IBAN, Kart Geçmiyor, Nakit Derken Vergi Ödeyen Kaç Kişi Kaldık?

Devlet gelirlerinin ana kalemi olan vergilerin ağırlıklı olarak çalışan kesim üzerinde olması yer yer düşünceye sevk ettiriyor. Özellikle serbest meslek kesiminde IBAN ve nakit yaygınlaşırken, giderek artan 'vergiden kaçınma' isyana sebep oldu.

Vergi geliriyle "geçinen" devletin en büyük velinimeti bordrolu çalışanlar oluyor. Vergisi peşin peşin kesilen çalışan kesim bir yana kayıtlı bir şekilde iş yaparak vergisini ödeyeneler diğer yanda bir de "vergiden kaçınmak" amacıyla her türlü yöntemi deneyenler bulunuyor.

Bir kullanıcının da bu duruma isyanı "memur" derken, bordrolu çalışan kesimi kastederek yanlış anlaşılsa da gündem oldu.

twitter.com

Vergi konusunda yapılan yorumlar da ilgi çekti. Liste o kadar uzuyordu ki!

twitter.com

3. Avukatlar, mali müşavirler, yeminliler parayı elden alıyor, makbuzu tarifedeki asgari ücretten kesiyor.

4. Şirketlerde gırla transfer fiyatlandırması ya da örtülü kazanç dağıtımı var.

5. Şirket ortaklarının şahsi kullanımları için çekilen krediler şirket işleri için gibi gösterilip yüklenilen faizler haksız gider yapılarak matrah düşürülüyor.

6. Piyasa naylon fatura cennetine döndü. Vergi suçlarında her hesap dönemi suç olmaktan çıkınca, bir de etkin pişmanlık gelince, caydırıcı ceza kalmaması nedeniyle ve infaz yasası da berbat olunca herkes naylon fatura kullanıp matrahı aşındırmaya başladı.

7. Gayrimenkullerini konut veya iş yeri olarak kiraya verenler bile parayı elden alıyor ki vergi ödemeyeyim istiyor (kiracılar elden verince inşallah dekont, yazılı kağıt bişey alıyordur, yarın tekrar kira ödemek zorunda kalmasınlar sonra).

Ben de bugün duruşmaya gideceğim için yol parası istediğim müvekkil şirkete gelen para için makbuz düzenledim. Çünkü yol parası, konaklama parası gibi bedeller GVK m.67/2 gereğince hasılatın bir unsuru.

Enayi miyiz; enayi yerine mi konuyoruz bilmiyorum artık.

Memurların vergi ödememesine yönelik yorumlar da damga vurdu.

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

Vergilerin peşinen kesiliyor olması

twitter.com

Bir çok kesimin ne kadar vergi ödediğini anlamamasına yol açarken,

twitter.com

Esprili yorumlar da görüldü.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Vergiden kaçınanlara örnekler de bitmiyordu.

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

👇

twitter.com

Sizin var mı örnekleriniz?

twitter.com

Yorumlara bekliyoruz.

twitter.com

Popüler İçerikler

Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
YORUMLAR
19.03.2024

Verilen verginin hesabını iktidar veremezse millette vergi vermez, ama bu isyanı başlatan halk yine oyu akpye veriyor o çok garip amk. Hem hırsız soydular diyor 20 küsür yıl akp için milletle kavga ettikten sonra gel de gülme amk.

bak ben size anlatayım; müşterilerimizin neredeyse tamamı fatura almasak indirim yapsanız diyor. adama fatura kesmek için yalvarıyorum awk. abi fatura kesmemek vergi kaçakçılığı diyorum boşver sen kdv kadar indir diye ısrarcı oluyor. bazısı fatura fazlam var bana fatura kesme işime yaramaz diyor, bazısı ben emekliyim napayım faturayı diyor. abicim bakkal sattığı sakıza bile fiş kesmek zorunda. önce bu kültürü oturtmak gerekiyor. Müslüman olduğu için ahlaka ihtiyacı olmadığını zannediyor ümmet. mikro bir işletmede çalışıyorum ve hergün fatura kesme kavgası veriyoruz

19.03.2024

Çok güzel anlatmışsın millette vergi ahlaksızlığı var malesef.

19.03.2024

Vergi Usul Kanunu 359. Maddeyi ağırlaştır ve Vergi Müfettişlerinin yetkilerini arttır o zaman bakalm şu esnaf vergiden kaçabiliyor mu. Piyasa pos tefeci, sahte belge düzenleyiciden geçilmiyor. Bu ülkede Kurumlar Vergisi ve Gelir Vergisi asli gelir unsuru olursa Kdv ye bile gerek kalmaz ama nerdeee!!!

19.03.2024

Bunu seçimden sonra kesin yaparlar zaten devletin kasasında örümcekler seks yapıyor. Ama şu seçim aradan çıksın akp belediyeleri alsın son bir kez 4 5 sene daha halkı iyice siksin. Halk bakalım kimi suçlayacak muhtemelen akp fanatiği değilmiş gibi muhalefet suçlanacak yine ahahahaha

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ