Hüseyin Baş Millet İttifakı'na mı Katılıyor? BTP Millet İttifakı'na mı Geçiyor?

2023 seçimleri siyaset dünyasındaki trafiği oldukça hızlandırdı. 14 Mayıs'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte siyasiler arka arkaya görüşmelerine devam ediyor. Millet İttifak'ının ortak Cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) lideri Hüseyin Baş'ı ziyaret edecek. Gündeme gelen konunun ardından BTP ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Peki Hüseyin Baş Millet İttifakı'na mı katılıyor? BTP Millet İttifakı'ına mı geçiyor? 

Detayların tamamı içeriğimizde...

Tüm Türkiye'nin gündeminde 2023 Cumhurbaşkanı seçimleri yer alıyor. Siyaset gündemi son günlerin en hareketli dönemini yaşıyor.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu deprem bölgesine yaptığı ziyaretin ardından görüşmelerini sürdürüyor.

Kılıçdaroğlu'nun BTP lideri Hüseyin Baş'ı ziyaret edeceği bilgisi ise kısa sürede gündem oldu. CHP liderinin bu ziyareti akıllara 'BTP Millet İttifakı'na mı katılıyor?' sorusunu getirdi.

Hüseyin Baş Millet İttifakı'na mı Katılıyor? BTP Millet İttifak'ına mı Geçiyor?

Altılı Masa'nın ortak adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 17 Mart Cuma günü Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Hüseyin Baş ile görüşmeye hazırlanıyor.

Saat 15.00'da başlayacak olan görüşme Ankara'daki BTP Genel Merkezi'nde gerçekleşecek. BTP'nin Millet İttifakı'na geçip geçmediği ise toplantının ardından netlik kazanacak. Toplantıda iki liderin seçim sürecine ilişkin değerlendirmeleri masaya yatırılacak.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 2022 yılının Ekim ayında Hüseyin Baş'ı ziyaret etmişti. İki liderin görüşmesinden herhangi bir birleşme kararı çıkmamıştı.

Altılı İttifak arasında yer almak isteyen Baş, Meral Akşener'le görüşmesinin ardından 'Ben sayın genel başkanımız Meral Akşener ablama diyeyim, bize o konfor alanını açmış oldu. Biz zaten iade-i ziyareti bekliyorduk. Ara ara iletişim kanalları üzerinden görüşüyorduk. Bize ilk refleksi gösteren parti lideri olmuş oldu. Bu konuda müteşekkiriz.' ifadelerini kullanmıştı.

Meral Akşener'in Altılı Masa'ya önerdiği bu talep ise kabul görmemişti.

BTP lideri Hüseyin Baş yaşananların ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'Gençleri iyi tanıyın, kafalarına bir şey koyduklarında yaparlar. Biz yine de iktidarın seçimi kazanamaması için elimizden geleni yapacağız' sözleriyle Altılı Masa'ya seslenmişti.

İlginizi Çekebilir

Hüseyin Baş Helallik İsteyen Cumhurbaşkanına Seslendi: “Halkımızın Bunu Söyleme Hürriyeti Var mı?
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş Kimdir, Kaç Yaşında, Nereli? Hüseyin Baş Kimin Oğlu, Eğitimi Ne?

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!