Hollanda Kısa Burunlu Köpekler ve Kıvrık Kulaklı Kedileri Yasaklama Kararı Aldı

Hollanda hükümeti, kalıtsal rahatsızlıkları nedeniyle acı çeken kısa burunlu köpekler ile kıvrık kulaklı kedilerin yasaklanmasına karar verdi. Karara ilişkin konuşan Tarım, Doğa ve Gıda Kalitesinden Sorumlu Bakan Piet Adema, bu hayvanların evde bulundurulmasının, ticaretinin, reklam ve filmlerde gösterilmesinin tamamen yasaklanacağını duyurdu. 

'Masum hayvanların hayatını perişan ediyoruz'

BBC Türkçe'nin haberine göre, Hollanda hükümeti bu kararla, 'sevimli görüntülerine rağmen geçmişinde çok fazla ızdırap barındıran bu canlıların daha fazla acı çekmesini' önlemek istiyor. 

Hollanda’da dış görünüşü nedeniyle fiziksel zarar gören hayvanların üremesi 2014 yılında yasaklanmıştı. Ağızları kafatasının yarısından daha kısa olan köpeklerin üremesine izin verilmiyor. Ancak kısa burunlu köpekler ve kıvrık kulaklı kediler hâlâ yasa dışı bir şekilde alınıp satılıyor. Birçok kişi evinde bu hayvanları besliyor. 

Tarım, Doğa ve Gıda Kalitesinden Sorumlu Bakan Piet Adema, artık bu hayvanların evde bulundurulmasının, ticaretinin, reklam ve filmlerde gösterilmesinin tamamen yasaklanacağını açıkladı.

Adema, bu hayvanların durumunun sadece bakan olarak değil, insan olarak da kendisini üzdüğünü belirterek, 'Sırf 'güzel' ve 'sevimli' olduklarını düşündüğümüz için masum hayvanların hayatını perişan ediyoruz” dedi.

Hükümet, hayvanlara olan talebin artmasına neden olduğu gerekçesiyle bu canlıların filmlerde, reklamlarda, tanıtımlarda ve sosyal medyada kullanılmasını da izin vermeyecek

Kısa bir burun veya kıvrık kulaklar gibi özellikler sahipleri tarafından 'sevimli' olarak görülse de, Adema’ya göre, bunun arkasında çok fazla hayvan ızdırabı var. 

İnsanların genellikle bu dış görünüşün karanlık taraflarının farkında olmadıklarını vurgulayan Hollandalı bakana göre, kısa burunlu köpekler nefes almakta güçlük çekiyor ve anormal kafatası yapısına sahip oldukları için her zaman baş ağrısı yaşıyorlar.

Kıvrık kulaklı kedilerde ağrıya neden olan anormal kıkırdak bulunuyor.

Bakanlık tarafından, görünümleri nedeniyle zarar gören hayvanların bir listesi çıkarılacak. Evinde bu özelliklere sahip bir köpeği veya kedisi olan herkes, hayvanı ölene kadar tutabilecek. Ancak yeni hayvan edinmek yasaklanacak.

Hükümet, hayvanlara olan talebin artmasına neden olduğu gerekçesiyle bu canlıların filmlerde, reklamlarda, tanıtımlarda ve sosyal medyada kullanılmasını da izin vermeyecek.

Popüler İçerikler

Önce Meydan Okuyup Sonra R Yapmıştı: Murat Övüç "Bülentinkiler Sahte" Dediği Diva'nın Eteklerine Kapandı!
Okullardaki Yılbaşı Kutlamalarına Gelen Yasağa Mustafa Sandal'dan "Onlara İnat 'Duble' Kutlayacağız!" Tepkisi
Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
YORUMLAR
21.01.2023

helal olsun bizden daha müslümanlar...

21.01.2023

Öf müslüman olmak bu demek değil kurban bayramı olan bi dinin hayvana değer verdiğini pazarlamayın utanmadan

Para için üretilen canlılar bunlar yazık :(. Bari birileri farkına varmış ya sonunda . Bizde namümkün . Israrla üretip satıyorlar . Yasak demesin kimse eğitime katılıp hayvan satış belgesi alıyorlar :(. Geçen birisi doğurtup bebelerini alıp sokağa atmış anne british kediyi . İçim acıdı . Aldım getirdim siteye . Sonra kısırlaştırıldı bir de güzel aile bulduk yuvası oldu . Kimse artık onu üretemeyecek bebeklerini alıp sokağa atamayacak …

21.01.2023

"Cins" adı altında satılan hayvanların hen satışı hem de üretimi tüm dünyada yasaklanmalı artık. Bu hayvanları alanlar zaten hayvan sevdikleri için değil instagrame oraya buraya fotoğraf almak için alıyor. Sokakta barınaklarda o kadar yardıma muhtaç hayvan varken gidip de parayla belli bir cins kedi köpek alan kişi hayvansever değildir

Benim kedilerim de cins . Sokatish. Sokaktan aldım cins işte sokatish diyorum bakıyorlar yüzüme :)). Muhtaç bir canlı aldım ben . Annesiz bebek biberonla besledim . Şimdi göz bebeğimiz . Diğerini de Sahiplendirme sitesinden aldım . Görür görmez aşık oldum yavruma . Oyyyy anaları bana doğurmuş onları :))

TÜM YORUMLARI OKU (20)