HSBC Türkiye'den Çıkmaktan Vazgeçti

Avrupa'nın en büyük bankası olan İngiltere merkezli HSBC, Türkiye'deki operasyonlarına devam etme kararı aldı.

HSBC Türkiye'den yapılan yazılı açıklamada, HSBC Grubunun, sürdürülebilir ve karlı bir organizasyon yapısı oluşturma hedefiyle Türkiye’deki faaliyetlerine devam etme taahhüdünde bulunduğunu bildirdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen HSBC Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) James Emmett, HSBC Grubunun geçen yıl haziran ayında Türkiye’deki operasyonunu satma niyetini açıklamasıyla başlayan sürecin, bu pazardaki faaliyetlerine devam etmeyi taahhüt eden kararla sonuçlandığını kaydetti.

Gelecek dönemde, kurumsal bankacılık alanındaki faaliyetlerini sürdürürken, bireysel bankacılıkta da daha etkin bir yapıyla hizmet sunmaya devam edeceklerine dikkati çeken Emmett, 'HSBC Türkiye olarak; uluslararası ağımız, dış ticaret ve birikim yönetimindeki küresel uzmanlığımız ile müşterilerimizin hedeflerini ve hayallerini gerçekleştirmelerine destek olacağız' değerlendirmesini yaptı.

Haziran'da Türkiye ve Brezilya'daki faaliyetlerinin durdurulacağı açıklanmıştı

Banka Haziran ayında, küresel küçülme planları kapsamında Türkiye ve Brezilya'daki faaliyetlerini durduracağını açıklamıştı. 

Ancak Haziran'dan bu yana alınan tekliflerin hiç birinin hissedarların çıkarına uygun olmayacağının görülmesinin ardından, HSBC bu kararını değiştirdi.

HSBC Türkiye'de 298 şube ve 5 bin 659 çalışanla 1990'dan bu yana hizmet veriyor.

HSBC, 47 bankanın faaliyet gösterdiği Türkiye bankacılık sektörünün aktif büyüklük açısından 33,8 milyar TL ile en büyük 12. bankası konumunda bulunuyor.

AA ve BBC Türkçe

Popüler İçerikler

Fenerbahçe'nin İptal Edilen Golünün Ardından Mourinho'dan İlginç Bir Tepki Geldi
Narin Güran'ın Babası Arif Güran'dan 'Nevzat' Açıklamaları: "Kızıma Para Verip Kendisine Alıştırmış"
Celal Şengör ve İlber Ortaylı'dan Bakan Yusuf Tekin'e Sert Sözler: "Anlatamıyoruz Bu Herife"
YORUMLAR
22.02.2016

Fiba'ya satıldığı haberi vardı geçende, belki de anlaşamadılar. Hesaplarını kapatan epey insan vardı son dönemlerde, ben de iki hafta falan önce hesaplarımı ve kartlarımı kapatmıştım. ATM bulmak zor oluyordu ve açıkçası siber saldırı aldığından beri ne yaptılarsa online alışveriş yapamıyordum. Kaç kişiyle görüştüm bu konuda ama düzelmedi durum. Tüm bu alt yapı sorunlarına bir çözüm bulmazlarsa Türkiye'den çıkmamaları engellemez bu müşteri kaybını.

22.02.2016

tüm dünyadaki en büyük terörist kurulus. nerde illegal para akisi var, hangi terörist gruba para lazim bu banka saglar.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ