Hüsnü Mahalli Oğuzhan Uğur’un İsrail Filistin Savaşı Açıklamasına Sinirlendi: “Ulan Ruh Hastası”

Oğuzhan Uğur, İsrail - Filistin savaşıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Filistin halkı için “Açgözlü dedelerinin sattıkları topraklar” ifadesini kullanmıştı. Bu sözlere sinirlenen gazeteci Hüsnü Mahalli “Ulan ruh hastası” diye cümleye başlayarak Oğuzhan Uğur’a yüklendi. 

Ortadoğu uzmanı ve gazeteci Hüsnü Mahalli "Filistinliler toprağını sattığı için yaşadıklarını hak etti" yorumlarına sitem etti.

Oğuzhan Uğur Hamas’ın gerçekleştirdiği “Aksa Fırtınası Operasyonu” hakkında bir paylaşımda bulunmuştu.

Uğur’un “Filistinliler, açgözlü dedelerinin sattıkları topraklar üzerine kurulmuş İsrail’e intihar saldırısı yaptı” İfadelerinin yer aldığı paylaşımına gazeteci Hüsnü Mahalli’den sert tepki geldi.

Hüsnü Mahalli isim vermeden yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Ulan ruh hastası ben bununla alakalı 550 sayfalık kitap yazdım. Bana birisi gelsin desin ‘Filistinliler toprak sattı’ desin. Ben bu mesleği bırakıyorum. İsrail Devleri 1948’de kuruldu. Bu tarihte kurulduğunda İsrail, Yahudilerin Filistin’deki tapulu malı yüzde Filistin’in yüz ölçümünün yüzde 5.7’si kadar.”

İsrail - Filistin Savaşında Ölü ve Yaralı Sayısı Artıyor: 1070 Ölü, 4356 Yaralı
ABD Basınından Bomba İddia: “ABD, İsrail’e Savaş Gemisi ve Uçağı Gönderiyor”

Popüler İçerikler

Uluslararası Göç Örgütü Rapor Paylaştı: En Fazla Mültecinin Yaşadığı Ülke Belli Oldu
Arda Turan 'Seçil Erzan' Tezahüratlarına Tepki Gösterdi: 'Kendi Stadımda Bile Laf Söylenmesini İstemem'
Rasim Ozan Kütahyalı'dan 'Yatırım Tavsiyesi Olmayan' Açıklama: "Araba ve Konut Almayın. Fiyatlar Düşecek"
YORUMLAR
08.10.2023

Senin kitap yazmış olman tarihteki çıplak gerçekleri değiştirmiyor badem bıyık. Arafat satılan toprakları geri almak için yardım kampanyaları düzenlerdi, sağ sola koşardı. Ama en sonunda topladığı parayı evladına ve eşrafına bıraktı. Yani işin özü, şu amk ortadoğusuna en yeni teknikerle donatılan peygamber ve başka bir din de inse olmaz bu saatten sonra komple haritadan silinmedikçe...

08.10.2023

Husnu mahalli badem biyik degil, hatta badem biyiklilarin tutuklattigi, bir sure cezaevinde kalan, Suriye kokenli, esi Turk cok uzun yillardir burali bir arastirmaci yazar.

şu badem bıyığı bırakan bi insanın haklı olma şansı yok

08.10.2023

o badem bıyık değil, yannız...

08.10.2023

Burda olayı iyi anlamak lazım. Filistin çift hükümetli biri hamaslar diğeri arafatlar. Arafatlar türkiye suudi katar destekli. Hamaslar iran rusya destekli. Halk ise ikisinin arasında kalmış ama bugüne kadar israilin işgaline karşı her türlü topraklarını savunmuş. Arafat zamanında satılan toprakları geri almaya çalışmış ancak uluslararası destek görememiştir. Hamas ise bu konuda dahi arafata destek çıkmamış tamamen kafasına buyruk hareket etmiştir. İsrail tarafında ise netanyahu gücünü tamamen yitirdi. Ben açıkcası bu savaşı netanyahu ve partisinin organize ettiğini düşünüyorum. İsrail’in hükümet seçimleri mart 2024’te.

TÜM YORUMLARI OKU (85)