HSYK, MİT TIR'larını Durduran Savcıların İhracına Karar Verdi

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Adana ve Hatay'da MİT'e ait TIR'ları durduran 5 savcının meslekten ihracına karar verdi.

Haklarındaki soruşturma tamamlanan savcıların durumunu görüşen Daire, 'mesleğin şeref ve onurunu ve memuriyet nüfuz ve itibarını bozacak nitelikte' eylemlerde bulundukları gerekçesiyle Bağrıyanık, Karaca, Takçı, Şişman ve Kavalcıklıoğlu'nun meslekten ihraç edilmelerine karar verdi.

Savcılar, ihraç kararına karşı Daireye yeniden inceleme talebinde bulunabilecek, talebin reddedilmesi durumunda yapılacak itiraz ise HSYK Genel Kurulunca karara bağlanacak.

HSYK 2. Dairesi, daha önce haklarında inceleme başlatılan savcıların görevde kalmalarının yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceği gerekçesiyle tedbiren görevden uzaklaştırılmalarını kararlaştırmıştı.

AA

Popüler İçerikler

Survivor Aleyna Kalaycıoğlu Elenir Elenmez O İsmi Takipten Çıktı!
Otoyol ve Köprü Geçiş Ücretlerine Zam!
Tam Bir Erkek Annesi: Oğlu Can'la Yolculuğa Çıkan Ezgi Mola'dan "Anne Be" Dedirten Sözler
YORUMLAR
14.01.2016

Devletin değil tayyibin sırlarını ifşa eden savcılar diyinde herkes gerçeği okusun bari.

Pasif Kullanıcı
14.01.2016

Kimse artık bir olayda "yargı ne dedi" falan demiyor. Bir olayın gerçek olup olmaması da önemli değil. Misal diyelim ki bir gazeteci IŞİD örgütünden petrol alındığını belgeleyen bir fotoğraf yayınladı. Varsayalım ki gerçekten de bu olay gerçek olsun. Yani hakikaten petrol alınırken çekilmiş olsun bu fotoğraf. Tenzih ederek söylüyorum. sadece örnek maksatlı. Böyle birşey olursa bu fotoğrafı yayınlayan kişi otomaktikman vatan haini ilan edilir hakkında soruşturma açılır... Demek istediğim ülkemizde bir olayın artık gerçekte nasıl olduğunun bir önemi kalmadı. Kim ne derse o artık

14.01.2016

hangisi bilmiyorum adını fakat savcı yada izini veren hakimlerden biri sölemişti ben kararı vermeden önce izleme kasetlerini ve takip yollarını mitin bölge yetkilisine sordum demişti en doğal şey adam bilgi almak istemiş devleti zora sokan bir duruma mahal vermiyelim diye!!!!!mit amiri bilgim yok demiş ama mit insani yardım adı altında top mermisi taşıyosa bu ülkede neteye gittiğide belli değilse kimse kusura bakmasın...şmdi çıkıpta türkmenlere demeyin zamanında türkmen olan mhp vekilide söledi akrabalarım var gitmemiş oraya dedi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ