Hükümet Boş Tutulan Evler İçin Harekete Geçiyor!

Fahiş kiraya karşı yüzde 25 artış sınırı getiren hükümet, boş tutulan evlere de vergi artışı getirme hazırlığında.

Dünyada yükselen enflasyon oranları yüzünden ciddi bir yatırım aracı haline gelen konutlar, büyük bir barınma sorununu da beraberinde getirdi.

Yatırım amacıyla satın alınan konutların bir çoğu yeniden kolay bir şekilde elden çıkarmak veya daha yüksek kira almak için boş şekilde tutuluyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, Mayıs ayında yaptığı açıklamada, İstanbul’da yaklaşık 450-750 bin arası boş konut bulunduğunu söylemişti.

Kira zammına yüzde 25 sınır getiren hükûmetin, boş tutulan evlere de vergi artışı getirme hazırlığında olduğu bildirildi.

Yeni Şafak'tan Resul Ekrem Şahan'ın haberine göre; Türkiye genelinde boş tutulan evlerin bölge bölge haritası çıkarılacak, yüksek kira beklentisiyle boş tutulanların vergileri artırılacak.

Hayata geçirilecek uygulama ile boş konut sıkıntısı yaşanan kentlerde bu evlerin ikamete açılması hedefleniyor.

Düzenlemenin kısa sürede tamamlanarak teklif olarak Meclis’e sunulması bekleniyor.

Kaynak

Bu haber de ilginizi çekebilir ⬇️

Kira Artışı Sınırlanınca Boş Evler Arttı: Sorunu Dünya Ülkeleri Nasıl Çözüyor?

Popüler İçerikler

Komedyen Polemiği Dallanıyor: Usta Oyuncu Zihni Göktay'dan Cem Yılmaz ve Hasan Can Kaya Atışmasına Olay Yorum
Tüyler Diken Diken: Sertab Erener 21 Yıl Sonra Yine İlk Gün Gibi Eurovision'u İnletti!
Özgür Özel'in "Arapça Tabelalara Karışmayın, Arapça Kur’an Dilidir” Açıklaması Gerçek mi?
YORUMLAR
04.07.2023

Yüksek kira beklentisi ile boş tutulduğuna hangi ölçütleri dikkate alarak karar vereceksiniz? AKP'nin herhangi bir konu hakkında hiçbir çözümü olmadığını ve sadece kamuoyunu meşgul etmek için soru işaretleriyle dolu boş söylemleri ortaya attığını sıfır yanılma payı ile biliyoruz.

04.07.2023

"Evim 6 aydır emlakçıda kiralanmayı bekliyor. Kiralayan yok ne yapayım. " diyeceğiz. :) Sanki ev sahipleri bayılıyor evlerinin boş kalmasına. Saçma sapan çözümler(!).

04.07.2023

Altta kalanın canı çıksın...

04.07.2023

Evin boş olduğunu nasıl anlayacaksın. Oğlu kızı gelini ve bilumum akrabasını her boş evde ayrı ayrı ikamet gösterip üzerine elektrik, su vb. faturası çıkarır, bu şekilde konut resmi olarak dolu görünür olur biter. Onlarca evi olanlar için bir nebze caydırıcı olsa da çoğu ev sahibinin kiraya uygun ev sayısı bir elin parmaklarını geçmez. İktidar pandemi önlemleri paketi içerisine düşük faizli konut kredisi düzenlemesi koyacak kadar koruyup kolladığı inşaat sektörüne zarar verecek düzenleme yapmaz. Araçlardaki 6 ay/6000km kuralı gibi etkisiz bir düzenlenme olur.

TÜM YORUMLARI OKU (19)