla Sevk Edildi
YORUMLAR
30.09.2021

Bence çözüm basit Uber gibi uygulamaları serbest bırak nasıl hepsi kuzu oluyor. Açıkçası İstanbul'da yeterince taksi olduğunu düşünüyorum fakat adamlar bu sektörde tekel olduğu için ve korana sebebi ile de insanlar daha çok taksiye rağbet ettiği için bundan faydalanıyorlar. Herhangi bir sektörde tekelleşme olursa sonucu bu olur. Taksi sayısı arttı diye sorun bitecek mi sanıyorsunuz? Bence bitmeyecek yeni taksici de gelip "orası trafik oraya girmem" "orası çok uzak ben karşıya geçmem" "kısa mesafe oraya gitmeme değmez" bunlar yine olacak. Farklı seçenekler ortaya konulmadıkça sorun çözülmeyecek. 17395 adet kayıtlı taksi var İstanbul'da ve bu sayının yetersiz olduğunu düşünmüyorum. 22395 adet taksi bir anda sorunları çözecek hımm evet öyledir(!). Yanlış anlamayın ama sorunun nedeni sayının az olması değil bu sektörde TEKELLEŞME var. Kısa vadeli günü kotarma olarak görüyorum.

30.09.2021

5 gün boyunca toplantılar için İstanbul'daydım yemin ederim sadece 1 kez rahatlıkla taksi buldum. Dün havaalanına yetişmem gerekiyordu Resepsiyonist 1 km için taksi gelmez dedi. Bu kadar bariz bir sorun ve eksiliğin giderilmesi için adamlar kendilerini yırtıyor ama engel olanlar bir de üstüne İmamoğlu/ Belediye çalışmıyor diyor. Saf omurgasızlık

30.09.2021

4bin taksi demek. Pastadan 4 bin kisiye daha dilim vermek demek. Evine ekmek goturmeye calisan taksici kazancini artirmak icin taksimetre fiyatini yukseltecek... buda biz müşterilere yansiyacak...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ