Hollanda Polisinden Irkçılık: 16 Yaşındaki Kızın Ölümünün Ardından 'Bir Türk Daha Azaldı' Yazmışlar

Hollanda polisinin ırkçılığı bir kez daha su yüzüne çıktı. Polislerin sosyal medya gruplarında yaptıkları yazışmalarda, 16 yaşındaki Türk asıllı bir kızın ölümüyle ilgili 'Bir Türk daha azaldı' ifadesini kullandığı belirlendi.

Hollanda polisinin, sosyal medya gruplarında yaptıkları yazışmalarda, 16 yaşındaki Türk asıllı bir kızın ölümüyle ilgili 'Bir Türk daha azaldı' ifadesini kullandığı belirlendi.

Hollanda yerel medyasında çıkan habere göre, Rotterdam teşkilatına bağlı polisler hakkında WhatsApp gruplarında 'ırkçı konuşmalar' yaptıkları gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında polislerin, ülkedeki azınlıklara, göçmenlere ve Afrikalılara yönelik ırkçı ve ayrımcı ifadeler kullandıkları tespit edildi.

Polis şefi, ifadenin kınanması gerektiğini söyledi

Polislerden birinin, okuldan çıktığı sırada öldürülen Hümeyra E. için 'Bir Türk daha azaldı.' ifadesini kullandığı kaydedildi.

Rotterdam polis şefi Fred Westerbeke, Hümeyra E'nin ölümü üzerine kullanılan ifadenin kınanması gerektiğini ve 'aşağılayıcı' olduğunu söyledi.

Westerbeke, polislerin kınandığını ve haklarında başlatılan soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

Hümeyra, 3 yıl önce eski erkek arkadaşı tarafından öldürülmüştü

Rotterdam Designcollege'de eğitim gören Hümeyra E, 16 Aralık 2018'de okuldan dönerken eski erkek arkadaşı tarafından öldürülmüştü.

Hümeyra E, rahatsız edildiği için polise şikayette bulunmuş ancak şikayetleri dikkate alınmamıştı.

Kaftancıoğlu: 'Tek Adamı Çok Kadınlar Olarak Göndereceğiz'
Devletin İki Yılda Sigaradan Aldığı ÖTV Geliri 112 Milyar TL!
Gözaltı Işık Dolgusu Yaptırdı; Yüz Felci Geçirdi, Hayatı Kararı! İşlemi Yapan Doktor Aile Hekimi Çıktı

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
YORUMLAR

her polis bizimkiler gibi göçmen sevdalısı değil tabi

Pasif Kullanıcı
25.03.2021

Şampuan önermiş adamlar, içiniz kötü ya asdfg. İlginç bir bilgi olarak İngiltere kraliyet ailesinin soyu da Almandır, soyadlarını sonradan değiştirmişlerdir. Hanedanlığın en önemli temsilcisi Kraliçe Viktoria, 1837'den 1901'e kadar 64 yıl boyunca İngiltere'yi yönetmiş bir Almandır. Hatta eşi Albert de Almandır. Sonradan tahta çıkan V. George'un eşi Mary de Almandır. Alman imparatoru II. Wilhelm, Rus imparatoru Çar II. Nikolay bu üçü de Alman Viktoria'nın torunu ve birinci derecede kuzendir. Yani Viktoria'nın torunları ve torunlarının çocuklarının hepsi birinci dünya savaşı öncesi Avrupa monarşisinin başındadır.

Pasif Kullanıcı
25.03.2021

SÖZÜM BU HABERDEN DIŞARI. kusura bakmayın ama bazı Türkler de hak ediyor ırkçılığı. Ben Merkel olsam çoğu Türk ü sınırdışı ederdim. Almanya ve Hollanda'da bi dönem bulundum, aynı bizim suriler afganlar burda nasıl yaşıyorsa Türklerde orda öyle yaşıyor. ne kültür ne edep var. Adamlar Avrupa'da yaşıyor kendini 1 gram yetiştirmemiş. Dağda yaşayan daha medenidir. Amsterdam a gittiğim ilk gün bir Türk tarafından sözlü tacize uğradım. Frankurt'a yaşlı bir Türk Alman bir kızın yüzüne bakarak türkçe sözlü tacizine ve hararetlerine şahit oldum. Halen daha mini şortlu kızlara laf atıyor bizim öküzler ulan medeniyetin göbeğinde senelerdir yaşıyorsun halen dağ ayısısın. Haberle alakası yok ama 'Bir Türk daha azaldı' cümlesi ırkçılık değildir.

Pasif Kullanıcı
25.03.2021

Oradaki tarikatlar her yerdekinden az değiller, Türkler kendi kabuklarında yaşadıkları ve asla sosyalleşmedikleri için radikalleştiriyorlar da radikalleştiriyorlar. Almanya'da da Hatun Sürücü cinayeti işlendi ve sebebi kadının erkek arkadaşının 'gavur' olmasıydı.

Pasif Kullanıcı
25.03.2021

Ailenin insan hakları mahkemesi ve birleşmiş milletlerde ilgili komisyonlara dava açarak milyar dolarlık tazminat almasını bekliyorum. Hadi bakalım.

TÜM YORUMLARI OKU (7)