Hollywood Tarzından Sıkılanlara Farklılık Yaratmak İçin Birbirinden Ürkütücü 21 Fransız Yapımı Korku Filmi

1. Them (Onlar) - 2007:

IMDb: 6.4

Bükreş’teki bir Fransız Okulu’nda öğretmenlik yapan Clementine kocası Lucas ile birlikte, Snagow’daki uzak bir evde yaşamaktadır. Bir gece Clementine, evin dışından gelen tuhaf seslerle uyanır. Lucas arabalarının çalındığını fark eder.Işıklar söner, telefonlar kesilir ve çift, çok geçmeden yalnız olmadıklarını anlarlar. Dışarıda tuhaf ışıklar belirmeye başladığında bodruma saklanıp bir şekilde yardım çağırmanın yollarını aramaya başlarlar. Aksi takdirde tüyler ürpertici bir gecenin saf dehşeti içinde yitip gitmek tehlikesi söz konusudur.

2. High Lane (Gerilim Hattı) - 2009:

IMDb: 5.6

Bir grup arkadaş eğlenceli olacağını düşündükleri bir tırmanış yapmaya karar verir. Ancak yolun başına vardıklarında tırmanış rotasının kapalı olduğunu görürler, yine de yollarına devam ederler. Göze aldıkları bu tırmanış, gittikçe daha riskli ve tehlikeli bir hal alır ve kazalar birbirini izler. Yolun kapalı olmasının bir nedeni vardır! Önce Fred kaybolur, ardından hava kararmaya başlar. Bu macera dolu yolculuk korkunç bir kâbusa dönüşür?

3. Martyrs (İşkence Odası) - 2008:

IMDb: 7.1

Kısa bir süre önce ortadan kaybolan Lucie bir gün tekrar ortaya çıkıverir. Henüz 10 yaşında olan kızcağızın vücudunda işkence izleri bulunur ancak herhangi bir cinsel saldırıya ilişkin bulgu yoktur. 1970'li yılların Fransa'sında bu durum merak ve korkuyla karşılanmıştır. Kimse küçük kızın neden ve nasıl kaçırıldığını anlayamaz. Çünkü küçük kız konuşmayı unutmuş ve bilinci yarı kapalı bir haldedir. Hastanede Anna adında bir kızla arkadaşlığı biraz iyi gelse de zamanla olay unutulur gibi olur. Ancak aradan geçen 15 koca yıl sonra ilginç bir gelişme yaşanır. Sıradan bir ailenin kapısı çalar. Evin babası kapıyı açar ve elinde av tüfeğiyle bekleyen Lucie'yi karşısında bulur. İşkencecisini bulduğuna ikna olan Lucie tetiği çeker. Hit Fransız korku filmi, sert sahneleri kadar, farklı bir kurguya sahip olan senaryosuyla da ilgi çekiyor. Türün meraklılarından tam not aldı.

4. In My Skin - 2002:

MDb: 6.2

Parisli bir pazarlama uzmanı olan Esther'in (Marina de Van) korkunç bir sırrı vardır. Bir kazada derin bir kesiğe maruz kaldığından beri kendi vücuduna verebileceği hasara kafayı takmış durumdadır. Esther; kendi etini bıçak, makas ve diğer keskin aletlerle kesmeye başlar. Davranışları, erkek arkadaşı Vincent'ı (Laurent Lucas) derinden endişelendirir ancak Esther kendine zarar vermekten kendini alamaz. Kısa süre sonra kendi kendine zarar vermesi onu ölümcül tehlikeye atar.

5. The Beast - 1975:

IMDb: 5.7

Zengin bir kadın, garip bir yaratıkla erotik bir yakınlaşmanın ardından nişanlısını ölü bulur ve hikaye burada başlar.

6. Climax - 2018:

IMDb: 7.1

Climax, Fransa’daki köhne bir dans kulübünde geçen uzun bir geceyi takip ediyor. 90’ların ortasında 20 dansçı, üç günlük bir prova için ormandaki yatılı bir okulda bir araya gelir. Birbirini yeni tanıyan ekip provalar dışında da eğlenceli vakit geçirirler. Provalar bitmesinin ardından ayrılmadan önce son bir parti düzenlerler. Fakat içkilerin sayısı arttıkça içlerinden bazıları tuhaf davranışlar sergilemeye başlar. Gençler bir süre sonra tamamen kontrollerini kaybeder. Artık onların içine düştükleri girdaba direnmeleri neredeyse imkansızdır. Müzik, dans, gerilim ve cinsellik dolu bu ortamda kimileri cennette olduğunu hissederken kimileri içinse durum cehennemden farksızdır. Filmin yönetmen ve senarsitliğini “Dönüş Yok”, “Boşluk” ve “Aşk” gibi filmlerle tanınan Arjantinli yönetmen Gaspar Noe üstleniyor. Filmin kadrosunda “Kingsman: Gizli Servis” ve “Mumya” filmlerinde izlediğimiz Sofia Boutella’nın yanı sıra Romain Guillermic, Souheila Yacoub, Kiddy Smile, Claude Gajan Maull, Giselle Palmer gibi isimler yer alıyor. Görüntü yönetmenliğini Benoît Debie’nin üstlendiği filmin prömiyeri 71. Cannes Film Festivali’nde gerçekleşti.

7. They Came Back (Geri Döndüler) - 2004:

IMDb: 5.9

Filmde geri dönenler denilen, aslında daha önce ölmüş olanlardır. Ne kadar ölü varsa dünyanın her bir köşesindeki mezarlarından kalkarak her yere karışmaya, ortalığa dağılarak şehri işgale başlarlar. Bu bir yandan yeniden doğmak açısından iyi bir şey gibi görünse de onlar artık başkalaşmıştır. Farklılık gözle görünür bir boyuttadır. Onlar artık diğer insanlar gibi değillerdir. Konuşma tarzları ki bu genelde az konuşma biçiminde tezahür etmektedir, garip hareketleri ve gece vakti sebepli ya da sebepsiz alıp başlarını dışarı gitmeleri, onları diğer insanlardan ayıran özelliklerinden bazılarıdır. Mathiue de geri dönenlerdendir. Eşi Rachel ile aralarındaki ilişki artık onları başka bir yöne doğru yönlendirecektir. Venedik Film Festivali’nde gösterilmiştir.

8. Amer - 2009:

IMDb: 6.2

Ana, asi bir gençtir. Ama onu rahatsız eden siyah bir figür vardır. Figür ona sürekli olarak ölümle ilgili imgeler göstererek işkence ediyordur. Şimdi ise Ana bir yetişkin olarak, bedensel olarak kendini aramaya devam ediyor ve bu arayışı gerçeklik ile fanteziler arasında obsesif bir şekilde gidip geliyordur. Bu arayışında eşlik eden varlık ise, dünyevi bir varlık gibi görünmeyen siyah figür olacaktır.

9. Among the Living (Dehşet Kasabası) - 2014

IMDb: 5.5

Terk edilmiş bir lunaparkı keşfetmek için okulu kıran 3 çocuk, maskeli bir adam tarafından sürüklenerek götürülen bir kadını fark ederler… Fransız yapımı korku ve gerilim filminin yönetmenliğini ve senaristliğini Alexandre Bustillo ve Julien Maury üstlenirken, filmin başrollerinde Anne Marivin, Théo Fernandez ve Francis Renaud yer alıyor.

10. Baxter - 1989:

IMDb: 6.9

Baxter adlı beyaz bir Bull Terrier, kızı tarafından yaşlı bir kadına verilir. Zaman ilerledikçe Baxter, başka bir aile tarafından sahiplenilmek için agresif ve öldürücü davranışlar geliştirmeye başlar.

11. Inside (İçerde) - 2007:

IMDb: 6.8

Fransa'nın gore özellikler taşıyan korku filmi A l'intérieur, dünya korku filmi piyasasına Avrupa semalarından alternatif bir seçenek öneriyor. Hamileliği esnasında geçirdiği trafik kazasında kocasını kaybeden Sarah, henüz eşinin acısını unutamamıştır. Doğumuna bir gün kala kendisini tanıyan gizemli bir kadın ansızın kapısında belirir. Sarah'dan ne istediği belirsiz olan bu kadının ortaya çıkmasıyla kâbus dolu anlar başlar. Bu, içerde ağır darbelere yol açacaktır. Bol kan, gözyaşı ve şiddet vaadeden bu filmin yönetmenleri Alexandre Bustillo ve Julien Maury.

12. Possession - 1981:

IMDb: 7.4

Henüz Berlin Duvarı kapı gibi ayakta... Federal Almanya'dayız... Mark ve Anna'nın gerilimli ilişkisi. Anna, eşini terk etmek istiyor ama bahane bulmak ne mümkün? Ama yine de ayrılmayı istiyor ve Mark'ı şaşırtıyor. Mark olayı eşelemeye başlayacaktır. Anna'nın sevgilisine ulaşan Mark, onun da karısından uzun süredir haber alamadığını ve Anna'nın garip davranışlarının nedenini bilmediğini söyler. Karısının peşine düşen Mark'ın olayın daha ciddi, karanlık ve doğaüstü boyutlarda olduğunu öğrenmesi pek uzun sürmeyecektir. Andrzej Zulawski’nin fantastik, korkutucu ve sürreal öğelerle anlattığı Possession, gösterildiği dönem bazı ülkelerde yasaklanmış, bazılarında ise sansüre uğramıştı.

13. The Night Eats the World (Gece Dünyayı Yuttuğunda) - 2018:

IMDb: 6.0

Gece Dünyayı Yuttuğunda, yaşayan ölülerin istilasından kurtulmaya çalışan bir adamın hikayesini anlatıyor. Şiddetli bir partiden sonraki gece bir apartman dairesinde uyanan Sam oldukça öfkelidir. Olanlar hakkında hiçbir fikri yoktur. Çevresinde, sokaklarda ondan başka kimse yoktur ve Paris sokakları yaşayan ölüler tarafından işgal edilmiştir. Peki sadece bir gecede bu durum nasıl gerçekleşmiştir. Korkunç bir gerçekle yüz yüze kalan Sam ne yapacağını şaşırır haldedir. Korku içerisinde kalan genç adam kaldığı binanın içerisine barikat kurarak kendisini yaşayan ölülerden korumaya çalışır. Fakat bu sandığı kadar kolay değildir. İstilanın yanı sıra sessizlik ve yalnızlık içerisinde ne kadar süre dayanabileceğini düşünen Sam gerçekten istiladan kurtulabilen tek kişi midir?

14. Les affamés (Aç Gözlüler) - 2017:

IMDb: 5.9

Şehir dışında bulunana Quebec kasabası nedeni bilinmeyen bir virüsün etkisi altındadır. Kasabada yaşayıp virüsten etkilenen insanlar zamanla değişmeye başlar. İnsanların bedenleri bozulmuştur ve sevmediklerine saldırmaya başlarlar. Virüsten kurtulmaya başaran bir grup insan ise çareyi ormana kaçmakta bulur ve kendileri gibi kurtulmayı başaran diğerlerini arar.

15. Le locataire (Kiracı) - 1976:

IMDb: 7.7

Trelkovsky, Paris’te yeni bir apartmana taşınır. Kiraladığı dairede kendisinden önce oturmakta olan kiracı Simone, intihara kalkışıp camdan atlamıştır ve komadadır. Simone’yi hastanede ziyaret eden Trelkovsky, kız ölünce onu takıntı haline getirir ve kendini yavaş yavaş önceki kiracısının sürüklendiği intiharın eşiğinde bulmaya başlar. Roman Polanski’nin en önemli yapıtlarından biri olan Kiracı’da filmin başrolünde oynayan Polanski, başarılı yönetmenliğinin ve senaristliğinin yanı sıra oyunculukta da bir o kadar yetenekli olduğunu gösteriyor.

16. Livide (Korkunç Hazine) - 2011:

IMDb: 5.7

2013 yılının sonlarına doğru vizyon şansı bulması beklenen filmde genç Lucy'nin dehşet dolu maceraları beyaz perdeye aktarılacak... Lucy'nin bayan Jessel'in malikanesinde geçireceği ilk gündür. Ziyaret ettiği Jessel'ın aslında büyük bir gizem taşıyan hazinesini bulmak için arkadaşları Ben ve William ile girecekleri bir araştırma faslının nasıl sonuçlanacağını acı bir şekilde tecrübe edeceklerdir...

17. Raw (Çiğ) - 2016:

IMDb: 7.0

Jutine 16 yaşında genç ve normal bir kadındır. Tüm ailesi veteriner olan Justine de onların yolundan gitmek ister. Başarılı bir öğrenci olarak 16 yaşında veterinerlik fakültesine girmeyi başarır. Ancak burada onu üst sınıfların sınamaları ve okulun büyüsü ile gelen acımasız, cezbedici ve sallantılı bir dünya beklemektedir. Sırf akranlarına uyum sağlayabilmek adına kurallara boyun eğen Justine ailesinin prensiplerini yıkarak hayatında ilk kez çiğ et yer. Ancak bu kendi içinde yatan tehlikeli bir yanı keşfetmesinin sadece başlangıcı olacaktır...

18. Revenge (İntikam) - 2017:

IMDb: 6.4

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen av partilerinin zamanı gelmiştir. Üç zengin adam parti için Richard'ın çöldeki malikanesinde bir araya gelecektir. Malikaneye ilk gelen Richard ile genç ve güzel metresi Jen olur. Güzel başlayan gece malikaneye diğerlerinin gelmesiyle kabusa döner. Birden her şey kontrolden çıkar ve Jen tecavüze uğrar. Öldüğü sanılan genç kadının bedeni çöle bırakılır. Çölde birden kendisine gelen ve yaşananları hatırlayan Jen, intikam almak için harekete geçer. Kendisine yapılanların bedelini ödetmeye kararlı olan genç kadın, bütün gücü eline alacaktır...

19. Les diaboliques (Şeytan Ruhlu İnsanlar) - 1955:

IMDb: 8.0

Şeytan Ruhlu İnsanlar, kusursuz bir cinayet planı yapan iki kadının hikayesini anlatıyor. Karısına ait olan bir okulun yöneticiliğini yapan Michel Delassalle tam anlamıyla çekilmez bir karakterdir. Karısı da dahil çevresindeki herkese türlü zalimlikler yapan Delassalle’nin okuldaki öğretmenlerden biriyle gizli bir ilişkisi vardır ve sevgilisine de aynı ölçüde kötü davranmaktadır. Bu gizli ilişki açığa çıktığında iki kadın da bu adama karşı duydukları nefret sayesinde ortak bir noktada buluşurlar. Bu huysuz adamdan intikam almaya karar veren iki kadın kusursuz bir cinayet planı yapıp uygularlar. Ancak her şey yolunda gitse de kimsenin anlam veremediği gizemli bir olay meydana gelir ve işler karışır.

20. Eyes Without a Face (Çehresiz Gözler) - 1960:

IMDb: 7.7

Doktor Génessier, kızı Christiane’ın bir trafik kazası sonucunda mahvolan yüzünü normal hale getirmek için ona söz verir. Maske takarak yaşayan kızına yeni bir yüz nakletmek için yardımcısı Louise ile birlikte genç kızları kaçırıp onların yüzünü alır. Fakat hiçbir deri Christiane’ın dokularıyla uyuşmaz. Her seferinde başarısız nakiller gerçekleştiren doktor, genç kızları kaçırmaya devam eder. Bu sırada Christiane, nişanlısıyla iletişime geçme çabası içerisindedir. Kaçırılan genç kızlar ise tek tek ölmektedir...

Georges Franju tarafından yönetilen film, Jean Redon’un romanından uyarlandı.

21. The Fall of the House of Usher (Usher Evi'nin Çöküşü) - 1928:

IMDb: 7.3

Bir adam, karısının öleceği ve diri diri gömüleceği korkusuna takmış durumdadır...

İlginizi çekebilecek diğer içeriklere buradan ulaşabilirsiniz 👇

Ödül Almayan Filmleri İzlemem Diyenler İçin 'Oscar'a Kafa Atmış Birbirinden Başarılı 48 Film
Ruhsal Bozuklukları En İyi Şekilde Beyaz Perdeye Aktararak Seyirciyi Büyülemeyi Başarmış 44 Film
25 Yaşına Gelip Yetişkin Bir Birey Olmadan Önce Hayatınıza Yön Verebilmenize Yardımcı Olacak Birbirinden Etkileyici 25 Film

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Icardi ve Wanda Nara'yı Ahlaksız Bulan Batuhan Karadeniz'e Eski Sevgilisinden Bomba Tesirli Karşılık
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
16.10.2020

5 numaranın nesi ürkütücü? Erotik film niyetine çekilmiş saçma sapan bir yapım :(

16.10.2020

Alakasız olacak ama mesela bizim korku filmleri cinler üzerine olması bakimindan elestirilir.Peki sizce bir korku filmi nasıl olmalı bizde?Mesela ben vampir, zombi ya da işte buna benzer şeylerden zerre korkmuyorum çünkü bunlar kültürel öge olarak bende bir şey uyandirmiyor. Seri katil desek onlari korku değil gerilim filmi olarak göruyorum. Herkes bu kadar şikayet ederken bir yandan ne beklediklerini merak ediyorum.

05.04.2022

15 .harika 20. iyi ...diğerleri çerezliktir.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ