Hız, Konfor, Teknoloji! İşte Karşınızda Tesla Model Y, Özellikleri ve Fiyatı

Son yıllarda hayatımıza aldığımız elektrikli araçların öncüsü olan Tesla, bu defa karşımıza farklı bir modeliyle çıkıyor. Diğer arabalarından farklı bir görünümü olan Model Y SUV olarak karşımıza çıkıyor. Hadi gelin bu arabayı biraz inceleyelim.

Amerika kökenli elektrikli araç üreticisi Tesla, yeni model olan Model Y'yi sevenlerine tanıttı

Model Y karşımıza SUV araç olarak çıkıyor. Diğer modellerine göre geniş bir hacmi olmasına rağmen Model X'i geçmeyi başardı. Tesla tarafından açıklanan bilgiye göre 2020 sonbaharında yollarda görebiliriz.

Biraz özelliklerine göz atalım.

Tek şarj ile 480 km yol yapabilme özelliğine sahip aracın 40.000-70.000 $ olması bekleniyor. Ayrıca aracın 'Performance' adında başka bir sürümü de çıkacak. Bu aracın fiyatının ise 50.000-100.000 $ olması bekleniyor. Performance'nin 0-100 km/s ise 3.5 olacak.

Musk "Model Y bir SUV araç olmasına rağmen spor araçlardan farkı olmayacak" dedi.

Model Y'nin dört çekişli bir versiyonu da olacak. Fiyatı ise 40.000-90.000 $ civarında olacak. Güvenlik konusunda kendinden emin olan Musk 'Güvenlik testlerinden 5 yıldız alacağımıza inanıyoruz.' dedi. Diğer araçlara benzese de çok daha konforlu ve daha fazla teknolojik aksamlı olması bekleniyor.

Bütün ailenizi bindirebilirsiniz.

1.86 metre/küp bagaj hacmine sahip olacak aracın önümüzdeki yıllarda 7 kişinin de rahatça oturmasını sağlayacak üçüncü sıra koltuğu da ekleyeceklerini söyleyebiliriz.

Elon Musk Açıkladı: 'Tesla Bu Yıl Türkiye'ye Geliyor!
Elon Musk Çıldırdı: Karşınızda Elektrikli Kamyon! Bir de şey, Dünyanın En Hızlı Seri Üretim Otomobili
Tesla'dan Yeni Rekor: 4630 Kilometreyi 51 Saatte Gitti!

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
16.03.2019

Tesla, ödeme sistemi ile bilinen araç markalarına bir kaç yıl içinde yenilecektir. Parayı peşin yatırıyorsunuz, sipariş veriyorsunuz ve aracın gelmesini bekliyorsunuz. Zira araba siz sipariş ettikten sonra üretiliyor. Seri bir şekilde üretilip galeride satın alacak kişiyi beklediği yok. Galeri de tek bekleyen araç size aracı tanıtmak için oraya konulmuş olan Test aracı. Son modelinde amerikalı müşteriler arabalarının teslim edilmemesinden ötürü şikayet ediyorlardı da tesla batacak deniyordu hatta. Klasik motorlu araç üreticileri ise efsane olacak modellerle yavaş yavaş fuarlarda kendilerini göstermeye başladı ki bu markalar tamamen seri üretim yapıp parayı bastığın anda ruhsatını vereceklerdir.

16.03.2019

gelecek Tesla da biz yerli otomobil yalanları bekliyoruz hala

olsun bizim de yerli milli otomobilimiz var herkes ten sakladığımız dış güçler bilmesin diye özenle ürettiğimiz helikopterimiz uçağımız var.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ