How I Met Your Mother'ı Sevenlerin Bayılacağı ve Mutlaka İzlemesi Gereken 16 Arkadaşlık Dizisi

Arkadaşlıklar, aşklar, dedikodular, entrikalar, bağımlılıklar...

1. Arkadaşlık dizilerinin akımını başlatan Amerikan tarihinde en çok izlenen dizisidir Friends! Hala izlemediyseniz çok şey kaybediyorsunuz ama geç de kalmış sayılmazsınız. Biz size vesile olmuş olalım.

Friends, 1994 - 2004 yılları arasında yayınlanmış ve toplam 10 sezon sürmüş bir komedi dizisidir. Dizinin hikayesi, New York'ta yaşayan 20'li yaşlarda üçü kadın, üçü erkek olan altı kişilik yakın arkadaş gurubunun yaşamları etrafında geçmektedir. Dizinin başrolünü bu altı karakter oluşturur. Dizide ki bu 6 karakterden hiçbiri diğer bir karakterden ön plana çıkmamıştır.

100'den fazla ülkede yayınlanmış, final bölümünü 51,1 milyon kişi izleyerek ayrı bir rekora daha imza atmıştır.

2. Ödüllere doymayan Glee, komedi-müzikal tarzında. İzlerken çok eğleneceğiniz kesin.

Glee müzikal kavramına yeni bir soluk getiren ve akımın öncülüğünü yapan bir dizi. Bir lisede kurulan müzik kulübüne katılan öğrenciler, onları çalıştıran hocaları ve tamamen karşı saftakiler arasındaki çekişmenin anlatıldığı hikayede, seçilen sevilen şarkıların uyarlanmasıyla kulakların pası da siliniyor.

3. Listenin en güzel dizilerinden: The Big Bang Theory! Kafayı kuantum fiziği ile bozmuş iki zeki arkadaş ve cazibeli yeni komşularıyla olan ilişkilerini izlemek aşırı keyifli.

4. 2 Broke Girls: Birbirinden tamamen farklı aynı restoranda çalışan 2 garson kızın hayatlarına tanık oluyoruz. Ve bu sayede aşırı gülüyoruz.

Max; hoyrat, sokaklara alışık, kendine pek güvenmeyen ve hayattan pek bir beklentisi olmayan bir karaktere sahipken, Caroline; Max'in aksine hırslı ve özgüven sahibidir. Ne de olsa zamanında oldukça iyi bir yaşam tarzı sürmüş, ancak işlerin değişmesiyle kendini bir anda garson olarak bulmuştur.

5. Bambaşka bir gençlik dizisi izlemeye hazır olun. Skins, her yönüyle sizi şaşırtacak.

İngiltere'de yaşayan lise dönemindeki bir grup gencin; aile problemleri, uyuşturucu, bağımlılık gibi sorunlarını gerçekçi bir şekilde anlatıyor. İki sezonda bir hikaye baştan aşağı değişiyor. Ve muhteşem bir final sizi bekliyor.

6. That 70's Show: Baş rollerinde Ashton Kutcher ve Mila Kunis var. 70’li yılların sosyo-politik durumunu arka plana alarak komik bir şekilde anlatıyor.

Wisconsin’deki hayali kasaba Point Place’de Eric ve yakın arkadaşları Donna, Hyde, Fez, Kelso ve Jackie ile aillerinin başından geçen olayları, 70’li yılların sosyo-politik durumunu arka plana alarak komik bir şekilde anlatıyor. Eric’in bodrum katında takılıp, ot içtikleri sahnelerde aşırı eğlenceli.

7. It’s Always Sunny In Philadelphia: Sıkı bir çeteye hazır olun.

4 Ağustos, 2005'te yayına başlamış bir komedi dizisidir. Dizi aynı zamanda oyuncuları olan Rob McElhenney, Glenn Howerton ve Charlie Day tarafından yaratılıp geliştirilmiştir. Dizi, kişisel çıkarlarından başka hiçbir şey düşünmeyen ve Güney Philadelphia'da 'Paddy's' adında oldukça başarısız bir İrlanda barı işleten bir arkadaş grubunun başından geçen maceraları anlatmaktadır.

8. Gossip Girl: Lisede başlayan ve üniversiteye de uzanan oldukça heyecanlı bu dizi entrikalarla, oyunlarla ve süprizlerle dolu. Dedikoducu kız kimmiş öğrenince çok şaşıracaksınız.

Manhattan’da zengin ve ayrıcalıklı bir grup kolejli, her şeyden paçayı sıyırmaktadır. Ancak, kimliği belirsiz bir blog yazarı, onların her adımlarını takip eder.

9. Biraz nostalji yapmak isteyenler Seinfield'ı tercih edebilir. Dünyanın gelmiş geçmiş en iyi komedi dizilerinden biri olduğunu söyleyebiliriz.

Dizi, Jerry Seinfeld ve arkadaşları George Costanza, Elaine Benes ve Cosmo Kramer'ın günlük hayattaki komik maceralarını konu ediyor.

Jerry bir komedyendir. Arkadaşı George ise girdiği her işi batıran, yalancı, her zaman kaybeden bir adamdır. Elaine ise zamanında Jerry ile çıkmıştır ve yakın arkadaş olarak kalmışlardır. Dürüstlüğü sebebiyle sürekli başını belaya sokar, erkek arkadaşlarından ayrılmak zorunda kalır. Dizinin en çatlak karakteri ise Jerry'nin kapı komşusu Kramer'dır. Jerry'nin evini kendi evi gibi kullanmasıyla ve kapıdan girip direk buzdolabına yönelmesiyle meşhurdur.

Seinfeld yayın hayatı boyunca bir çok ödül kazanmıştır. Onlarca kez Emmy'e aday olmuş, ondan fazla Emmy ödülü kazanmıştır.

10. Türkçe mostalji yapmak isteyenleri ise Yedi Numara'ya alalım. Açık ara Türkiye'deki gelmiş geçmiş en iyi arkadaşlık dizisidir.

Kesün bayulursunuz, heralde galüba sanursak :))

11. One Tree Hill: Dile kolay tam 9 sezon ekrandaydı. Tree Hill kasabasındaki 5 gencin hikayesine tanık olduk. Dizi 10 yıl sürdüğü için evlenip çocuklarını bile gördük.

Kuzey Carolina’da küçük bir kasabada yaşayan ve Ravens isimli lise basketbol kulübünün oyuncu gençlerini konu alan dizi kısa zamanda geniş bir hayran kitlesi yarattı.

Hayatın önlerine çıkarttığı sürprizlerle baş etmeye çalışan gençler, Nathan ve Haley James Scott ve Brooke Davis dostluk bağlarına sıkı sıkıya sarılarak halen yola devam ediyorlar...

12. Kim bu A harfi? Biraz da gizem, aksiyon ve macera soslu bir dizi söyleyelim: Pretty little Liars...

İki kişi bir sırrı, ancak biri ölüyse saklayabilir. Alison'ın gizemli ölümünün ardından geride kalan dört liseli genç kızın, birbirlerinden sakladıkları sırları vardır. Bu sırlar gün geçtikçe açığa çıkacak ve kızları zor duruma sokacaktır.

Alison'ın ölümü kaza mı, cinayet mi? 'A' takma adlı birinden gelen tehdit mesajları, kimden geliyor? Kızlar bu suçun neresinde?

13. Kore dizilerinin sıkı takipçileri olduğunu biliyoruz. The Heirs dizisinin konusu çok klişe, zengin oğlan ve fakir kız. Ama öyle bir işlenmiş ki izlerken bir sonraki bölüme geçmemek için kendinizi zor tutacaksınız.

Özgün adı 'Tacı takmak isteyen ağırlığına katlanır.' anlamına gelir, ancak herkesin anlayabilmesi için The Heirs yani 'Mirasçılar' olarak da geçer. Zengin ailelerden gelen lise öğrencilerinin aşk hayatını ve arkadaşlık ilişkilerini gözler önüne seren bir gençlik dizisi.

14. 6 bekar arkadaş ve karşı cinsle olan münasebetlerindeki sonsuz bir çaba... Coupling dizisi için ilişkilerde tam bir deşifre diyebiliriz.

Cinsellikle ilgili bölümleri dozunda aktarıyor ve sadece dost sohbetlerinde konuşulabilen konuları tümüyle göz önüne seriyor. Alın size taktik rehberi!

15. Freaks and Geeks: Dizinin sloganı "Lise, hakkında hatırlayıp da unutmayı seçtiğiniz her şeydir." daha fazla bir şey söylemeye gerek yok galiba:))

Freaks and Geeks dizisi 1980’lerde geçiyor. Söz konusu dizide ergen olan bir grup gencin başından geçenler anlatılmaktadır. Dizide karakterlerin iki gruba ayrıldığı görülüyor. Birinci gruptakiler Freaks diye nitelendirilirken ikinci gruptakiler ise Geeks olarak nitelendirilmektedir. Kendilerine eziklermiş gibi davranılan ergenlerin karizmatik görünme çabalarının yanında popüler olmak için yaptıkları anlatılıyor. Aynı zamanda hem komik hem de gerçekçi bir dille anlatılan olaylar pek çok dizi izleyicisinin ilgisini çekecek şekilde kurgulanmaktadır.

16. The OC: Aslında bizim Med Cezir'den biliyorsunuz bu diziyi. Ama orijinal halinin tadı daha bir başka.

İlk gençlik yılları 2000'li yılların başına denk gelen neslin izlediği ilk yabancı dizilerden biri, hatta ilki olan The O.C.; üzerinden yıllar geçmiş olmasına rağmen hala akıllarda.

BONUS 1: Leyla ile Mecnun! Onların arkadaşlıkları çok farklı, çok başka, çok absürd. Açıp en baştan tekrar tekrar izlenir.

BONUS 2: Listemize ismini veren bu diziyi hala izlemediyseniz kendinize çok ayıp ediyorsunuz. Bomba gibi bir 9 sezon var önünüzde. Bugün hemen başlayın.

Popüler İçerikler

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı Açıklamalarda Bulundu: "Sistemi Yıkacağız Diye Geldik Yıkacağız"
Tugay Kerimoğlu’ndan Galatasaray Taraftarını Yıkan İddia: “Muslera Galatasaray’dan Ayrılabilir”
Sağlık Bakanlığı'nın "Doğal Olan Normal Doğum" Kamu Spotu Tepkilerin Odağında
YORUMLAR
07.12.2019

Hepsinin yeri başka ama How i met your mother bambaşka

Pasif Kullanıcı
07.12.2019

Two and a half man. Big bang theory. How i met your mother. Ahh o özgürce cnbce ve e2 izleyebildigimiz güzel günler

08.12.2019

Özgürce ve bedava...

07.12.2019

How i met your mother'ı bu kadar abartmasak?

07.12.2019

hak ediyor bence

TÜM YORUMLARI OKU (21)