Hürriyet'e Mahkeme Kararıyla Sansür

Turkuvaz Medya Hürriyet Gazetesi’nde 30 Ocak ve 3 Şubat’ta yayımlanan iki Mehmet Yılmaz yazısını, dava açarak arşivden kaldırttı.

Olayı gazete köşesinde aktaran Hürriyet’in okur temsilcisi Faruk Bildirici Türkiye basın tarihinde, yazar ve gazete sahiplerinin polemikleri ile dolu olduğunu, Turkuvaz’ın yanıt hakkını kendi medyası üzerinden de yerine getirebileceğini belirterek şunları ifade etti:

“Turkuvaz Medya, bu geleneksel yöntemleri yeterli bulmuyor olacak ki, Mehmet Yılmaz’ın, 30 Ocak’ta Hürriyet’te yayımlanan ‘Bu davaya sonunda Yüce Divan bakacak’ ve 3 Şubat’ta yayımlanan ‘Tapeleri Meclis kürsüsünde yayınlayın”’ başlıklı yazılarına, kendi gazeteleri Sabah ve Takvim’den ya da televizyonlarından yanıt vermek yerine soluğu mahkemede aldılar.

“Yılmaz’ın yazılarına karşı cevap metni yayınlatma talebiyle yetinmediler, yazıların internet arşivinden de çıkarılmasını istediler mahkemeden.

“Düpedüz mahkeme kararıyla ve de gazetecilerin isteğiyle sansürlenmiş oldu yazılar.

'Zaten Turkuvaz Medya’nın talebi kabul edilmeseydi; muhtemelen Başbakan Erdoğan’ın avukatları devreye girecekti.”

Bildirici, Sulh Ceza Mahkemesi’nin talebi reddetmesinin ardından Turkuvaz Medya Asliye Ceza Mahkemesi’ne itiraz etti. Mahkeme de itirazı kabul etti. Karar doğrultusunda Hürriyet iki yazıyı da arşivinden kaldırarak bir hafta süreyle cevap metnini aynı linkten yayınladı. 

Bianet

Popüler İçerikler

İsrail’de Türk Turist Öldürüldü İddiası: Polise Bıçakla Saldırmış!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!