Hollywood'un Altını Üstüne Getiren Bir Tarza Sahip Olan Yönetmen Tarantino'nun En Garip Hareketleri

Merhabalar. Quentin Tarantino'nun en çılgın anları gizli bir ayak fetişi olmaktan taksi şoförünün meme ucunu ısırmaya kadar varıyor. Bu içerikte Tarantino’ya dair ilginç olaylar bulacaksınız. 

Detaylar içerikte!

Bir gün biri kalkıp Hollywood’un ünlü film yönetmeni Quentin Tarantino’yu nasıl bilirdiniz diye sorarsa cevabımız iyi bilirdik değil de tuhaf kişiliği ve garip tavırlarıyla bilirdik olurdu. Filmleriyle sinema sektörüne damga vuran yönetmenin en çılgın anlarını okuyup da şaşırmamak elde değil.

Quentin Tarantino, sinema sektöründeki en büyük isimlerden bazılarıyla sürekli çalışan bir yönetmen. Bunlar Uma Thurman, John Travolta, Samuel L. Jackson, Bruce Willis ve çok daha fazlası.

Döneminin en iyi yönetmenlerinden biri olduğu şüphesiz olsa da Tarantino, hakkındaki hikayeler ve varsayımlarla oldukça ses getiren biri. Peki Tarantino’nun o meşhur gariplikleri nelermiş hep birlikte bakalım.

Taksicinin memesini ısırması

Tarantino'nun tuhaf hikayelerinden ilki kendisini bir taksi şoförüyle tartışırken bulması sonrasında yaşanmıştır. Tarantino’ya göre olay şu şekilde ilerledi: Bu yıl şimdiden iki kavgaya karıştım. Birini ben başlattım, diğerini başkası. Bu taksinin arkasındaydım. Taksici iri bir adamdı ve tam bir pislikti.  Ben de 'Yolun kenarına çek ve beni indir” dedim.' Quentin şöyle devam etti: 'Öyle bir pislikti ki, ona 50 sent bahşiş vermek istemedim. Para üstümü verdi ama sonra randevuma atıfta bulunarak “Bunu ona yeni bir yüz almak için kullan” dedi. İşte bu olaydan sonra ünlü yönetmenin gözü döndü ve taksiciye saldırmaya başladı. İşin komik yanı taksici neredeyse Tarantino’nun meme ucunu ısıracakken yönetmenin önce davranıp ısırması. Harika bir kavga bence.

Ayak fetişi olması

Hollywood yönetmeninin, film sektöründe deneyimlediği birçok yakın ve kişisel sahne nedeniyle ayak fetişi olduğu uzun zamandır konuşuluyor. Mesela Kill Bill serisinin birinci filminde Gelin karakterini oynayan Uma Thurman’ın ayağını bir sahnede tüm ihtişamıyla göstermiştir. Filmin devamı ikinci filmde de Thurman'ın ayağı Elle Driver'ın gözünü ezmek için kullanılırken, Pulp Fiction filminde Jule ve Vince kadınların ayaklarına masaj yapma hakkında derinlemesine bir konuşma yapıyordur. Ayrıca Tarantino’nun From Dusk Till Dawn filminde Salma Hayek'in ayak parmağını emmesi de birçok kişide onun bu tür şeylerden hoşlandığı düşüncesini uyandırdı.

Sin City filminde ücretsiz yönetmenlik yapması.

Gişe rekorları kıran bir Hollywood filmi yapmak pahalı bir süreç olabilir ama ünlü yönetmen masraflardan kısmak için bazı zekice yollar keşfetti. Mesela kariyerindeki dördüncü filmi olan Kill Bill için yönetmen arkadaşı Robert Rodriguez'i sadece bir dolara müzik bestelemeye ikna etti. Müzik, Hollywood tarihinin en ikonik müziklerinden biri haline geldi. Tabii bunun bir bedeli olmak zorundaydı. Bu başarının karşılığında Tarantino da Rodriguez'in 2005 yapımı Sin City filminde bir sahneyi ücretsiz olarak yönetmek zorunda kaldı.

Hapse girmesi (!)

Ünlü yönetmen birçok kez hapse girip çıktığını iddia etse de New York Post daha önce yönetmeni bu konuda yalan söylemekle suçlamıştı. Tarantino Paris Voice'a konuşmasında 'Bir keresinde trafik cezası nedeniyle ilçe hapishanesinde sekiz gün geçirdim. İlk başta 'Vay canına, burada harika bir diyalog yakalayacağım' diye düşündüm. Ama sonra ne kadar zaman kaybı olduğunu anlıyorsun, sana hayvan gibi davranıyorlar ve kimse hayvan gibi davranılmak istemiyor.' dedi. Ancak bir New York Post soruşturmasına göre ortada sekiz gün hapis yattığını kanıtlayacak hiçbir kayıt da yok. Bulunan tek kanıt, 2000 yılında ehliyetsiz araba kullanmaktan ve mahkemeye çıkmamaktan sekiz gün hapiste kalmamak için 871 dolar ödediği bir mahkumiyetti.

Harvey Weinstein’ın hareketlerinden bilgi sahibi olduğunu söylemesi.

Cinsel suçlardan hüküm giyen eski film yapımcısı Harvey Weinstein, Once Upon A Time...In Hollywood filmi için bir değişiklik yapmaya karar vermeden önce Tarantino’nun tüm filmlerinin yapımcılığını üstlendi. Kill Bill yıldızı ve uzun süredir birlikte çalıştığı Uma Thurman, #MeToo hareketinin zirvesinde Weinstein'a karşı konuştu. Tarantino da Harvey aleyhine konuştu ve Weinstein'ın davranışları hakkında 'yeterince bilgi sahibi olduğunu' kabul etti. Ancak Tarantino, #MeToo skandalı sırasında yara almadan kurtulamadı. Thurman'ı Kill Bill'i çekerken güvenli olmadığı düşünülen bir araba sahnesine zorladığı ortaya çıkınca tepkileri üstüne çekti. Sonuç olarak Thurman ölmekten kurtuldu ve Tarantino olayı 'çok korkunç bir hata' olarak ifade etti.

Bonus: Bugün (27 Mart) Tarantino'nun doğum günü. Kendisi 60 yaşına girdi. Sıra dışı öykü anlatımıyla ünlenen yönetmeni siz nasıl bilirdiniz?

Bunlar da İlgini Çekebilir

Nuri Bilge Ceylan'dan Quentin Tarantino'ya Birbirlerine Düşman Olan Yönetmenler
Şeytan Ayrıntıda Gizli! Quentin Tarantino Filmlerinde Gözünüzden Kaçan Önemli Ayrıntılar
Quentin Tarantino'dan Sevgilerle: Usta Yönetmenin Önerdiği Değeri Bilinmemiş 10 Film

Popüler İçerikler

İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
YORUMLAR
27.03.2023

Tuhaf bir tarzı olduğu kesin ucuz roman rezervuar köpekleri hariç filmleri çokta güzel degil

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ