Hükümetin Memurlar İçin Zam Teklifi Belli Olmuştu: Polis, Bekçi, İmam, Öğretmen Maaşları Ne Kadar Olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan dün akşam saatlerinde memur temsilcileri ile bir araya gelmiş ve hükümetin son zam teklifini iletmişti. Memur-Sen tarafından yapılan açıklamada ise zam teklifinin kabul edilemez olduğu açıklanmıştı.

Hükümetin memurlar için 2026 yılında önerdiği yüzde 11+7 zam teklifi sonrasında polis, bekçi, imam, öğretmen, gassal gibi mesleklerin yeni maaşları da belli oldu. 

Kaynak: NTV

Hükümet ile memur sendikaları arasındaki görüşmelerden anlaşma sağlanamamıştı.

8. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmeleri kapsamında hükümet, 2026 yılı için ilk altı ay yüzde 11, ikinci altı ay yüzde 7, 2027 yılı için ilk altı ay için yüzde 4, ikinci altı ay yüzde 4 oranında artış teklif etti.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise hükümetin teklifi için “komik bir rakam” ifadesini kullandı.

Hükümetin önerdiği zam teklifi geçerli olursa polis, öğretmen, imam, bekçi gibi mesleklerin yeni maaşları ne kadar olacak?

Ortalama 63 bin 319 lira maaş alan polislerin yeni maaşı 5 bin 1 lira artışla 68 bin 320 liraya yükselecek. 

Ortalama 51 bin 465 lira maaş alan öğretmenlerin yeni maaşı 4 bin 67 lira artışla 55 bin 532 liraya yükselecek.

Ortalama 56 bin 120 lira maaş alan çarşı ve mahalle bekçilerinin yeni maaşları 4 bin 427 lira artışla 60 bin 547 liraya yükselecek.

Ortalama 46 bin 475 lira maaş alan gassalların yeni maaşları 3 bin 666 lira artışla 50 bin 141 liraya yükselecek.

Ortalama 50 bin 949 lira maaş alan imam-hatiplerin yeni maaşları 4 bin 19 lira artışla 54 bin 968 liraya yükselecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Hükümetin Memurlar İçin Son Zam Teklifi Belli Oldu: Sendika Başkanından “Çok Komik Rakam” Açıklaması
“Türkiye’de İşsizlik Yok, İş Beğenmemezlik Var” Sözüyle Gündem Olan Ünlü Tatlıcı Konkordato Başvurusu Yaptı
Müjdat Gezen'e "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" İddiasıyla Soruşturma Başlatıldı!
İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Bilim İnsanları Açıkladı: Mars, Bilinenden Çok Daha Uzun Süre Yaşanabilir Olabilir
Sahte İsimle 7 Kitap Yazıp Konferanslar Veren Sosyal Medya Fenomeni Cinayet Hükümlüsü Çıktı
Fenerbahçe - Galatasaray Derbisinde Kazanan Çıkmadı: 1-1
YORUMLAR
19.08.2025

Kiraya ne kadar zam yapılıyorsa herkesin maas ve emekli maaşına o kadar zam yapılmalı. Yakında herkes sokağa taşınacak..

19.08.2025

her seferinde evsahipleri el koyuyor hep evsahiplerine yarıyor

19.08.2025

eb sahibi ol! küfürbaz olma!

19.08.2025

memur sen sarı sendikacılık yapmayı bıraksa adam gibi sendikacılık yapsa bunlar bu rakamları teklif dahi edemezdi. maksat kendilerini güya sendikacılık yapıyormuş gibi gözükmek.yarin bunlar bu teklife mecburen evet dedik gibi bir açıklama yaparlar, çünkü hükümetten nemalanmak varken kim ne yapsın sendikal hakları korumayı 😡😡😡

19.08.2025

Memursen kuruluş amacına hizmet ediyor zaten. Asıl sıkıntı bu hakaret vari teklifler defalarca yapılmasına rağmen üye olmaya devam eden memurumsularda. Ben zaten olanların hiçbirinin hakkıyla atandığını düşünmüyorum. Kulluk için hayatlarımızı mahvettiler.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ