Hamza Dinç Yazio: Devler Tek Tek Çekiliyor

Fatih Altaylı’nın Teke Tek programını hepimiz biliriz, içeriğini bilmesek bile hepimiz duymuşuzdur. Teke Tek programında tek bir soru karşısında konukların ikna edici ve doğru cevapları vermesi beklenir. Hayat da öyledir aslında bazen bizim sadece doğru soruyu doğru zamanda cevaplamamızı bekler.

Peki neden devler tek tek Türkiye’den çekiliyor? Ülke olarak bu soruya doğru zamanda cevap bulabilecek miyiz?

Honda’nın kapanma kararı, Thyssenkrupp’un Türkiye ayağından çekilmesi, Renault’un üretime devam edebilmesi adına yeterli çip temin edemediği için üretimi bir hafta durdurma kararı. Bütün bunların ardı arına gelmesi yine neler oluyor sorusu sormamıza sebep olmuyor mu?

Ömrünü krizlerle geçirmiş bir ülke, ya etnik köken krizi ya da süreklilik kazanan ekonomik krizler. Hepimizin hafızasında kara Çarşamba diye adlandırılan nice 19 Şubat yaşadık. Ve sonunda bunların eseri olan iki farklı kutuplaşma doğdu. A isen A’sın, A değilsen kesin B’sin, kimsenin aklına artık C, Ç, D olabileceğin gelmiyor. A ve B çatışırken diğer tarafta neler oluyor?

Evet Honda Türkiye’deki fabrikasını medyanın harika desteğiyle bayram havasında kapattı.

İşçilere verilen tazminatlardan, ekstra ikramiyelerden o kadar bahsedildi ki dünya devleri arasında olan bir fabrikanın uzun süreçte ülkemizi nasıl etkileyeceği sorusu kimsenin aklına gelmedi. Bir başka dev Thyssenkrupp, Thyssenkrupp neyse ki kapatma kararı almadığını bir devir söz konusu olduğunu medyaya bildirdi. Yüzyılların firması dev yatırımcı bizleri terk ediyor, pek neden?

Kafalarda hiç mi soru işaretleri gelmiyor? Honda’nın kapanması, Thyssenkrupp’un çekilmesi, Renault’un üretime ara vermesi ve birçok işletmenin belirsizliği, firmaları bu duruma getiren ana sebepler, hepsini bir sonraki yazımda ele alacağım.

Hamza Dinç

Popüler İçerikler

Bomba İddia! Şevket Çoruh "Emekli Oldum" Dediği Arka Sokaklar'a Geri mi Dönüyor?
Yeşilçam'ın Güzellik Abidesi Oyuncuları Genç Halleriyle Günümüzde Yaşasaydı Nasıl Görünürlerdi?
Kimse Bunu Beklemiyordu! Galatasaray'ın Yıldızı Mauro Icardi 23 Nisan Paylaşımında Fenerbahçe U19'a Yer Verdi
YORUMLAR
19.05.2022

Boş ve gereksiz içerik dediğin şey binlerce vasıfsız insanın işsiz kalması demek. Vasıflı insanın da yurt dışına gidecek olması demek. Ülke bitiyor bazıları da senin gibi düşünüp saçını tarıyor.

19.05.2022

Üreticilik bitiyor tüketiciler çoğalıyor.

19.05.2022

Clickbait içerik hakkında 1 tane bilgilendirme yok sadece geçtiğimiz yıllardan bildiğimiz haberin farklı söylemlerle yazılmış hali.

TÜM YORUMLARI OKU (4)