Hulusi Akar: "Suriyeli Kardeşlerimizi Zora Sokmayız"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, yarın Moskova'da yapılacak toplantı öncesi Türkiye'de yaşayan Suriyeli sığınmacılara mesaj yolladı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Suriye ile ilişkilerin normalleşmesi kapsamında Türkiye, Suriye, Rusya ve İran’ın savunma bakanları ve istihbarat başkanlarının yarın Rusya’da yapılacak toplantıda bir araya geleceğini duyurdu.

Akar toplantı öncesi Türkiye'de yaşayan Suriyeli sağınmacılara ilişkin de bazı değerlendirmeler yaptı, her zaman gönüllü dönüşün esas olduğunu vurguladı.

Akar, "Onları zora sokacak herhangi bir durum veya böyle bir karar almamız asla söz konusu değil. Rahat, müsterih olsunlar. Bu tutumumuz herkes tarafından bilinmeli ve buna göre davranılmalı. Bu konuda son derece net bir politika izliyoruz" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı verilerine göre, Türkiye’de 3 milyon 535 bin 898 Suriyeli sığınmacı yaşıyor.

Türkiye'de yabancı yoğunluğunun Türk vatandaşı nüfusuna oranla yüzde 20’yi aştığı 63 ildeki 1169 mahalle ise yabancıların yeni başvurularına ve adres değişikliklerine kapatılmış durumda.

Meral Akşener: 'Suriyeliler Gidecek'
Kemal Kılıçdaroğlu'dan Suriye Geri Dönüş Planı: 'AB Fonlaması ve Bizim Garantörlüğümüzde Gidecekler'
Twitter'da Suriyeliler İçin Seçim Kanalı Açıldı

Popüler İçerikler

Tarihe Geçti: Milli Gururumuz Mete Gazoz Avrupa Şampiyonu!
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Hülya Avşar'a Evlenmek İstediğini Söyleyen Murat Boz "Artık Tahammülüm Yok" İtirafıyla Gündem Oldu
YORUMLAR
24.04.2023

Onlarin Rahat, müsterih oldukları kadar Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı Rahat, müsterih olamıyor, öncelikli hedef ve göreviniz Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşının Rahat, müsterih olmasını saglamak

Misafir dediğin 3 gün kalır sonrası eziyet! Onlar niye müsterih oluyor biz müsterih olalım Sayın Hulusi Akar. İllallah ettik, etnik köken möken kalmadı! Tüm ahlaksızlıkları ile gelir yerleştiler! Taciz tecavüz barbarlık ahlaksızlık senelerdir bıktık. Urfa daki kadın doğum uzmanı arkadaşım suriyeli doğurtmaktan imanımız gevredi demişti. Devlet hastanelerinde suriyeli ve bilimum afgan pakistan bilmem ne istanlılar yüzünden tedavi olamaz olduk!

24.04.2023

La bayramda gidip geliyorlar. Daha ne savaşı, ne can güvenliği? Aman rahatları bozulmasın amk.

TÜM YORUMLARI OKU (45)