Hollandalı Gazeteci Geerdink Bir Kez Daha Gözaltında

2006'dan beri Türkiye'de çalışan ve 2012'den bu yana da Diyarbakır'da bulunan Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink dün gece yarısından sonra bir kez daha gözaltına alındı.

Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink'in dün gece saat 02.00 sıralarında HDP'nin parti programını takip ettiği sırada gözaltına alındığı belirtildi.

Haberi Hollanda'nın resmi haber ajansı ANP duyurdu. Geerdink de bugün Twitter hesabından gözaltında olduğunu yazdı.

https://twitter.com/fgeerdink/status/640423244823138304

Geerdink, başka bir tweet'inde ise Yüksekova'da 'canlı kalkan' eylemi yapanlarla birlikte gözaltına alındığını belirtti.

https://twitter.com/fgeerdink/status/640426294157680640

Geerdink, Ocak 2015'te de gözaltına alınmış, 'Örgüt propagandası yapmak' suçlamasıyla tutuksuz yargılandıktan sonra beraat etmişti.

Hollanda Gazeteciler Genel Sekreteri (NVJ) Thomas Bruning ANP'ye yaptığı açıklamada, 'Frederike Geerdink gibi görevi sırf gazetecilik olan yabancı kökenli gazetecilerin tutuklanması kabul edilemez. Bu durum şimdi Türk medyası için endişe vericidir. Basın özgürlüğünün önemi Türkiye gibi ülkelerde kabul görünmüyor' dedi.

ANP Ajansı, Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliğinin Frederike Geerdink'in tutuklanması ile ilgili konuyu yakından takip ettiğini bildirdi. 

Ajanslar

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Konya'da 14 Yaşındaki Öğrencisini Taciz Eden Lise Öğretmeninin Cinsel İçerikli Mesajları Mide Bulandırdı
Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!