İBB'den Metroda Anket: 'Kadınlara Özel Vagon İster misiniz?'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Ulaşım A.Ş tarafından metro ve tramvay duraklarında yaptırılan memnuniyet anketinde vatandaşlara 'İstanbul’da da metro ve tramvaylarda kadınlara özel vagon olmasını ister misiniz?” sorusu yöneltildi.

Sözcü gazetesinden Özlem Güvemli'nin haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İstanbul Ulaşım A.Ş tarafından metro ve tramvay duraklarında yaptırılan memnuniyet anketinde vatandaşlara 'Almanya, Japonya ve Singapur'daki gibi İstanbul’da da metro ve tramvaylarda kadınlara özel vagon olmasını ister misiniz?” sorusu soruldu.

Vatandaşlara yöneltilen bu soru tepkileri de beraberinde getirdi.

Ankete tepki gösterenlerden biri de İstanbul Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi avukat Aydeniz Alisbah Tuskan'dı.

'Bu uygulama ceza kanununa göre suç'

Avukat Aydeniz Alisbah Tuskan

İstanbul Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi’nden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi avukat Aydeniz Alisbah Tuskan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada gerekli hukuki girişimlerde bulunacaklarını söyledi.

Ayrı vagon uygulamasının alt yapısının hazırlandığını belirten Tuskan, “Bu uygulama, TCK’nın 122. maddesindeki ayrımcılık suçu kapsamındadır. Yasaya göre cinsiyet ayrımı yapan hizmetin icrası yasaktır” dedi. Geçen yıl da Saadet Partisi’nce Kayseri’de başlatılan “Pembe tramvay istiyoruz” kampanyası eleştiriler üzerine sonlandırılmıştı. Kadınlar tepkilerini sosyal medyada “Biz binmeyeceğiz, siz insan olmayı öğreneceksiniz” sloganıyla dile getirmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı anket sosyal medyanın da gündeminde...

Popüler İçerikler

Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR

bu ankete evet diyen gerizekalilari herhangi bir arap ulkesine gotureceksin, 1 ay yasasinlar da gorsunler anyayi konyayi... yil 2016 ! adamlar 2005 yilinda gonderdigi uzay aracini kuyruklu yildiza indirdi... bizim ugrastigimiz seylere bak... lanet olsun zihniyetinize ! 200 yil geriye goturduler ulkeyi... amk yobazlari...

16.04.2016

Olaya kadınları koruma zihniyetli yaklaşanlara özellikle de hemcinslerime daha da hayret ettim.Bir sonraki adım kadınlara özgü vagonun saatine gelecek,ondan sonra ofislere gelecek,ona gelecek, buna gelecek birde bakmışsınız ki yanınızda erkek bir akrabanız vs olmadan sokağa dahi çıkamayan, herhangi bir şey için yine onlardan izin alan kadınlara dönüşmüşsünüz.Kadınlara özgü vagon nedir lütfen yaa, burada ayrıca o kadar erkeğe potansiyel sapıksınız deniyor,bu ne kadar aşağılayıcı bir tavır.Bu ülke kadını- erkeği cephede, cephe arkasında omuz omuza vatanı düşmandan sildi,kurtardı.Omuz omuza ülkeyi inşaa etti.Yapmayın gözünüzü seveyim, cahillerin yetişmesini önlemek yerine,ülkeyi yeniden doğru düzgün inşaa etmek yerine,çözüm bu olabilir nasıl dersiniz?

16.04.2016

Dervişin fikri ne ise zikri de o olurmuş, sapıkların korunduğu dönemin sonucu evinize kapatılmak olacak, bunun hangi iyi niyetini düşünüyorsunuz şaşırdım gerçekten.Bir dönem bazıları için "bacım okuyacak" diye mağdur edebiyatı yaptılar, şimdi ne yapıyorlar peki "Baba beni okuldan al, okulda öğretilenler ahirette sorulmayacak" diye pankart açtırıyorlar hepsine.Her hareketlerinin asıl hedefi kadını eve kapatmak, artık bunu bir görün ya.İnsan olma şuurunu unutturuyorlar resmen, hayatın her anında her şeyi cinsiyetçi yaklaşımla düşündürtmeye çalışıyorlar.Bu cinsiyetçi düşünce ile yetişmiş, kafayı yemiş olanlar işte ondan sonra heykelden, çocuktan vs her şeyden hallenen ve onları koruyan asıl sapıklara dönüşüyor.

16.04.2016

Neden tacizciler, tecavüzcüler tecrit edilmesi gerekirken ben tecrit ediliyorum? Ne yani tecavüzlerin sonu gelmezse okulda, işyerinde, hastanede de mi izole alanlarla sınırlanacak özgürlüğüm? Benim daha güzel bir önerim var gelin hep beraber arka kapıdan yolladığınız tecavüzcülerin özgürlüklerini kısıtlayalım mesela ıslah olmaları için bir çok ülkede hapishaneye gönderiliyorlar! Sonra da sorunun kökenine inelim sosyal alanda, eğitim alanında, çocukluk döneminde nerede yanlış yapılıyor da bu insanlar bu kadar cinsel bastırılmışlık yaşıyorlar.

17.04.2016

böyle mantıksal düşünmüş olurlar bu ülkede kararlar duygularıyla düşünen insanlar tarafından alınır

TÜM YORUMLARI OKU (153)