Hollandalı Diplomatın Türkiye'ye Vedası Sosyal Medyanın Gündeminde!

Hollanda Büyükelçi Yardımcısı Erik Weststrate, görevi bıraktığını Twitter'dan paylaştığı bir video ile duyurdu. Türkiye'deki pek çok şehri gezdiğini belirten Weststrate görevi bırakma yerini ise Anıtkabir olarak belirledi. 

Weststrate veda konuşmasına Türkiye haritası önünde başladı...

Hollandalı diplomat harita önünde gezdiği şehirleri anlattı ve 'Güzel ülkenizi her taraftan gördüm, güzel yemeklerinizi yedim, dört mevsimi bir günde yaşadım, güzel insanlarla tanıştım, güzel yerler gördüm... Gerçekten ülkeniz güzel ve çok çok özleyeceğim...' ifadelerini kullandı.

Türkiye ile vedalaşma mekanını Anıtkabir olarak seçti...

Weststrate Anıtkabir'de yaptığı konuşmada ise '5 sene önce görevime burada başladım ve yine burada bitirmek istedim. Atatürk'ün huzurunda sizinle vedalaşmak istiyorum. Her şey için teşekkür etmek istiyorum. Üzüntüyü yaşadık, sevinci yaşadık; kısacası hayatı yaşadık. Hakkınızı helal edin, Allah'a emanet olun' dedi...

Weststrate, vedasıyla sosyal medyada gündem oldu...

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
İlk Buluşmada Alman Usulü Hesap Ödediği İçin Buluştuğu Kişinin Cimriliğinden Dem Vuran Kadın Tartışma Yarattı
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
YORUMLAR
09.08.2022

Bir dünya ülkede Atatürk'e olan saygının göstergesi olarak caddeler, parklar var; elin diplomatları geliyor 2-3 senede 100 sene önce yaşamış olan bir adama hayranlık duyup gidiyor bizim nankör ve hainler de her gün adama demediğini bırakmıyor. Ah ah kimin torunları acaba bunlar!

09.08.2022

Ulu önder olmasaydı, analarından yine doğacak olan ama babaları/ataları kim olurdu bilinmeyecek kişilerin torunları onlar..

09.08.2022

Şimdi bu adam Ankara'daki konuşmayı bilmeyen saray soytarılarının deyimiyle gavur öyle mi? :) Adam terbiyesiyle hepimize ders vermiş. Yolu açık olsun.

09.08.2022

Bizim halkımızın %80 ninden daha güzel ve anlaşılır Türkçe konuşuyor, duygulandım , arkadaşımın çinli eşi aklıma geldi, 3 senedir burada yaşıyor , 10 kelime Türkçe bilmiyor.... Güzel adamdın , yine bekleriz....

TÜM YORUMLARI OKU (9)