İBB'nin Ulaşımda Karekod Uygulaması Metrobüsle Başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirak şirketi BELBİM A.Ş.'nin geliştirdiği yeni uygulamayla İstanbullular, akıllı telefonlarındaki karekod sistemiyle toplu taşıma araçlarına binebilecek. Uygulamanın ilk önce metrobüslerde daha sonra da diğer ulaşım araçlarında kullanılması bekleniyor.

BELBİM A.Ş. Genel Müdürü Yücel Karadeniz, “Mart ayı içinde pilot uygulamayı başlatacağız. İndir, yükle, okut, geç mottosuyla İstanbullular telefonlarını ulaşımda kullanabilecek” dedi.

İlk uygulama metrobüste oalcak

Uygulamanın içeriğine de değinen Karadeniz şöyle devam etti: “Sanıyorum ilk uygulama metrobüs üzerinde olacak. Sonra da metro, vapur, Marmaray gibi diğer ulaşım araçlarında da kullanabilecek. Vatandaş herhangi bir şekilde üzerinde plastik bir kart taşımadan pratik bir şekilde telefonuyla istediği yerde ulaşım hizmetlerinden faydalanacak. Cebinde fazladan kart taşımayacak.”

"Müzeler üzerinde de çalışmalarımız var"

İstanbulkart'ın belediyenin tüm hizmetlerinde ödeme aracı olarak kullanılabileceğini belirten Karadeniz, “Müzeler üzerinde de çalışmalarımız var.' dedi.

Popüler İçerikler

Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
02.02.2020

Çok iyi sistem keşke Ankara'ya da gelse.

02.02.2020

Antalya`da 5 sene önce vardı güneş ışığında çok etkili çalışmıyodu. karekodu çıktısını alıp telefon arkasına yapıştıranlar vardı o zaman iyi çalışıyordu. Şimd burda NFC kullanılıyor. Ne uygulamayı açıyorum ne karekod. Telefonu cihaza dokundurduğum an ödemeyi alıyor.

Pratik olacaksa süper

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ