Hz. İsa'yı Eşcinsel Olarak Betimleyen Fotoğraflar Kilisede Sergileniyor

İsveçli sanatçı Elisabeth Ohlson Wallins’in Hz.İsa’yı eşcinsel olarak gösteren fotoğrafları Dünya’da ilk kez bir kilisenin duvarlarında sergileniyor.

onedio.com

Sanatçı Elisabeth Ohlson Wallins’in resimleri İsveç’in Eskilstuna kentinde süren geleneksel eşcinsel festivali ‘’Bahar Pride’’ ı süresince kentin Kloster Kilisesi’nde sergilenmeye devam edecek.

'Tanrının herkesi eşit derecede sevdiğini göstermek istemiştim'

Sanatçının 18 yıl önce yaptığı eserlerinden oluşan Ecce Homo (İşte İnsan) adını verdiği sergisinden oluşan bazı resimlerinin kilisede sergilenmesi hakkında konuşan Elisabeth Ohlson Wallins, eşcinsel kişilerin normal insanlar olmadıklarını, eşcinselliğin bir hastalık olduğunu savunan bazı kesimlerin eserlerinin kilisede sergilenmesine karşı çıktıklarını belirterek ’’18 yıl önce Ecce Homo sergisini AIDS hastalığından ölen arkadaşlarım için yapmıştım. O zamanlar bu arkadaşlarım tutucu rahiplerden AIDS’in tanrının bir cezası olduğunu defalarca duymuşlardı. Ben de tanrının herkesi eşit derecede sevdiğini göstermek istemiştim’’ diye konuştu.

Kilise piskoposu: 'Mutluluk duyuyorum'

Sanatçının eserlerini ilk defa bir kilisede sergilenmesine cesaret eden Kloster Kilisesi Piskoposu Johan Edlund da ‘‘Geleneksel İsa resimlerinin bir başka bağlamda gösterilmesinden sıcaklık, mutluluk duyuyorum. Bu resimler benim dünyamı, dünyaya bakışımı da silkeliyor’’ diye konuştu.

Popüler İçerikler

Taksiciler, Martı TAG Çağırıp Tehdit Etti: “Kan Dökülecek Bak Kan!”
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Türkiye'den İsrail Kararı: Türkiye, İsrail ile Tüm Ticari İlişkilerini Durdurdu
YORUMLAR

eşcinselliğin tanrıdan gelen bir şey oldugunu anlatmak için önemli bir sergi.cidden bravo.sanatçıyada kiliseyede.

sapıklık

21.05.2016

Tarihsel ve dinsel kişilerin bu şekilde resmedilmesi ''bana göre'' saygısızca

22.05.2016

2016 yılındayız eşcinselligi bir hastalık yada kendi isteği ile olunan bisey zannedenlerle yaşıyoruz. Bakın böyle ''ibne'' gibi aşağılayıcı sözcüklerle aşağılıyorsunuz ama yarin colugunuz cocuğunuz eşcinsel olursa ne yapacaksınız??? kafasına mı sıkacaksınız yoksa tedavi mi ettireceksiniz( hastalık degildir ve tedavi vs yoktur).... zaman geri zekalılık zamanı değil bakın aklınıız başınıza alın büyük sözler söylemeyin...

23.05.2016

Hastalık değilmidir ? Bilimsel olarak hastalık toplumsal olarak sapıklık.Bilmem hangi kromozomu bozuk ve bozuk davranışlar sergileyen birisine başka ne diye biliriz ? Eğer hastalık veya sapıklık değilse erkek olarak normal olduğu halde neden çeşitli hormonlar alarak meme büyütmeye , kadına benzemeye çalışıyorlar ? erkeksi olunca fazla seksi olmadıkları için ola bilir mi ? Cinsel dürtüleri için değil mi ? E o zaman bütün cinsel sapıklıkları hoş görelim. Hayvana tecavüz edenleri de, pedofilleri de... hepsini kim kimi becerirse becersin iki taraf da memnun olduktan sonra bizim ne haddimize değil mi ? Zaten sizin gibiler değil mi küçücük kızın kendi rızası vardı mantığıyla beraat kararı veren ? Neticede toplumun ahlak kurallarına ters düşen bir olayı bi şekilde mahzur görüyorsunuz. Gerici veya Entel ne fark eder mesele çükünüz olunca her şeye bi kılıf buluyorsunuz

TÜM YORUMLARI OKU (214)