Hz. Musa'nın Kızıldeniz'i İkiye Ayırması Bilimsel Olarak Kanıtlanmış Olabilir mi?

Hz. Musa’nın asasını göğe kaldırıp Kızıldeniz’i ortadan ikiye böldüğünü anlatan Tevrat bölümünün, aslında bilimsel bir arkaplanı olduğu konuşuluyor.

Tevrat’ta olduğu kadar popüler kültürde de kendine sıkça yer bulmuş bu anekdotla ilgili bilimsel bir açıklama olduğunu söylesek, tepkiniz ne olurdu?

Oscar ödüllü aktör Christian Bale, beyazperdede Hz. Musa'ya hayat vermişti.

Çoğu insan bu olayın gerçekte yaşanmadığını, yalnızca Tanrının kudretinin bir sembolü olarak hikayelendirdiğini öne sürse de, durum biraz daha karışık gibi görünüyor.

Araştırmalar gösteriyor ki, bölgede İsrailoğulları ve Mısır ordusuna ait pek çok ayak izi ve kalıntı mevcut. Kızıldeniz’in çatallanan nehirlerine ilerledikçe bulgular artıyor üstelik.

1978’de yapılan araştırmalar neticesinde, bu bölgedeki su yataklarının dibinden altından yapılma savaş arabalarına rastlanması gibi.

Musa’nın kudretli asası gerçekten bir dokunuşla denizi ortadan ikiye ayırdı mı bilinmez ama konuyla ilgili bir teori var ki, son derece ikna edici.

Bilim insanı Carl Drews’e göre Musa’nın Kızıldeniz’i yardığı bilgisi, Tevrat’ın bir çevirisindeki hatadan kaynaklanıyor. Musa zaten Kızıldeniz’i hiç yarmamıştı.

Hz. Musa aslında bir gölü ikiye bölmüştü.

Antik şehir Tanis’in yakınlarında, Kızıldeniz’in uzantılarından biri sayılan bir göl, nadir görülen şiddette bir rüzgardan dolayı ikiye ayrılmış ve içinden yürüyerek geçilebilecek bir geçit oluşturmuştu. Yani İsrailoğulları ve Mısır ordusu tam olarak buradan geçti. Sonrası da hikayeye uygun zaten. Mısır ordusu geçişini yaptığı sırada rüzgar etkisini kaybeder ve suların orduyu yutmasına sebep olur.

Bu doğa fenomeninin, özellikle hızı 120 km/s aşan rüzgarların sebep olabildiği de ifade ediliyor.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
07.02.2019

Suyu ayıracak kadar kuvvetli rüzgar insanlara etki etmiyor yani. Mucize içinde mucize. Bilimle açıklanabilir ancak akla da uygun olmalı

09.10.2016

Her şeyi kayıt altına alan koca Mısır nedense bu kadar büyük kitleli bir göçü tarihine yazmamış. Din kitlelerin afyonudur

11.10.2016

Başlarına o kadar felaket geldik den sonra kayıt tutacak firavuna tapan biri var mı dır acaba !! Örnek nehirlerden su yerine kan akması , çekirgelerin yağmur gibi yağıp ortada yiyecek bırakmaması ve sadece bir gece de Musa peygamberin kavmi hariç bütün mısır halkının erkek evlatlarının ölmesi !! Bunların başına gelipte kayıt tutmayı düşünen bir insan düşünemiyorum doğrusu !! Birde şu var ki olaylar bittikten sonra zaten firavun ve ordusu helak oluyor, kaynak için nerede şahit nerede kanıt ??! Sadece Musa Aleyhisselam ve ömrü boyunca köle olan kavmi var ! Oda daha sonra Tevratı yazmıştır . Allah'ın emriyle !! Sanırım açıklayıcı bir cevap oldu ama zaten inanmayacaksın unut gitsin !!

09.10.2016

Bilimin gösterdiği yoldan sapmayın, saçma sapan peri masallarına inanmayın.Neymiş mucizeler inanırsak gerçek olurmuş? O zaman bilime ne gerek var , bütün gün dua oku geç, hayatını kolaylaştır.Şakk-ı kamer de yalan bu da.Bilimsel olarak kanıtlanamayan bütün şeyler yalan dolandır.O zaman ki insanları anlarım inanır, ama bu zamanda nasıl bir kafadır ki 3 bin yıl öncekinden daha geri çalışıyor.Sihirli sözcük "KANITLA" , dindarların en sevmediği sözcüktür.Yaradan , Tanrı, Allah bu olgular gerçek mi yalan mı bilmem ama bu kitapların insan eseri olduğu köle-efendi ilişkisinde açıklanan Yaratıcı-İnsan modeline bakarak yalan olduğunu bir gerçek.İnsan oğlu tamahkardır. Yaradan varsa bile umudunu kesmiştir.

09.10.2016

kanıt demişken yahudilerin mısırdan çıkışının da hiçbir arkeolojik tarihi vs kanıtı da yok

TÜM YORUMLARI OKU (103)