Honda, Türkiye Fabrikasında Üretime Devam Etmeme Kararını Açıkladı

Honda, 2021'de Türkiye üretimini durduracağını resmi olarak duyurdu. Olası çıkış Şubat ayından bu yana tartışılıyordu.

Honda'nın Türkiye üretimini durdurmayı değerlendirdiği Şubat ayında ortaya çıkmış, şirket o dönem İngiltere'deki Swindon fabrikası için de kapatma kararı aldığını ilan etmişti.

Resmi Açıklama Geldi: Honda, Türkiye'de Civic Üretimine 2021'de Son Verecek

Buna göre 2021 yılında mevcut Civic Sedan modelinin üretiminin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye'de otomobil üretim operasyonu sonlandırılacak.

"Teknolojik gelişmelere öncülük etme ihtiyacının farkındayız"

Konuya ilişkin değerlendirmesinde Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, 'Hızla değişen piyasa dinamikleri ve teknolojik gelişmelere öncülük etme ihtiyacının farkındayız. Bu durum, Türkiye'deki otomobil üretim operasyonumuzu da kaçınılmaz olarak etkiliyor' dedi.

1.100 kişiye iş sağlıyor

Tsumura ayrıca, karardan etkilenen çalışanlara yeniden istihdam yardımı da dahil olmak üzere her türlü desteğin verileceğini aktardı. Şirket yaklaşık 1.100 kişiyi istihdam ediyor.

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Önceki Şampiyonları Bilen Ünlü Astrolog Meral Güven Şampiyon Olacak Futbol Takımını Açıkladı
YORUMLAR
08.04.2019

Honda Türkiye Başkanı Takuya Tsumura, "Hızla değişen piyasa dinamikleri ve teknolojik gelişmelere öncülük etme ihtiyacının farkındayız. Bu durum, Türkiye'deki otomobil üretim operasyonumuzu da kaçınılmaz olarak etkiliyor." burda ince noktayi vermis aslinda. honda gibi buyuk sirketler neden turkiyede fabrika kurup uretim yaparlar. cevap ucuz iscilik, daha dusuk uretim maliyetleri. peki dunden bugune degisen nedir. tabiyki teknoloji. biz kendi siyasi kavgalarimizdan henuz farkinda degiliz ama 4uncu sanayi devrimi gumbur gumbur geliyor. otomasyon ve robotlasmayla azalan insan ihtiyaci ucuz is gucunu anlamsiz kiliyor. bizim gibi ekonomisi montaj ve ara mamul uretimine yani ucuz is gucune dayanan ulkeler icin 4. sanayi devrimi tam bir felaket demek. etkilerini tabiyki bir gecede gormeyecez. honda gibi yabanci sirketlerin ulkeyi tek tek terketmelerini seyrederken gun ve gun artan dolar kurunu ve fakirlesmemizi tartisacaz.

08.04.2019

Bunun ülkemizden çok Brexit ile alakası var. Honda Türkiye aslında Honda'nın Avrupa merkezi olan İngiltere'ye bağlı. İngiltere'nin Avrupa Birliğinden çıkacak olması ve bunun sonucu olarak ürettiği otomobillerin artık Avrupa Birliği malı olmayacak olmasının yanında Serbest Ticaret Anlaşması neticesinde gümrük vergisinden büyük oranda muaf olması etkili oldu. Bu anlaşma neticesinde Avrupa'da araba üretme gereksinimi kalmadı. Aslında Honda İngiltere'de ki operasyonlarını durduruyor. Dolayısıyla İngiltere altında faaliyet gösteren Türkiye fabrikası da kapanıyor. Seninde bahsetmiş olduğun gibi robotlaşma ve devamında gelinde azalan insan gücü gereksinimi ile birlikte ülkedeki istikrasızlık eklenince mevcut fabrikanın hiçbir gereği kalmıyor. Bunun yanında ülkenin büyük yada geleceği olan firmaları da yabancıların eline geçiyor. Aslında bu ekonomik işgal. Postal ile girenler günü gelir geldikleri gibi giderler. Ama bu şekilde işimiz çok zor.

08.04.2019

TAV da bugün 4500 kişiyi işten çıkardı. Benim anlamadığım mevcut çalışanlar neden yeni havalimanında görevlerine devam etmedi ? Bu çıkarılan işçilerin yerine yeni kadrolara kimler getirildi ? Havalimanında fahiş fiyatlar ile hizmet veren ve tek olan restoranın dört ortağından ikisinin sümeyye ve bilal erdoğan olduğu haberlere yansıdı. Doğru mudur ? Açıklama bekliyoruz...

08.04.2019

O ortaklar mevzusunu ben de duydum ve sanırım doğru. Gözlerinin de asla doymadığını düşünürsek doğru olması çok daha muhtemel bir hal alıyor.

08.04.2019

Bu daha başlangıç arkadaşlar. Birçok üretici ya küçülmeye gidecek ya da kapatıcak. İktidarın baskıları nedeniyle seçimi bekleyen şirketler tek tek dökülecek ve Türkiye ekonomisi hızlı bir çöküşe girecek. 2019 ülkemiz için kara yıl olarak tarihe geçecek.

TÜM YORUMLARI OKU (14)