Hüznü Umuda Taşıyan Bir Ailenin Hikayesi: Ali İsmail Korkmaz Vakfı

Ali İsmail Korkmaz Vakfı, rengarenk kapıları, çiçekleri, pırıl pırıl gönüllü gençleri, hiç bitmeyen çayı ve Korkmaz ailesinin hoş sohbetiyle hepimize kapılarını ardına kadar açmış. Bu upuzun ismin yanına bir de sıcak bir yuva ismi konmuş: ALİKEV. Neymiş bu ALİKEV, ne yaparmış, neredeymiş gelin birlikte Ali İsmail'in düşlerindeki masal dünyasına adım atalım.

1. Ali İsmail'in düşleri

Ali İsmail Korkmaz Vakfı, yani ALİKEV, 2013 yılında Gezi eylemlerinde kaybettiğimiz gençlerimizden biri olan Ali İsmail Korkmaz’ın düşlerindeki özgür dünyayı yaratmak için ailesi tarafından Antakya’da kurulan bir vakıf.

Bkz; Alikev.org

2. Toplum için gençlik hareketi

2014 yılında kurulan ALİKEV, Ali İsmail Korkmaz’ın daha 17 yaşındayken başlattığı “Toplum İçin Gençlik” hareketinden ilham almış. Ali İsmail, bu hareket kapsamında yaptıklarını yazdığı defterine şu notu almış: 

“Bu yazıları yazma amacım, sadece kendi kafamda toparlayıp, bu ekibi, gerçekten toplum için çalışan gençleri, bir yerlere vardırmak, ekibi resmiyete dökmek ve tanınmak istememdi.”

3. Rengarenk, umut dolu bir gençlik merkezi

ALİKEV, restore edilmiş eski bir Antakya evinde Ali İsmail’in fotoğraflarının gölgesinde çeşitli projelere imza atıyor. ALİKEV kütüphanesi, dersliği, etkinlik salonu, terası ve avlusuyla gençlere bir araya gelip vakit geçirebilecekleri, toplum yararına çalışmalar yapabilecekleri bir ortam sağlıyor.

4. Herkese kapısı açık

Bu ortamda Antakya’da faaliyet gösteren birçok tiyatro grubu, müzik

topluluğu, kadın hareketleri gibi topluluklar çalışmalarını sürdürüyor.

5. Gençler için 10.000 kitaplık kütüphane

ALİKEV’in yüzlerce gencin yararlanabildiği 10.000 kitaplık bir kütüphanesi bulunuyor. 

Bkz; https://alikev.org/ali-ismail-korkmaz-kutuphanesi/

6. GençBank ekibi gençler için çalışıyor

ALİKEV bünyesinde, gençlerin toplumsal hayata aktif katılımlarını artırarak kendi yerellerindeki yaşam kalitesini yükseltmelerine destek olmak amacıyla GençBank adlı bir gençlik çalışması yürütülüyor.

7. Vakfın bünyesinde birçok etkinlik yapıldı ve yapılmaya da devam ediliyor.

8. Hatay/Arsuz ilçesi Madenli Mahallesi'nde kütüphane kuruldu.

9. Otizmli çocuklar ile kuş evi projesi yapıldı.

10. Sosyal faaliyetlerin yanı sıra sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çekiyor.

Piknik, doğa yürüyüşü, fotoğraf sergisi, resim yarışması-sergisi, Ali Ahmet Abdullah Futbol Turnuvası ve Kanadım Belgesel Gösterimi, Kadın Filmleri Gösterimi, İf İstanbul Film Festivali Gösterimi gibi sosyal faaliyetlerin yanında görme engelliler için kitap okuma gibi sosyal sorumluluk projeleri de hayata geçirildi.

11. Vakıf bünyesinde topluluklar da faaliyet gösteriyor.

ALİKEV bünyesindeki Tiyatro Topluluğu, Dans Topluluğu ve Ekoloji Komisyonu kendi alanlarında çalışmalar yapmaya devam ediyor.

12. Atölye ve kurslar, gençlerin ufkunu açıyor.

Vakıfta 'Arapça yazma-okuma', 'İngilizce' ve 'gitar' kurslarının yanı sıra 'Stres Yönetimi ve Motivasyon', 'Kil İşleri', 'Yaratıcı Drama', 'Toplumsal Cinsiyet', 'İlk Yardım' atölyeleriyle gençlere yeni ufuklar açılıyor.

13. ALİKEV'in tanıtım filminde ise Nejat İşler'in sesini duyuyorsunuz: Gençler İsterse Düşler Gelecek Olur; Yeter ki Hayal Et...

14. Vakfın tüm bu etkinlikleri devam ettirebilmesi içinse, elbette ki desteğe ihtiyacı var: "Bir Damla da Siz Olun"

ALİKEV bütün bu etkinlikleri devam ettirmek, Ali İsmail’in başlattığı “Toplum İçin Gençlik” hareketini sürdürerek düşlerdeki özgür dünyayı yaratabilmek adına düzenli bağışlarınızı bekliyor. Kredi kartı ile güvenli olarak bağış yapabileceğiniz ALİKEV, destekçilerine sesleniyor:

“Taşı Delen Suyun Gücü Değil, Damlaların Sürekliliğidir. Düzenli

bağışçımız olun gücümüze güç katın.”

Bkz; https://alikev.org/tasi-delen-suyun-gucu-degil-damlalarin-surekliligidir/

15. Şimdi sen diyorsundur ki 25 TL ne işe yarayacak, hiç öyle düşünme!

Ben gittim, gördüm; bursundan kesip Vakfa 10 TL düzenli bağış yapan öğrenciler bile var :) Ayda 30 TL, günde 1 TL. nelere harcamıyoruz ki!

Düzenli Bağış Talimatı vermek için;  http://alikev.org/duzenlibagis

16. Düşlerinde Özgür Dünya

Genç bir tasarımcı tarafından ALİKEV için tasarlanarak Düşlerinde Özgür Dünya sitesinde satışa sunulan tişörtlere başta sanat, siyaset ve futbol camialarından olmak üzere büyük destek geldi. Tarık Akan, Rutkay Aziz, Genco Erkal, Levent Üzümcü, Melda Onur, Timur Acar gibi birçok ünlü isim projede yer alarak destek verdi. 

ALİKEV'in farkındalık ve kaynak yaratma amacı ile başlattığı 'Düşlerinde Özgür Dünya' projesi yine gönüllü olarak destek veren tasarımcının tasarımları ile ürün yelpazesini genişletti. 2015 ajanda, doğa dostu kalemler gibi farklı ürünleri de destekçilerine sunan 'Düşlerinde Özgür Dünya' projesi önümüzdeki dönemlerde de faaliyetlerine devam edecek.

Ürün satın alarak siz de ALİKEV projelerine destek verebilirsiniz;

duslerindeozgurdunya.com

DÜNYANIN EN TATLI BONUSU: Emel Anne'den binlerce evladına mektup

'Hepinizin ikinci bir evi olduğunu, ailemizin her zaman bir parçası olduğunuzu unutmayın.'

https://alikev.org/emel-korkmazdan-binlerce-evladina-mektup/

Popüler İçerikler

Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
Gazeteci Özlem Gürses TSK Hakkındaki İfadeleri Nedeniyle Gözaltına Alındı
Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi