'Hocaların Hocası' İçin Ankara ve Bilkent Üniversitelerinde Tören Yapıldı

'Hocaların Hocası' olarak da bilinen ve geçtiğimiz gün yaşamını yitiren Prof. Dr. Halil İnalcık için Ankara Üniversitesi DTCF'de ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde tören yapıldı.

Prof. Dr. Halil İnalcık için Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesinde (DTCF) tören düzenlendi. 

DTCF Farabi Salonu’ndaki törene, İnalcık’ın kızı Günhan İnalcık, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MHP İstanbul Milletvekili Ekmeleddin İhsanoğlu, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş ile üniversite öğretim üyeleri katıldı.

Bütün Ömrünü Çalışmakla Geçirmiş, Türkiye'nin 1 Asırlık Tarihçisi: Halil İnalcık

Prof. Dr. Halil İnalcık için, Ankara Üniversitesi’nin ardından Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde de tören düzenlendi. Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Salonu’nda düzenlenen törene katılanlar arasında Ali Babacan, Ekmeleddin İhsanoğlu, Doğu Perinçek, Yaşar Okuyan, Mehmet Haberal, Ali Haberal, Ertuğrul Günay, Halil Şıvgın gibi birçok siyasi isim de yer aldı. 

Törenin başında Halil İnalcık’ın hayat hikayesi slayt eşliğinde anlatıldı.

Cenaze töreni düzenlendi

Fatih Camii Haziresi’ne defnedilecek

Ankara’daki törenlerin ardından, Prof. Dr. Halil İnalcık naaşı toprağa verilmek üzere İstanbul’a götürüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ve Bakanlar Kurulu kararı ile İnalcık’ın naaşı yarın Fatih Camii Haziresi’ne defnedilecek. 

DHA ve ZETE

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"