Huawei Otomobil Piyasasına Girdi! İşte 33 Bin Dolar Başlangıç Fiyatına Sahip Aracın Özellikleri

Huawei ve Cyrus tarafından ortak üretilen ilk elektrikli otomobil Cyrus Huawei Smart Selection SF5 duyuruldu. Cyrus Huawei Smart Selection SF5, teknolojik birçok özelliğe sahip. Otomobil, Huawei'nin Çin'deki resmi sitesindeki yerini aldı.

Huawei elektrikli otomobil üretecek iddiaları uzun bir süre boyunca gündemden düşmedi. Üstelik Xiaomi'nin otomobil sektörüne adım atması sonrası, başka bir Çinli dev olan Huawei'nin de bu yönde adım atabileceği ihtimalleri güçlendi. Hatırlarsanız bu yılın mart ayında, Huawei'nin yeni bir ürünü satışa çıkacağını ve bu ürünün yaklaşık 300.000 yuan'a mal olacağına yönelik bazı iddialar ortaya atılmıştı. İddia kaynağı, bunun Huawei ve bir üreticinin ortaklaşa yaptığı bir elektrikli otomobil olacağını söylemişti. Nitekim bu iddia Cyrus Huawei Smart Selection SF5 ile birlikte doğru çıktı gibi görünüyor.

Huawei'den elektrikli otomobil adımı

Huawei, Cyrus ile ortaklaşa geliştirdiği ilk elektrikli otomobil (Seres Cyrus Huawei Smart Selection SF5'i resmen görücüye çıkardı. Cyrus Huawei Smart Selection SF5, Huawei DriveONE teknolojisi, Huawei HiCar sistemi ve Huawei Sound teknolojisi ile birlikte geliyor. Huawei'nin resmi sitesinden alınan bilgilere göre otomobil, 405 kW maksimum güç üretebiliyor. SF5'in maksimum torku ise 820Nm.

Cyrus Huawei Smart Selection SF5'te teknoloji ön planda

Otomobil saatte 100 kilometre hıza 4,68 saniyede ulaşabiliyor. Huawei'nin iddiasına göre SF5, 1000 kilometreden fazla menzil sunuyor. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olan Cyrus Huawei Smart Selection SF5, 11 ses ünitesi ile destekleniyor. Şirkete göre arabanın boşta çalışırken gürültüsü sadece 38 dB. Yüksek hassasiyetli radar, ultrasonik radar, çevre görüş kamerası, yüksek hassasiyetli kamera ve diğer algılama donanımları otomobilde bulunuyor. Görünüşe bakılırsa Huawei, otomobilin akıllı teknolojik sistemleri için çalışmış durumda.

Cyrus Huawei Smart Selection SF5, Zhan Hailan, Yaldızlı siyah, Titanyum gümüş grisi ve inci beyazı olmak üzere 4 dış renk seçeneğiyle; Fildişi, kırmızı ve kutup gecesi siyahı olmak üzere 3 iç renk seçeneğiyle geliyor.

33 bin dolar başlangıç fiyatı

Huawei, Cyrus Huawei Smart Selection SF5'in şimdilik Çin'de satın alınabileceğinden bahsetti. Otomobilin fiyatı yaklaşık 33 bin dolardan başlıyor. Dört tekerlekten çekişli özel versiyon ise yaklaşık 38.000 dolardan satışa sunuluyor.

Kiralık Yazlıkların Fiyatı Uçtu: Bir Sezon İçin 400 Bin TL İsteniyor!
Türkiye'nin Utanç Raporu: Bir Yılda 13 Bin Kız Çocuğu Evlendirildi
Rize’de Aynı Soyadlarda Kümelenen Vakalar Artıyor

Popüler İçerikler

Kardeşlerim'in Başrolüydü... Burak Deniz'in Yeni Dizisindeki Partnerinin 15 Yaş Küçük Olması Tepki Çekti!
Ruslar, Moskova'yı Kana Bulayan Teröristleri Cinsel Organına Elektrik Vererek Sorguladı!
9 Yaşındaki Çocuğa İmam Odasında Yıllarca İstismar İddiası: İmam Tutuklandı!
YORUMLAR
22.04.2021

Rez al. TR Fiyatı; 3milyonmilyarkatrliyonbin TL.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ