'House of the Dragon' Dizisindeki Gizemli Karakter "Gaemon Palehair" Hakkında Bilmeniz Gerekenler

House of the Dragon dizisi, 'Ejderhaların Dansı' adı verilen iç savaşı ve bu iç savaşa giden dönemi anlatıyor. Birden fazla olayın anlatıldığı dizideki hikayelerden biri de Gaemon Palehair adında bir çocuğun sahte kral olarak öne çıktığı dönem. Peki Gaemon Palehair kimdir? Gaemon Palehair hakkındaki tüm ayrıntıları içeriğimizde bulabilirsiniz. Buyurun...👇

Gaemon Palehair, Essie adında bir seks işçisinin çocuğu olarak "House of Kisses"da dünyaya geldi.

Helaena Targaryen'in ölümünden sonra, King's Landing'de isyanlar başladı. Bu süre zarfında annesi Essie, Gaemon'un Kral II. Aegon Targaryen'in oğlu olduğunu açıkladı.

Kendisi çocuğunu bir kral olarak yetiştirmeye başladı ve ona sadakat yemini eden erkeklerle cinsel birliktelik yaşadı.

'Üç Kralın Ayı' dönemi birden fazla kralın hak talep ettiği bir dönemdi.

Gaemon Palehair, sahte kralların üçüncüsüydü. Gaemon, yoksulların lehine birçok ferman yayınladı.

Fermanda, kadınların erkeklerle eşit haklara sahip olması ve savaşta ciddi şekilde yaralanan insanların, uğruna savaştıkları lord tarafından bakılması gerektiği gibi konulardan bahsedildi.

Annesi Essie'nin sevgilisi Sylvenna Sand'in bu fermanlarda fikir verdiği tahmin ediliyor.

Lord Borros, sahte kralların üçünü de yenmek için adımlar attı. Şövalyelerini Visenya Tepesi'ne götürdü ve Gaemon'un kampının tüm üyelerini ele geçirdi.

O sırada 5 yaşında olan Gaemon'u zincirledi, ve Kızıl Kale'ye götürdü. Annesi Essie ve Sylvenna da yakalandı ve içeri alındı. Kral Aegon'un sorgulayıcıları, Gaemon'un gerçek babasının gümüş saçlı bir Lysene kürekçisi olduğunu itiraf edene kadar Essie'ye işkence etti. Bu itiraftan sonra Kral Aegon, Sylvenna ve Gaemon'un sarayının yirmi yedi üyesini astı. Kral Aegon, genç yaşından dolayı Gaemon'un hayatını bağışladı ve onu sarayına götürdü.

Kral II. Aegon, bilinmeyen bir suikastçının şarabını zehirlemesinden sonra öldü. Bu olayın gelecekte Gaemon için korkunç etkileri olacaktı.

Kralın ölümünden sonraki siyasi kargaşayı çözmek için taht Rhaenyra'nın oğluna geçti. Rhaenyra, üvey kardeşine rağmen oğluna Aegon adını verdi ve Genç Aegon ünvanını kazandı. Tahta çıktığında, III. Aegon hala genç bir çocuktu.

Aegon, iç savaş sırasında yaşadığı her şey yüzünden mutsuzdu. Tek arkadaşı olan Gaemon ile dostluk geliştirdi.

Aegon'un silah ustası Sör Gareth Long, Aegon'a itaat etmesini sağlamak için Gaemon'u kırbaçlanan bir çocuk olarak kullanmaya karar verdi. Aegon, eğitim sırasında hata yaptığında Gareth, Aegon'un yerine Gaemon'u kırbaçladı. Bu, Aegon'un daha çok çalışmasına neden olsa da, Gaemon'a karşı zulmünden dolayı Sör Gareth'e kızdı.

Aegon, Daeneaera Velaryon'u Kraliçesi olarak seçtiğinde, Gaemon'un bu gerçeği duyurmasına izin verdi.

Aegon'un küçük kardeşi Viserys sonunda geri döndü. Ne yazık ki, Aegon kardeşinin dönüşünden sonra Gaemon ve karısı Daenara'yı ihmal etmeye başladı.

Aegon'dan önceki kral zehirlenerek öldüğü için Gaemon, Aegon'un yemeklerini tadıyordu.

Hem Gaemon hem de Kraliçe Daenara mide ağrılarından şikayet etmeye başladı. Büyük Üstat, sebebin yiyeceklerindeki zehir olduğunu öğrendi ve Kraliçe'nin hayatını kurtarmayı başardı. Ancak Gaemon o kadar şanslı değildi. Zehrin etkilerine yenik düştü ve vefat etti. Kral III. Aegon, yakın arkadaşının ölümünden sonra teselli edilemez bir durumdaydı. Gaemon'u öldüren zehir büyük olasılıkla Aegon için hazırlanmıştı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

'House of the Dragon' Dizisinde Kraliçe'nin Ayak İşlerine Bakan Larys Strong Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey
Sezon Finali Yapan House of the Dragon'un 10. Bölümünde Muhtemelen Gözünüzden Kaçan Detaylar
İkinci Sezonunu Merakla Beklediğimiz 'House of the Dragon' Dizisinin Açılış Sahnesinde Yaşanan Değişiklikler

Popüler İçerikler

Tekirdağ'da İstismara Uğrayan 2 Yaşındaki Sıla Bebekle İlgili Korkunç Detaylar: Vücudunda Diş İzleri!
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı