Hükümetten Ankara Saldırısını Üstlenen 'TAK'a İlişkin İlk Açıklama

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ankara'da 28 kişinin öldüğü saldırıyla ilgili terör örgütü TAK'ın açıklamalarını değerlendirdi. Saldırıyı gerçekleştiren kişinin PYD bağlantılı olduğunu söyleyen Akdoğan, saldırıyı tepkiler üzerine TAK'ın üstlendiğini söyledi.

NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları cevaplayan Yalçın Akdoğan, Ankara'daki saldırıyla ilgili adli idari soruşturmanın devam ettiğini hatırlatarak, ''Canlı bombanın kimliği tespit edildi, PYD ile irtibatlı bir kişidir. PKK eşittir PYD. İlgili bakanlarımız ortaya çıktıkça da gerekli açıklamayı yaparlar'' değerlendirmesinde bulundu. 

Akdoğan saldırıyı TAK'ın üstlenmesiyle ilgili de şöyle konuştu;

Ankara Saldırısını TAK Örgütü Üstlendi

“Toplumsal bir tepki geliyorsa, bir eylemden sonra oluşuyorsa veya uluslararası toplum izah etmekte zorlanıyorsa ve uluslararası toplum tepki göstermeye başlıyorsa o zaman terör örgütünün yaptığı bir şey var. Nedir o; ‘Bunu üstlenmiyoruz biz yapmıyoruz’ diyor, sonra deliller ortaya çıkınca “Bunu yerel unsurlar kendi inisiyatifleriyle yapmış’ diyebiliyorlar veya TAK gibi birtakım taşeron örgütler bunu yaptı diye... Biz mesajı verelim ama üstlenmeyelim anlayan anlasın şeklinde, buna karnımız tok. Şahıs bellidir bu da PYD ile irtibatlı bir kişidir. Yani PKK eşittir PYD bu terörist bir unsurdur.”

‘PYD tutuştu’

Ankara’daki saldırganın PYD’li olduğunu, PKK ağı içinde eylemi gerçekleştirdiğini belirten Akdoğan, “PYD’liler hemen tutuşmuş bir şekilde ‘Bizimle ilgisi yok’ falan diye açıklamalar yaptılar. Belki de kimliğin hiç bilinmeyeceğini düşünüyorlardı. Çok iyi titiz bir çalışmayla hemen tespit edildi. Onlar zorda kaldılar. Açık bir şekilde şahıs belli, irtibatları belli, kimin ne yaptığı belli. Çok spekülasyona açık bir durum değil” dedi.       

NTV

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
20.02.2016

pyd ve suriye ile çıkacak olan savaşa zemin hazırlamak ve bunu meşrulaştırmak için mi inatla ve ısrarla pyd'ye yıkmaya çalışıyorsunuz bu saldırıyı ? yoksa saldırıyı pis emelleriniz için siz planlayıp başkalarının üzerine mi atıyorsunuz ? o kadar pisliğe bulandınız ki artık her şekilde sizden şüphelenir oldum. ülkede ne kadar kötü olay varsa sizin altınızdan çıkıyo sanki. ne akıl sağlığı bıraktınız ne huzur. keşke gitseniz artık.

20.02.2016

Sizin gibi düşünen zihniyetler keşke bu ülkeden gitse artık.

20.02.2016

Ya arkadasim böylesine genis capli bi eylem yapacaksan, onu üstlenmelisin. Sen üstlenmedikce yaptığın eylemin ne anlami kalir ? Ve PYD neden böyle bir eylem düzenlesin ? Ki hükümet neden PKK değil de PYD diyor ? Cevap cok basit: olasi bir kara harekatinda kendine meşru bir zemin hazırlamak.. Bir de paramparca olmuş bi arabanin icinden paramparca bir cesetten parmak izi almislar, olaydan hemen sonra kimliğini acıklıyorlar.. Bunlar bizi artik harbi harbi salak yerine koyuyor.

Pasif Kullanıcı
20.02.2016

her şeyi geç biri diyor üzerinde kimlik vardı diğeri diyor parmak izi hiçbiri gerçek değil

20.02.2016

saldırı yapacak kadar cesur , üstlenmeyecek kadar korkak.

20.02.2016

cesaretle alakası yok bunlar ancak arkadan vurur ibneler bunlarda nokta cesaret yok

TÜM YORUMLARI OKU (31)