Hizbullah Savaşa Girdi: İsrail’de Drone Paniği

İran destekli Hizbullah'ın, Lübnan-İsrail sınırından savaşa dahil olduğu iddia edildi. İsrail kaynakları, Lübnan sınırından İsrail’e doğru çok sayıda drone ve paraşütlü savaşçı sızdığını belirtti.

Geçtiğimiz hafta sonu Hamas’ın, sınırı geçerek İsrail topraklarında düzenlediği saldırılar Orta Doğu’da savaşın fitilini yeniden yaktı.

Bu akşam saatlerinde ise savaşta yeni bir gelişme yaşandı. Lübnan’da bulunan ve İran destekli olduğu bilinen Hizbullah'ın, sınırı geçerek İsrail topraklarına girdiği iddia edildi.

Çok sayıda drone ile başlayan saldırılarda, paraşütle savaşçıların da girdiği ifade ediliyor.

ABD Dışişleri Bakanlığından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada, bölgeye gönderilen ABD savaş gemisinin, savaş girmeyi hedefleyen diğer unsurları engellemek için orada olduğu açıklanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

İsrail Yasak Dinlemiyor: Gazze’ye Fosfor Bombası Attılar
Gazze’den Yaşananlar: Şehir Yerle Bir Oldu, En Büyük Meydan Tanınmaz Halde

Popüler İçerikler

Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
TikTok Akımı Facia İle Bitti: 15 Yaşındaki Çocuk Cinsel Organını Yaktı!
Şeriat Karşıtı Paylaşımı Nedeniyle Hakkında Dava Açılan Feyza Altun'un Cezası Belli Oldu!
YORUMLAR
11.10.2023

Yıkılasın İsrail! Enkazını göreyim! Sana ülke diyenin yüzüne tüküreyim!

11.10.2023

güzel tekerleme

Geçmişte Hizbullah İsrail'e kök söktürmüştü ama o köprünün altından çok sular aktı. Her şeyden önce Lübnan Suriyeli mülteciler yüzünden artık bir "Failed State". Hizbullah'sa bir ordu değil; sızmalar gerçekleştirip rahatsız edersin ama karşı saldırıya direnemeyip çeilmek zorunda kalırsın. İsrail'in Lübnan'dan da toprak tırtıklamasına sebep olacak Hizbullah. Körfez ülkeleri (Türkiye'yi de ekonomik olarak yıkıp Akboyların yağ-tüp kuyruğu muhabbeti kurmasına sebep olan) 1973 petrol krizindeki gibi bir petrol ambargosu uygulamadıkça bu savaşı dış müdahaleyle durdurmak imkansız. Peki körfez ülkeleri böyle bir şey yapar mı? Özellikle Husilerle girdiği savaş yüzünden ekonomisini zorlayan Suudi Arabistan'ın üstelik İran destekli Şii örgütler için böyle bir şey yapmayacağı açık.

Günün sonunda en az 2-3 milyon Filistinli mülteci Türkiye'ye gelecektir, ahan da buraya yazıyorum.

11.10.2023

incirlik üssündeki amerika git hizbullahı vur aq bizim siha mızı niye vuruyo

11.10.2023

İsrail nato üyesi mi ki saldırsın ??

TÜM YORUMLARI OKU (38)