İBB Meclisi'nde 'Türkan Saylan' Tartışması: 'AKP Burada Olduğu Sürece İsmi Yaşatılmayacak'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi aralık ayı oturumlarının son birleşiminde Türkan Saylan'ın isminin sokağa verilmemesi tartışmalara yol açtı. AKP Grup Sözcüsü, Türkan Saylan için 'AK Parti çoğunluğu burada olduğu sürece ismi bir yerlerde yaşatılmayacaktır' dedi.

CHP'li Beşiktaş Belediye Başkanı ise bu tartışmaların ardından bir tweet atarak 'FETÖ Kumpası sonrası aramızdan ayrılan, Arnavutköy mahallemizden komşumuz Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adını ben ve halkımız Beşiktaş’ta yaşatacağız. Haftaya onun sokağında buluşacağız, ismini mevcut sokak tabelasının yanına bizzat ben asacağım. Utanmıyorlarsa, gelip kaldırsınlar.' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nin bugünkü oturumunda CHP'li Meclis Üyesi Murat Cirav tarafından Türkan Saylan'ın isminin bir yıldır bekletilerek bir sokağa verilmemesi gündeme getirildi. Cirav, bunun nedenini sordu. AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş'un Cirav'a verdiği yanıt tartışmalara neden oldu. 

Murat Cirav, 'Ben merak ediyorum, bir yıldır neden Türkan Saylan'ın adı sokağa verilmiyor bekletiliyor. Polemik yapmadan söylemek istiyorum. Türkan Saylan'ın isminin neden bekletildiği konusunda cevap bekliyorum' dedi.

"AK Parti çoğunluğu burada olduğu sürece Türkan Saylan'ın ismi hiçbir yerde yaşatılmayacaktır" 📹

AKP'li Faruk Gökkuş ise 'Türkan Saylan, toplumun çoğunluğunu teşkil eden insanların ortak değerlerine saygı duymayan biridir. Türkan Saylan bu milletin ortak değerlerine hakaret eden birisidir. AK Parti çoğunluğu burada olduğu sürece Türkan Saylan gibi bu toplumu bölen kişilerin isimleri bir yerlerde yaşatılmayacaktır' diye konuştu.

İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, Gökkuş'a cevap vererek, 'Türkan Saylan'ın isminin neden bekletildiğinin itirafını kulaklarımızla duymuş olduk. Bunlar FETÖ'cülerin sözleridir. FETÖ'cüler bu sözlerle Türkan Saylan'ı cezaevine attılar. Bu karar siyasidir. Siyasi düşüncelerine uymadıkları için Türkan Saylan'a düşmanlık yapıyorlar' dedi. Meclis 1. Başkan Vekili Zeynel Abidin Okul ise konunun polemiğe dönüşmemesi uyarısında bulunarak, 'Bunun FETÖ ile ne alakası var?' ifadelerini kullandı.

CHP'li Beşiktaş Belediyesi Başkanı Rıza Akpolat ise bu tartışmaların ardından Saylan’ın adını yaşatacaklarını açıkladı. 👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin kurucusu Saylan'ın hayatı için bakınız 👇

Derdin Olduğu Her Yerde Deva Olmayı Başarmış Türkan Saylan'ın İnanılmaz Hikâyesi
Türkan Saylan 17 Yıl Önce FETÖ’yü Siyaset Meydanı’nda Böyle Anlatmıştı
Seyfi Dursunoğlu, Tüm Mal Varlığını Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne Bağışlamış

Popüler İçerikler

Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Kızına Şiddet Uygulayan Annenin Görüntüleri Tepki Çekti! 'Alın Sizin Olsun'
Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
YORUMLAR
16.12.2021

FETÖ'nün çoğunlukta olduğu yerlerde Türkan Saylan ismi yaşatılmayacakmış. Darbenin araştırılmasını reddedip FETÖ'cülere hâlâ kol kanat geren siyasi hareketin söyleminden bu sonuç çıkıyor.

16.12.2021

başınıza taş düşsün Türkan Saylan kadar

Pasif Kullanıcı
17.12.2021

Fetöcü pislikler…Türkan Saylan kadar başınıza taş düşsün emi!

TÜM YORUMLARI OKU (5)