Onedio Logo

İBB'nin Ücretsiz Verdiği Sudan Bakanlığın Vergi Alması Tartışma Konusu Oldu

Kapak Görseli

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 'İnsani Su Kullanım Hakkı' kapsamında bir kısmını ücretsiz olarak kullandırdığı sudan, Hazine ve Maliye Bakanlığı için kesinti yapılmaya başlanması sosyal medyada tartışma konusu oldu.

2019 yılında İBB tarafından alınan kararla İstanbul'da hanede tüketilen her 2,5 metreküp suyun 0,5 metreküpü 'İnsani Su Hakkı' kapsamında ücretsiz veriliyor.

2019 yılında İBB tarafından alınan kararla İstanbul'da hanede tüketilen her 2,5 metreküp suyun 0,5 metreküpü 'İnsani Su Hakkı' kapsamında ücretsiz veriliyor. Görseli

Uygulama Sayıştay'ın 2020 yılı İSKİ Denetim Raporu'nda mevzuata aykırı bulunduğu gerekçesiyle durulmuştu.

Uygulama Sayıştay'ın 2020 yılı İSKİ Denetim Raporu'nda mevzuata aykırı bulunduğu gerekçesiyle durulmuştu. Görseli

Ardından İBB Meclisi'nde alınan yeni bir kararla tekrar yürürlüğe girmişti.

Ardından İBB Meclisi'nde alınan yeni bir kararla tekrar yürürlüğe girmişti. Görseli

Her 2,5 metreküp suya karşılık 0,5 metreküp suyu ücretsiz veren İBB'nin bu uygulaması bu kez de Hazine ve Maliye Bakanlığı'na takıldı.

Karar'da yer alan habere göre İBB'nin bu uygulamasından 1 Ocak 2022 itibariyle vergi alındığı ortaya çıktı.

Sosyal medyada paylaşıldı: Hibe sudan vergi alındığı, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) su faturalarına koyduğu uyarı notuyla anlaşıldı.

Bir başka fatura örneği 👇

Konu elbette tepki çekti...

Diğer içeriklerimiz:

Leman Sam'ın Twitter'daki "Soysuz Araplar" İfadesini Kullandığı Paylaşım Tepkilerin Odağında
Bülent Ersoy'un Anıtkabir Ziyaretindeki Görüntüsü Sosyal Medyada Tartışma Yarattı
"Enes Kara'nın İntiharı Üzerinden Ezanlar Sussun İstiyorlar" Diyen İhsan Şenocak'ın Pes Dedirten Mağduriyeti

Popüler İçerikler

Gezici Araştırma Yeni Anket Sonuçlarını Açıkladı: AKP'de Zirvedeki İsim Hakan Fidan Oldu
Gezici Araştırma Yeni Anket Sonuçlarını Açıkladı: AKP'de Zirvedeki İsim Hakan Fidan Oldu
Deprem Korkusu Arttı, İstanbul’da Zemini Sağlam İlçelerde Kira Fırladı: 7 İlçeye Yoğun Talep Var!
Deprem Korkusu Arttı, İstanbul’da Zemini Sağlam İlçelerde Kira Fırladı: 7 İlçeye Yoğun Talep Var!
Tatil İçin Türkiye'ye Gelen Turistler Nasıl Kazıklandıklarını Anlattı
Tatil İçin Türkiye'ye Gelen Turistler Nasıl Kazıklandıklarını Anlattı
YORUMLAR
13.01.2022

Eskiden İstanbul'da yaşıyordum, başka ile taşındığım için iski aboneliğimi kapattım, şimdi bana vergi çıkmış mıdır? Çünkü insani kullanım hakkından ben de yararlandım :) Bir yerlerden karşıma geçmişten vergi, ceza, faiz çıkacak diye bir paranoyam vardı zaten, bu haber tam oldu :) Yıllar sonra faiziyle beraber ödenmez duruma filan gelirse şaşırmam.

13.01.2022

bu halka bedava bir şey haram !!!

13.01.2022

Ama yok bu ahlaksızlık yetmez sonra bunun üzerinden bu faturaları paylaşıp hani bedavaydı İmamoğlu diye de saldıracaklar. Tarihte bu kadar Allahsız vicdansızı bir arada göremezsiniz.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ