Hristiyanlığın Temel Söylenceleri ile Astroloji Arasındaki Bağlar Oldukça İlginizi Çekecek

8 Eylül'de Meryem Ana, 25 Aralık'ta ise İsa Peygamber doğar ve işler karışır...

İnsanların Güneş'in yaşam kaynağı olduğunu fark etmesinin tarihi o kadar eskidir ki belki de ağaçtan inmeden daha bir şekilde farkındaydık bunun.

Ancak şundan eminiz ki bin yıllardır Güneş'i taşlara kazıyan, ona adaklar adayan ve dolayısıyla ona tapan da bizleriz. Çünkü o bize aydınlık, sıcaklık ve güvenlik sağlar. Hatta bugün bile çoğumuz güneşli günlerde kendisini daha iyi hisseder, öyle değil mi?

Tabii bir de şu var ki düşünsenize hem yaşam sağlayan hem de bir o kadar "yakıcı" bir alev topu her gün üstünüzden geçip gidiyor...

Sanki her gün sizi kontrole gelen tehditkar; ama bunun yanında ekinlerinizi büyüten  ve gezegendeki tüm canlılara yaşam sağlayan şefkatli bir Tanrı... İşte bu Tanrı biz kendisine inandıkça tarihten tarihe, medeniyetten medeniyete şekil değiştirir. Yeri gelir Gün Ana, Shamash olur yeri gelir Jesus... Halbuki canım Güneş 4,5 milyar yaşında bir yıldız sadece...

Yıldız demişken... Kafalar biraz daha çalışmaya başladığında ve muhakememizi geliştirdiğimizde fark etmişiz ki gökyüzü bize bir şeyler anlatıyor.

Eğer onu düzenli takip edersek Güneş ve Ay tutulmalarını, dolunayı hesaplayabiliriz. Resimde gördüğünüz Zodyak kuşağı da buna benzer şekilde Güneş'in 12 ay boyunca geçtiği takımyıldızı tasvir eder. Ve çok iyi bildiğiniz üzere biz bu takımyıldızları günümüzde 'burç' olarak adlandırıyoruz. Yani bi'bakımdan kafalar hala binlerce sene öncelerde galiba, ne dersiniz?

O halde güneşe Tanrısallık atfetmemize çok da şaşırmamalıyız. "Peki, bu 25 Aralık tarihi neyin nesidir?" diye sorduğunuzu duyar gibiyim, açıklayayım:

24 Aralık'ta efendim doğuda göreceğiniz en parlak yıldız olan Sirius ile Orion takımyıldızının kemeri diye bilinen 3 yıldız (efsanelerde 3 kral denir) aynı hizaya gelirler ve hepsi birlikte 25 Aralık'ta Güneş'in doğacağı noktayı gösterirler.

Bunun yanında 21 Aralık diye bildiğimiz Kuzey Yarım Küre için en kısa günden 1 gün sonra ufuktaki en düşük noktasına ulaşan Güneş bir bakıma "ölür."

Ve 3 gün sonra 25 Aralık'ta tekrar Güney Haçı diye bilinen 'Crux' takımyıldızının üstünde yükselmeye başlar. Yani anlayacağınız dostlar Güneş haç üzerinde ölür ve 3 gün sonra dirilerek hayata döner İsa Peygamber gibi...

Peki Meryem Ana... Onun gökyüzü ile bağlantısı nedir?

Bakire Meryem ya da Virgo the virgin namıyla bilinen Meryem'in doğumu 8 Eylül olarak kabul edilir yani o virgo, başak burcundandır. Ayrıca ağustos ve eylül aylarının hasat mevsimi olduğunu düşünürsek virgonun buğday ile tasvir edilmesi çok da garip değil.

Bu arada İsa'nın doğduğu yer olarak bilinen Beytülahm ekmek evi anlamına gelir.

Ve tabii ki elinde başak olan virgo ile ilintilidir. Yani belki de Beytülahm dünyada bir mekanı değil de gökyüzünde bir yeri ve tarihi işaret etmektedir. Ayrıca şehrin resmi logosuna baktığımızda başak ve yıldız detayı da oldukça dikkat çeker.

Gelelim Yahuda'ya... İyi kötü hepimiz hikayeyi biliriz. Son akşam yemeğinden sonra Yahuda, İsa Peygamber'i öper ve...

Roma lejyonları İsa'yı tanırlar ve kıskıvrak yakalarlar. Sonrası ise malum Peygamber çarmıha gerilir ve gömüldükten 3 gün sonra göğe yükselir. Ancak bu hikayede ilginç başka bir nokta İsa'nın Romalı askerler tarafından tanınmamasıdır, genel kanı böyle bir şeyin mümkün olmadığına dairdir.

Buna bağlı olarak Yahuda, yaz aylarında gündüz vakti gökyüzünde olan Orion'u (Avcı'yı) öldürmesiyle bilinen Akrep Takımyıldızı ile ilişkilendirilir.

Akrep Takımyıldızı'nın gökte yükselmesi demek artık Güneş'in gökyüzünde daha az görünmesi yani kış aylarının başlaması demek. İşte Babillilerden beridir gelen inanç bir daha ortaya çıkar ve Akrep aslında öpmez, sokar (akrebin öpücükvari bir iz bıraktığını unutmayalım.) ve Güneş yani İsa Peygamber ölür.

Son olarak vali ya da savcı olduğu söylenen ve İsa Peygamber'i yargıladıktan sonra "Ben onun kanını alamam." diyerek davadan çekilen Pilatus'tan bahsetmek gerek sanırım.

Güneş'i öldüren Akrep aslında kendi yazgısını da yazmış olur.Hikayeler farklı olsa da Yahuda İsa Peygamber'in çarmıha gerilişinden sonra ölür. Aslında Akrebi öldüren ve Güneş'in tekrar gökte yükselmesini sağlayan da Yay Takımyıldızı'dır ve Yay, Pilatus ile ilişkilendirilir. Siz ne dersiniz dostlar, gökyüzü mü yeryüzü mü daha karışık sizce?

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Dünyadaki Herkesin Tanıdığı Güzel Yüzlü Kahraman Orion'un Aşk ve Ölüm Yüklü Hikayeleri
Tevrat veya Kur'an'dan Okumuş Olabilirsiniz, Peki Büyük Tufan'ı Gılgamış Destanı'ndan Okudunuz mu?
Kur'an-ı Kerim'de Sıklıkla Okuduğumuz ve Türkçesini Anladıkça Daha da Anlam Kazanan 11 Sure

Popüler İçerikler

Gazeteci Özlem Gürses TSK Hakkındaki İfadeleri Nedeniyle Gözaltına Alındı
151 Gündür Oğlu Fatih'i Arayan Baba Esra Erol'a "Bulamıyorsan Müge Anlı'ya Çıkalım" Deyince Ortalık Karıştı
"Aşk Solcudur..." Kızılcık Şerbeti'nde Deniz Gezmiş Anıldı
YORUMLAR
27.01.2021

kafalar az daha çalışmaya başlayınca gökyüzünün birşeyler anlattığı değil insanların ondan anlam çıkarmak için debelendiği görülür

Prof. Gönül Tekin yıllar evvel anlatmıştı bunları: İsa Güneş Tanrı'sıdır.

26.01.2021

Ha gayret olacak :D

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ