HSYK: Savcı Öz'ün Açıklama Yapma Talebine İzin Verilmedi

Savcı Öz'ün TV programına çıkma talebine ret, yazılı açıklamaya izin verildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan (HSYK), Bakırköy Başsavcı Vekili Zekeriya Öz'ün basın açıklaması yapmasına ilişkin 'Zekeriya Öz'ün açıklama yapma talebine izin verilmedi. Basına açıklama yapma yetkisi başsavcıdadır. Zekeriya Öz'e cevap hakkı kullanmasının izne tabi olmadığı söylendi. Zekeriya Öz hakkında suç duyurusu yapılırsa konuya HSYK 3. Dairesi bakacak' açıklaması yapıldı.

HSYK, bir televizyon programına katılmak için izin isteyen Savcı Zekariya Öz'ün bu talebine olumsuz yanıt verdi. HSYK 1. Dairesi'nin Savcı Öz'ün önceki gün yaptığı yazılı açıklamaya ise 'cevap hakkını kısıtlayıcı bir durum yok' diyerek izin verdiği öğrenildi.

YAZILI AÇIKLAMA İZNİ VERİLDİ

Habertürk'ün haberine göre Zekeriya Öz, Dubai tatili ve yolsuzluk ve rüşvet iddiaları üzerine başlatılan 17 Aralık operasyonu ile ilgili kendisine yöneltilen eleştirelere yanıt vermek için HSYK'dan basın açıklaması izni istedi. HSYK 1. Dairesi 'Soruşturmanın gizliliği ve basının bilgilendirilmesi' başlıklı 33 Nolu Genelge gereği Savcı Öz'e yazılı açıklama izni verdi. Cevap hakkı için Kurul'dan karar çıkmasına gerek olmadığını belirten HSYK, Öz'e verdiği yanıtta, 'Cevap hakkınızı kullanabilirsiniz. Bu konuda kısıtlayıcı bir durum yok. Genel Kurul'dan bu yönde karar çıkmasına da gerek yok' dedi. Savcı Öz de bu izin üzerine önceki gün yazılı açıklamasını basınla paylaştı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Öz'ün açıklaması eleştirerek, HSYK'nın böyle bir açıklamaya izin verme yetkisinin bulunmadığını belirtti.

TV İZNİ YOK

Savcı Öz, açıklamanın ardından HSYK'ya bir kez daha başvurarak, bir televizyon programına çıkmak istediğini bildirdi. Ancak HSYK 1. Dairesi bu talebi reddeti. 

  • Radikal

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood