Hollanda'daki Mülteci Kamplarında 4,5 Yılda Bin 600 Çocuk Kayboldu: 'İnsan Tüccarlarının Eline Düşmüş Olabilirler'

Hollanda’da mülteci kamplarında 4,5 yıl içerisinde yaklaşık bin 600 mülteci çocuğun kaybolduğu ortaya çıktı. Akıbetleri bilinmeyen bin 600 çocuğun insan tüccarlarının eline düştüklerine dair sinyaller alındığı kaydedildi.

AA'nın Hollanda'da yayın yapan NRC gazetesinin haberinden aktardığına göre, gazete kaybolan sığınmacı çocuklarla ilgili yaptığı araştırmada Merkezi Mültecileri Barındırma Organı (COA) ve vasilik görevi yapan Nidos Vakfından bilgiler topladı. 

Elde edilen bu bilgiler doğrultusunda ülkedeki yaklaşık bin 600 mülteci çocuğun kaybolduğunun ve akıbetlerinin bilinmediğinin ortaya çıktı.

Bir kısmı akraba ve arkadaşlarının yanına gitmiş olabilir

Haberde ayrıca mülteci çocukların insan tüccarlarının eline düştüklerine dair sinyaller alındığı kaydedildi. 

Bunun yanında çocukların bir kısmının da farklı Avrupa ülkelerindeki akraba ve arkadaşlarının yanına gittiği düşünülüyor.

Sayı bilinenden fazla olabilir

Nidos Vakfının verileri daha önceki araştırmalara dahil edilmediği için sayının bilinenden daha fazla olduğuna işaret edilen haberde, kaybolan mülteci çocukların büyük kısmının Fas, Afganistan ve Cezayir kökenli oldukları aktarıldı.

Ayrıca bu ülkelerden gelen mülteci çocukların ülkede oturma izni alma şanslarının az olduğu ancak oturma izni şansı yüksek bazı Suriyeli ve Eritreli çocukların da kaybolduğu belirtildi.

Popüler İçerikler

Yalı Çapkını Hayranları Ferit'i Görmek İçin Tekneyle Sete Gitti!
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan 1 Mayıs Açıklaması: "Taksim Uygun Değildir"
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
03.06.2019

1600 çocuk kayboluyor ve sadece ne olduğunu tahmin mi edebiliyorsunuz? hepsi bir anda kaybolmadıysa devletiniz uyuyor mu? ya çok büyük bir sorumsuzluk var ya da devletin bile diş geçiremediği çok büyük bir suç örgütü...

03.06.2019

20-30 yıl sonra hollanda, almanya belçika vb avrupa pasaportlu suriye/ıraklı futbolcular izleyeceğiz :)

03.06.2019

600 falan sayı mı? savaşlar sayesinde, özellikle suriyede kaç bin çocuk örgütlerin elinde heba olmuştur. özellikle organları için.. bu olayların perde arkasını görseniz, kafanıza sıkmak istersiniz.

TÜM YORUMLARI OKU (4)